Řidič náklaďáku se pohádal kvůli práci s bagristou. Ten na něj vytáhl pistoli.
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- radimsuchanek
- Kontaktovat uživatele:
- radimsuchanek
- HawkCZ
- Vojta
- Serz
Příspěvek#7 » stř 5. srp 2015, 11:24
Pak jsi mohl vedet, ze krikem se zabit neda a poskozeny pouze vyjadroval svoji nespokojenost a vlastne ani nemel v umyslu te fyzicky napadnout. Klasicky incident proti obcanskemu souziti. Na vytazeni pistole by stacilo, na varovny vystrel jeste mozna, na pouziti zbrane imho tezko
- Carloss
Příspěvek#8 » stř 5. srp 2015, 11:42
Myslím, že křikem by se teoreticky zabít i dalo... Jen bych chtěl vidět ty hlasivky... Hehehehehe... Ale k věci... Pokud na mě někdo bude pořvávat COKOLI, a já vytáhnu zbraň, pak by se klidně mohlo jednat o NO z jeho strany... Ale tam už si tak jistej nejsem, neb on by byl ten, kdo situaci vyvolal... tam jsou nějaký odborný termiti, jak se tomu říká... možná by z jeho strany pak šlo o vybočení z NO, neboco... No... někde to tu je popsaný...
Už znám obsah termitu "smažka"... Ten, co smázne oponenta ihned, bez varování, za cokoli, kdykoli, jakkoli...
DD
Už znám obsah termitu "smažka"... Ten, co smázne oponenta ihned, bez varování, za cokoli, kdykoli, jakkoli...
- Serz
Příspěvek#9 » stř 5. srp 2015, 12:22
Ze strany drzitele by se mohlo jednat o prestupek neskryteho noseni, ale melo by to byt smazane hrozici eskalaci konfliktu, tedy vlastne NO v pasivni forme. Ze zakona, proti NO nemuze byt vedena jina NO. K cemu se situace nesmi dostat, ze se drzitel dopusti vyhrozovani zbrani, odborne povedane nebezpecneho vyhrozovani. V tu chvili se sam stava agresorem a urvana smazka, pokud bude dost rychla, ho v ramci nove vznikle NO muze treba pokousat
PS. Pokud si dobre pamatuju, i kdyz ja sam konflikt vyprovokuju, neomezuje to moje (stejne tak bagristy) pravo jednat v NO
PS. Pokud si dobre pamatuju, i kdyz ja sam konflikt vyprovokuju, neomezuje to moje (stejne tak bagristy) pravo jednat v NO
- HawkCZ
Příspěvek#10 » stř 5. srp 2015, 12:34
No a kdy se stanu agresorem, resp. kdy už vyhrožuju a zaniká tím moje půvoní NO? Ve chvíli, kdy se odhodlám k vyhrožování typu (nadneseně): "Už se ke mě nepřibližuj nebo ti ustřelim hlavu" (s namířenou i nenamířenou pistolí) na základě jeho slovního attacku nebo se to považuje stále za odvracení hrozby?
- Serz
Příspěvek#12 » stř 5. srp 2015, 13:40
Ty ale nebudes vyhrozovat, ale vyzyvat k zanechani jednani. Ze tomu das vetsi barvitost poznamkou o ustrelene prdeli by nemelo vadit, ale tipni si naslednou vypoved utocnika
Cekani na jednoznacnost/bezprostrednost utoku je samostatna kapitola, muze skoncit i probodnutymi strevy
Cekani na jednoznacnost/bezprostrednost utoku je samostatna kapitola, muze skoncit i probodnutymi strevy
- Carloss
Příspěvek#13 » stř 5. srp 2015, 14:03
No.. jasně, že je lepší být souzen třema, než nesen šesti... Leč jak známo, soudy na tohle maj tu hranici poměrně striktně danou... Bohužel...
A taky jsem psal, že výpověď pak musí být jen jedna...
Čili si nějakou "útočnníkou výpověď" tak nějak nepřipouštím, to se musí vyřešit v průběhu NO.
Ale pořád můžu po útočníkovi zloději chtít a dokonce ho fyzicky utit k tomu, aby zanechal konání a setrval na mistě... Tasit zbraň až ve chvíli však až v případě bezprostředně hrozícího útoku na moje zdraví. To je, myslím, zcela jasné a nějaké pokřikování na "chladné hlavě" by nemělo nic z tohohle změnit.
Jasně, nikdy jsem v takové situaci nebyl a doufám ani nebudu...
A taky jsem psal, že výpověď pak musí být jen jedna...
Jasně, nikdy jsem v takové situaci nebyl a doufám ani nebudu...
- Vojta
Příspěvek#15 » čtv 6. srp 2015, 09:36
Zbraň bych tasil právě v tom případě, že bych se cítil ohrožen na životě a to ať v tom případě, že mně přímo fyzicky napadne, nebo se k útoku chystá. Pokud by na mně pouze zařval, že mně zmlátí, já bych vytasil zbraň a zařval: "s.r na to!" Pokud by se na mně rozeběhnul, skočil, pro něco hmátnul, provedl čímkoliv výpad proti mně (prostě mé obavy by jakkoliv vzrostly) = okamžitě bych začal pálit jeho směrem. Pokud by začal reagovat už v průběhu (nebo před) mého tasení, tak bych nic nekřičel a snažil bych se rovnou pálit, připadně bych skočil nejdříve na záda a kryl se nohama, podle okolností. Rozhodně bych nechtěl nic riskovat. Ale to jsme asi dost odbočili od té události. Samozřejmě to s tím ale souvisí.
Každý má holt jiný postup. Já jsem naštěstí tenhle drill také zatím neuplatnil, ale v krizové situaci doufám, že budu schopen takhle jednat.
Zatím jsem se dostal jen do situací, že jsem kolem nějakého násilí procházel. Měl jsem dost času se s v povzdálí a v soukromí připravit (v jednom případě jsem měl tolik soukromí, že jsem stihl zkontrolovat i komoru, zda tam skutečně mám náboj): pistole z pouzdra do kapsy u kabátu, bundy, mikiny, kalhot, kraťasů a ruka na rukojeti, ukazovák klasicky natažený nad lučíkem. Naštěstí nikdy nešlo o nic dramatického a mně nic nehrozilo, takže jsem vyvázl bez poskvrnky.
Každý má holt jiný postup. Já jsem naštěstí tenhle drill také zatím neuplatnil, ale v krizové situaci doufám, že budu schopen takhle jednat.
Zatím jsem se dostal jen do situací, že jsem kolem nějakého násilí procházel. Měl jsem dost času se s v povzdálí a v soukromí připravit (v jednom případě jsem měl tolik soukromí, že jsem stihl zkontrolovat i komoru, zda tam skutečně mám náboj): pistole z pouzdra do kapsy u kabátu, bundy, mikiny, kalhot, kraťasů a ruka na rukojeti, ukazovák klasicky natažený nad lučíkem. Naštěstí nikdy nešlo o nic dramatického a mně nic nehrozilo, takže jsem vyvázl bez poskvrnky.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí