Myslivec zastřelil muže

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Mobster

Příspěvek#1 » ned 4. srp 2013, 21:48

http://www.novinky.cz/krimi/309585-mysl ... -muze.html

To už aby se člověk bál chodit do lesa.

kleofash

Příspěvek#2 » pon 5. srp 2013, 07:15

Taky jsem to četl. Jsem moc zvědavý na další skutečnosti, které se někde zveřejní (pokud se zveřejní).
Tedy zejména to, zda střílel na srnku a on tam byl chlap, nebo zda to bylo celé úplně jinak. Bohužel někteří novináři zveřejní kdeco, co jedna paní povídala :-(

Pokud je to opravdu střelba "něco tam bylo, myslel jsem, že to může být srnka, tak jsem to tam našil" tak to potěš koště...

Amateur

Příspěvek#3 » pon 5. srp 2013, 10:34

dozvěděl od myslivce z Vyškova, že ten kluk ležel na posečeném poli, tedy podle mě, musel být vidět :shock: :shock:

Mobster

Příspěvek#4 » pon 5. srp 2013, 12:19

Je to celý nějaký divný. Nechce se mi věřit, že by střílel, kdyby bezpečně neviděl na co. Na druhou stranu, kdybych chtěl spáchat vraždu, určitě bych nestřílel a už vůbec ne z legálně držené zbraně.

mikymoto

Příspěvek#5 » čtv 6. lis 2014, 10:48

Tak máme pána odsouzeného. Dle informací to našil do spacího pytle na posečeným poli.

Co mě ale zaráží je absence lítosti nad tím co udělal a rozčílení nad tím, že byl odsouzen. Pán je asi mírně asociál.

http://www.novinky.cz/krimi/352703-opily-myslivec-zastrelil-na-poli-spiciho-muze-dostal-3-5-roku.html

mikymoto

Příspěvek#6 » čtv 6. lis 2014, 11:27

Jiný server, trochu jiné informace - a pak si věř zprávám.
http://brno.idnes.cz/soud-s-myslivcem-co-zastrelil-trampa-rozsudek-fq3-/brno-zpravy.aspx?c=A141106_090211_brno-zpravy_kol
Na Novinkách 5,5 milionu odškodnění, na Idnes více jak 6 milionů. O alkoholu tentokrát žádná zmínka.

Grasel

Příspěvek#7 » sob 8. lis 2014, 17:02

Ten myslivec je normální vrah! :evil: Ať mi nikdo nevykládá že to nebyl úmysl, kuwa na posečeným poli přece musel jasně toho kluka v tom spacáku vidět! :roll: A z puškou s optikou už tuplem! Doufám že při odvolání dostane aspoň 10 natvrdo, jinak je to výsměch. :blicismajlik:

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » sob 8. lis 2014, 17:53

Grasel: ovládej se. Sám nevěříš tomu, že věděl, na co střílí. Realita je mnohem jednodušší. Nebyl to normální vrah, ale normální myslivec. Pustil to do fleku, opticky odlišeného od pozadí, aniž by se obtěžoval komplikovanou úvahou ohledně povahy cíle. Nikdy nepochopí, co udělal špatně.

Grasel

Příspěvek#9 » sob 8. lis 2014, 18:03

Hmm, chtěl bych tě vidět, kdyby to byl tvůj syn nebo kamarád, zdalipak by jsi mluvil stejně? Ten ,,myslivec" zaslouží dvoucifernou sazbu, 3.5 roku je výsměch rodině.

A to že ,, nepochopí co udělěl špatně" snad ani nemůžeš myslet vážně...

dave-cz

Příspěvek#10 » sob 8. lis 2014, 18:17

Grasel píše:A to že ,, nepochopí co udělěl špatně" snad ani nemůžeš myslet vážně...

V tom článku na Novinkách to píšou:
Kocián před soudem neprojevil žádnou lítost, pozůstalým se neomluvil. „Jeho chování pro mě bylo šokující,“ prohlásil po jednání státní zástupce.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » sob 8. lis 2014, 18:33

Grasel: zřejmě jsi nepochopil, co píšu. Já ho neomlouvám, naopak. Jen se ti snažím říct, že spravedlivé nasrání by tě nemělo nutit říkat blbosti. Takže ještě jednou: "myslivec" je nepochybně jen další tupan v kamizole, bezhlavě pálící po všem, co sám považuje za terč, ale nemyslíš si vážně, že věděl, že střílí na chlapa a chtěl ho zabít, že ne?
Že to hovado nikdy nepochopí, co udělalo špatně, myslím zcela vážně a je mi velmi lhostejné, jak to vidíš ty.

franta599

Příspěvek#12 » ned 9. lis 2014, 11:14

No nic podobnyho tu "dlouho" nebylo fakt dal bych jim do ruky prak a hotovo kolik lidi už mohlo žit kdyby hov...da v zelenym bouchačky nemeli nebo kdyby dodžovali že co nevidim to nestrilim ...

Kublajchán

Příspěvek#13 » ned 9. lis 2014, 14:01

franta599: stejná argumentace - kdyby lidi nemyslivci se ZP neměli bouchačky, hodně lidí by mohlo žít... Jsou to ojedinělé případy a nemá smysl to nějak řešit - vždy se nehody budou dít a nikdo na světě tomu nezabrání.

franta599

Příspěvek#14 » ned 9. lis 2014, 17:11

Kublajchán: kdyby to byl ojedileny připad tak nic nerikam ale střelba myslivcu na cokoli se hne je u nas posledni dobou oblibená činnost kdy naposled bežny držitel zbrane pri použiti v sebeobrane nekoho zastřelil omylem protože vystřelil kam nevidel ? ja si nepamatuji jediny připad. U nas se ty nehody u myslivcu stavaji hoodne často a když jsem videl par myslivcu tak řikajic "v akci" divim se že se jeste nevystřileli
a dalši vec jak si vubec nekdo kdo nahulváta odpráskne človeka dostat jenom neco prez 3 roky ??? a jeste si stežovat no to snad nemysli važne 15 let za vraždu bych mu napalil to by chlapci v zelenym už priste alespon premyšelli jestli střelit do tmy jenom proto že se tam "neco" hnulo
jak už nekdo napsal aby se človek bál jit do lesa protože ty hova..a proste strili na to co se hne

nebo dalši jednodužsi řešení ploošný zákaz střelby mimo střelnice a když už neco ulovit tak to rozhlásit par dni předem aby tam nikdo nechodil

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » ned 9. lis 2014, 17:43

Ano, zakázat myslivcům střílet mimo střelnice je geniální nápad.

Zpět na