Postřelený myslivec

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Sobiho

Příspěvek#31 » úte 17. pro 2024, 21:45

Tak tohle už je vyšší level! ...
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

JirkaCV

Příspěvek#32 » úte 17. pro 2024, 21:48

Karma.

MojeTikka

Příspěvek#33 » úte 17. pro 2024, 22:31

Ten plynovej prutokovej vohrivac, jo?

zarozak

Příspěvek#34 » úte 7. led 2025, 00:15

Glabro píše:To si pár roků zpátky jdu s přítelkyni zimním, zasněženým lesem v Beskydech. Jdeme označenou turistickou stezkou, nikde po cestě není žádné označení, že by šlo o lovecký revír nebo varování, že je honitba. Po cestě po naší pravé straně mijíme zády k nám stojícícho myslivce v zeleném s kulovnicí přes rameno. Stojí cca 10 metrů od stezky a na náš pozdrav nereaguje a dál se dívá směrem od nás. Jdeme po stezce dál a vidíme dalšího zeleně oděného mladíka tentrokráte po levé straně stezky, prakticky u ní. Ten na náš pozdrav odpovídá, ale nic dalšího neříká. Pokračujeme dále po stezce až vidíme dalšího myslivce už asi 25 m po naší levé straně.

Trochu konsternován říkám přítelkyni, ať se vrátíme k tomu předchozímu myslivci a zeptáme se co se děje.

Vrácíme se a ptám se ho, co se tady děje, jestli dělají rojnici a budou střílet nebo co? A on na to lakonicky, že ano. Tak se ho ptám, proč nám to neřekl, když jsme ho pozdravili a šli dál doprostřed místa, kde hodlají střílet a on na to odpověděl: "To není soukromý les a tak nemůžeme nikomu zakázat jít, kam chce." Tím mě fakt dostal :roll: . Řekl jsem, že nemusí nic zakazovat, stačilo by jen říct: "Budeme tady možná střílet, tak když tak jděte jinudy." a ukázal by, kde střílet nebudou. Nakonec jsem to z něho dostal a šli jsme tamtudy.

Od té doby o myslivcích obecně (existují určitě výjimky), jejich inteligenci a ohleduplnosti moc vysoké mínění nemám.

Mě Polský nimrod dokonce pozdravil "dzień dobry" poté, co po mě na poli při setmění omylem vystřelil....holt jiný kraj, jiný mrav

Zpět na