Můj dům, můj hrad

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

midlos

Příspěvek#1 » pon 7. čer 2010, 10:18

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -romy.html

Čtyři zraněné si vyžádala nedělní střelba ve slovenském městě Dubnica nad Váhom. Pětapadesátiletý muž střílel na skupinu Romů, z nichž čtyři skončili v nemocnici. Jak informuje server tvnoviny.sk, třináctiletá Romka utrpěla vážné zranění hlavy, ale je mimo ohrožení života.
Další mají střelná zranění břicha a hlavy. Pachatele zadržela policie.

Podle tvnoviny.sk Romové od pachatele opakovaně žádali odpad a odnášeli ho do sběru. Když jim muž v neděli odmítl odpad dát, vstoupili na jeho pozemek a napadli ho. Muži přišel následně na pomoc syn a strhla se střelba. Padlo celkem sedm výstřelů.
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 22:26, celkem upraveno 1 x.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pon 7. čer 2010, 10:46

Pevně doufám, že to bude KN a NO

Poradce02

Příspěvek#3 » pon 7. čer 2010, 13:16

Zbraň je i pro ochranu zdraví, života ale i majetku, byť je to asi železný odpad.Navíc pokud ho k tomu v přesile i napadli tak se nedivím, že použil zbraň. Nechat se tam zmlátit, nebo zabít pro pár kilo nějakého šrotu, to snad nestojí za to.Nedovedu si představit ani tu drzost abych šel k někomu něco ze dvora ukrást a on mě přistihl a ještě ho pak napadl s tím, že si to vezmu ať se mu to líbí nebo ne. To je neuvěžitelná nevychovanost a drzost.

hauktor

Příspěvek#4 » pon 7. čer 2010, 14:49

asi je ale moc nepřevychová a navíc se teď bude muset bát vendety ze stany těch zlodějů.to aby snad pořídil kulomet :?

Poradce02

Příspěvek#5 » úte 8. čer 2010, 07:28

Dnes na TV Markíze byla o tom reportáž jak šílený důchodce nepřiměřeně zaútočil na skupinu romů s dětmi a začal do nich po slovní hádce střílet.Na konci reportáže bylo něco o vysokém trestu za pokus vraždy 5 osob.....to prostě nemá chybu.

JiGSSaW

Příspěvek#6 » úte 8. čer 2010, 12:46

Tak jestli toéhle není nutná obrana tak já teda nevím co ? (na druhou stranu nevím jak to mají řešené na slovensku - vím že tam maji trochu težší podmínky na získání zp)

midlos

Příspěvek#7 » úte 8. čer 2010, 13:53

...bohuzel jedina jeho chyba byla ze jim kdy neco daval, lidi jsou naivni a nepoucitelni!
Naposledy upravil(a) midlos dne pon 27. pro 2010, 22:25, celkem upraveno 1 x.

pufik

Příspěvek#8 » úte 8. čer 2010, 14:19

...bohuzel jedina jeho chyba byla ze jim kdy neco daval, lidi jsou naivni a nepoucitelni!

hauktor

Příspěvek#9 » úte 8. čer 2010, 15:48

kdoví "jak"jim to dával,třeba už se mu nelíbilo,že si berou kdykoliv chtějí..

Poradce02

Příspěvek#10 » stř 16. čer 2010, 17:13

Tak je to tady - dle zpráv TV Markíza hrozí střelci 12 let za pokus o vraždu 5 romů.Byl propuštěn z vazby, sebrali mu zbraň a ZP a vyšetřován je zatím na svobodě, zároveň byl ale soudem poslán na vyšetření psycho, zda to není blázen protože bránil sebe i syna zbraní / střelbou / když je mlátili v přesile romové, kteří navíc kradli a byli přistiženi na jeho pozemku.Tohle nemá chybu.

JiGSSaW

Příspěvek#11 » stř 16. čer 2010, 17:41

spis jestli neni blazen jestli je nezabil :D pokus je malo

hauktor

Příspěvek#12 » čtv 17. čer 2010, 14:27

jestli je opravdu mlátili,tak to NO byla,to je bez debat.otázka je,jestli to na slovensku bude stačit :(asi se měl nechat trochu pobodat.vždycky u sebe nějaký nůž mají..chtěl bych vidět v jeho situaci soudce co mu to asi opepří...

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » čtv 17. čer 2010, 14:36

njn, už jsem v několika přízpěvcích jsem uvedl, že mě dost vadí, že útok holýma rukama není nikdy z pohledu zákona srovnáván s útokem se zbraní. Přitom je tolik lidí, kteří jsou holýma rukama mnohem nebezpečnější (při kontaktní vzdálenosti) než obránce se zbraní

jomekabi

Příspěvek#14 » pát 18. čer 2010, 00:49

Ano, ale i v tomto ohledu soudy zacinaji byt rozumnejsi (i kdyz vetsinou az soudy vyssiho stupne) - riziko je na utocnikovi. A i kdyby ne, je lepsi byt zavrenej, nez pohrbenej. ;)

Zpět na