Vadný náboj roztrhl pistoli.

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

v.k.

Příspěvek#106 » čtv 20. bře 2025, 19:36

Piggy> my taky :D . Ocelovym pilnikem, na povrchu s drti z umeleho diamantu, jako je i na otviraku sklenenych ampulek. Asi by to slo naskrannout i normalnim trojhrannym ocelovym pilnikem, ale to nema s hlavni moc spolecneho...ta nema >60HRC ze jo.

juraj1

Příspěvek#107 » čtv 20. bře 2025, 22:47

Ja mam na vytloukani hlinikovou tycku o prumeru 6mm, riznes si adekvatni delku, stoji to pakatel a funguje to vyborne.

Ad. koule v hlavni a tap rack. Slabsi ranu poznas vzdycky. Kazda rana musi byt vedome odmacknuta a pokud to clovek nedela, tak si zaklada na pruser.

CzechJoker

Příspěvek#108 » pát 21. bře 2025, 08:59

Střílíš rychlé dvojstřely? Máš pocit, že v dé desetině vteřiny mezi dvěmi cykly závěru na 100 % poznáš, že byla rána slabší?

Dizza

Příspěvek#109 » pát 21. bře 2025, 10:12

Presne tak, a okolo strileli dalsi lidi. Bylo to v zapalu drillu…

Gimpel

Příspěvek#110 » pát 21. bře 2025, 10:52

,,Nediskutovaly se uvízlé střely a jejich vytloukání v jiném vlákně?"

Pouze laminátová tyčka mi připomněla, že téma již někde bylo.

===============================================================

Kdo z IPSC pamatuje Standu Morávka (zde snad přímo zakladatel tohoto):
,,Každý správný přebíječ, chodí střílet s trubičkou z měkkého kovu, na vytloukání střel z laufu."

Nekomentuji :twisted:

Murphy

Příspěvek#111 » pát 21. bře 2025, 11:25

Mimochodem, spolehate na kladivko pujcene od spravce strelnice, nebo nosite vlastni? 8-)

DesertEagle

Příspěvek#112 » pát 21. bře 2025, 11:50

Dizza píše:Kde koupím takovou laminátovou tyčku?

.. Jarda je kupuje přímo na Harry Potter shopu. Jsou z hůlkového stromu a umí řady kouzel. OK je to OT sorry, ale jardovi se opravdu povedla.

juraj1

Příspěvek#113 » pát 21. bře 2025, 14:55

CzechJoker píše:Střílíš rychlé dvojstřely? Máš pocit, že v dé desetině vteřiny mezi dvěmi cykly závěru na 100 % poznáš, že byla rána slabší?

Ano, par let zpet pri nedostatku komponent jsme s klukama sehnali cenove prijemne strelivo, ovsem jedna kule v hlavni na kazdy zasobnik, nekdy dve. Clovek se naucil to rozpoznavat. Nekdy jsem udelal tap rack, ale uvedomil jsem si, ze je neco spatne jeste pred tim, nez jsem tam poslal dalsi.

v.k.

Příspěvek#114 » pát 21. bře 2025, 18:04

Murphy Kladivko urcite vlastni, hodi se aspon 600g. Jednou jsem zapomnel, musel vyklepavat operativne sutrem a byl to problem :D

Zpět na