Zemrel Milan Paumer :-(

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
jomekabi

Příspěvek#1 » čtv 22. črc 2010, 19:56

Golem

Příspěvek#2 » čtv 22. črc 2010, 20:40

Četl jsem zprávu na iDnes.
Čest jeho památce.
Ať si rudý zrůdy kecaj co chtěj´, byl to hrdina.

jomekabi

Příspěvek#3 » čtv 22. črc 2010, 23:19

To byl, a navrch VELKY sympatak. Znal jsem ho osobne, docela dobre. Byl to primy a otevreny clovek, ktery si nehral na zadneho frajera. A ta obetavost, se kterou se poslednich deset let venoval osvetove praci, verejne besedy hlavne s mladezi (zvali si ho skoly po cele republice), ... Fakt nevim co vic muzu rict, opravdu jeden z nejlepsich lidi, ktere jsem mel kdy tu cest poznat. Je mi smutno.

icks

Příspěvek#4 » pát 23. črc 2010, 20:32

alibaba

Příspěvek#5 » ned 25. črc 2010, 03:41

Pripiste mne za masinovce kazdy totalista zasluhuje kulku do makovice ,at je to nacista ,komunista nebo islamista ,vsichni vas chteji nejdrive odzbrojit a tak maji moc zavest pakarnu a buzeraci :lol: :lol:

kámo nějak mi uniká smysl tvého příspěvku :( B.

jomekabi

Příspěvek#6 » ned 1. srp 2010, 00:37

Obcas si trochu pisu s Pepou Masinem. Tentokrat to bylo o duvodech, proc on a Radek neprijedou na Milanuv pohreb. Samozrejme jsem jim neminil vycitat, ze neprijedou, ale slo mi o zduvodneni uverejnene v MfD. Myslim, ze Pepikovy nazory mohou byt pro mnohe zajimave. Tim v zadnem pripade k nim nechci vyvolat "zasvecenou" diskuzi, davam to sem pouze jako zajimavou informaci.

Samozrejme ctete odspodu nahoru.

Mily Josefe,

Tvuj nazor sdily vetsina pripisu. Nas cil je stejny, i kdyz se mozna nas zpusob jak se k nemu dostat lisi. Nase navsteva by jiste byla povzbuzenim pro nase priznivce, kteri jsou v mensine. Tez by to vsak znamenalo: 'opona dolu', ' jo, podivej se, kluci Masinovi jiz sem taky prijeli a nic se jim nestalo', konec debaty! Tato debata musi jit dale, jinak zadna zmena nebude, kdyz ne v teto generaci, tak pozdeji, az tato banda vymre.

Smysleni Klause a Havla na nestesti dnes jeste stale representuje vetsinu naroda.

Navsteva Milanova pohrbu politiky(?) a verejnosti, reakce tisku budou dulezitym barometrem budouciho vyvoje. Milan delal dobrou praci a toto bude tez jeho prispevek. Doufam, ze ho to potesi. Ver tomu, prijel bych rad!

Pozdrav,

Pepik

On Jul 31, 2010, at 6:08 AM, Josef Bilek wrote:

Mily Pepiku, v prvni rade Ti dekuji za odpoved. Tve duvody plne chapu, vubec jsem vam nevycital, ze neprijedete. Je mi jasne, ze rozloucit se s nekym jde i jinak, nez osobni ucasti na pohrbu. Jenom me trochu mrzelo to zduvodneni, ale jak rikas, asi bylo vytrzene z kontextu. To novinari dovedou moc dobre, zvlaste ti nasi. Takze promin, beru to zpet.

Co se me tyce, neprozil jsem 40 let v komunistickem Ceskoslovensku, pouze 22. V zari 1968 jsem odesel do Anglie, kde jsem se ozenil (manzelka je Anglicanka) a vychoval sve deti (4). Zpet do Ceska jsem se vratil v 1994, tak trochu omylem, ale tak to holt v zivote chodi. :-) Myslim, ze tohle jsem Ti uz kdysi psal, nevim.

Muj pohled na dnesni Cesko je v mnohem stejny, jako Tvuj, i kdyz v necem se lisime. Pamatuji si svoji rozmluvu s mym otcem, kdyz jsem sem v 90. prijel na kratkou navstevu. Tehda tady vsichni lide prekypovali nadsenim a mysleli si, ze zivot se zmeni takrka ze dne na den. Ja tenkrat otci rikal, ze ta revoluce je az moc sametova a ze pokud nezakazou komunistickou stranu a nepotrestaji aspon ty nejvetsi zlocince, bude to spatne. V tom se myslim shodneme. Ale take jsem rikal, ze i tak zmena k lepsimu bude velmi pomala, protoze tento narod ma za 50 let (naciste + komuniste) pekne pokrivenou pater a nez ta se narovna, bude to trvat dalsich 50 let. Takze to, co se tu dnes deje, me vubec neprekvapuje. Ale urcite zlepseni za poslednich 20 let preci jenom vidim. Ne jenom ta BMW a dovolena na Bahamach, ci to, ze si muzeme takto otevrene psat, ale hlavne postupnou zmenu v nazorech a uvazovani mladych lidi. A tohle je to, ceho jsem si tolik cenil na Milanovi, ze na mladych lidech tak tvrde (a myslim, ze uspesne) pracoval.

No nic, to by bylo na dlouhou debatu.

Mej se hezky,
Josef.

PS: Tu knihu jsem samozrejme cetl, koupil jsem si ji tenkrat v Bratislave, na tom seminari poradanem Ustavem pameti naroda.

2010/7/31 J Masin
Milý Josefe, cením si Tvého názoru, přesto bych rad předložil k Tvé úvaze a možná i k úvaze dalších, následující ……… diskuse s Radkem, uveřejněná v českém tisku, musí být považovaná za vyjmutou z kontextu, ze souvislosti. Pro úvod navrhuji přečtení knížky Barbary Mašínové „Gauntlet“, česky „Odkaz“, která vyšla v nakladatelství Mlada fronta. Potom se zamysli a zapamatuj si vše, co jsi přečetl! Posudek, či jakýkoliv jiný názor bez znalosti minulosti není na místě i když připouštím, že závěry se mohou lišit. Životní zkušenosti a případné strávení čtyřiceti let za komunistickými dráty budou jistě hrát svojí roli.
Když jsme odešli, bylo našim úmyslem vrátit se do svobodného a demokratického Československa. To dnes neexistuje, a to nejen díky panu Havlovi a dnešnímu prezidentovi Klausovi, ale i díky dalším politikům, kteří byli do svych funkcí komunisty dosazeni a tito za to bohatě odměněni. My jsem však proti komunistům bojovali.
Co jiného se „změnilo“? Komunistická strana dále existuje i jako parlamentní strana. Právní řád je stále ten, který byl přejat od komunistů. Jak jinak by totiž mohly být rozkradené majetky uchráněny pro ty, kteří je rozkradli a nastolili novou politickou generaci. Nemůžeme přece trestat ty (nejsme jako oni), kteří spáchali zločiny proti svým spoluobčanům během uplynulých 40 let pod vládou komunistů. Vše se přeci dělo podle existujících a tehdy platných zákonů! Zbytkové tresty stále existují a byli jimi postiženi hlavně ti lidé, kteří skutečně a aktivně něco proti komunistickému režimu dělali. Ostatní jsou pouze ubohé oběti.
Vetchý pokus udělat přeci jen nějakou změnu, vyvrcholil přijetím zákona č. 198/1993 Sb., který neřeší skutečný odboj a který nechává čestné nositele zbytkových trestů v legálním limbu, Hučín, Milan Paumer, ostudně vynášen policií ze soudní síně! Další pokusy uzákonit Třetí odboj a zrušit komunistickou stranu očekávaně ztroskotaly. Češi mají demokracii, mohou volit (to však dělá také Hamas), mohou si koupit BMW a mohou jezdit na Bahamy. Demokracie však není pouze možnost koupit si BMW a cestovat. Zapomínají, že skutečná demokracie je „state of mind“ – stav mysli a že svoboda není zadarmo.
Rozloučení s Milanem je pro mne a pro Radka velice osobní věc. Necítím však potřebu pro demonstrativní akt před veřejností, která o naší rodině, Radkovi, mně osobně a našich pohnutkách a činech do dnes nic neví, nebo ví pouze velice málo. S Milanem jsem se rozloučil po prve v noci 16. října 1953 v obklíčení v lese u Waldova. On to přežil! Podruhé jsem se s ním rozloučil 22. července tohoto roku, když jsem se dozvěděl, že zemřel. O tom, kdy náš strýc Ctibor Novák, Vašek Švéda a Zbyněk Janata byli popraveni našimi bývalými spoluobčany a kdy naše matka zemřela ve vězení, jsem se dozvěděl až po letech. Na jejich pohřby jsem také přijet nemohl. Pozván jsem nebyl. Mrtvé tělo naší matky bylo odvezeno na otevřeném nákladním voze z věznice, http://www.bojovnici.cz/?page=clanek&idc=13 , kde strávila i své poslední dny. Byla pohřbena v hromadném hrobě v Dablicich. Kde se nalézají ostatky našeho otce popraveného Němci, nám není známo. Oni všichni zahynuli buď rukou, nebo za přispění (pomoci) svých spoluobčanů, příslušníků českého národa. Nic ve zlem!
Změna je možná! Nechť je to závazkem pro ty, kteří se přijdou s Milanem rozloučit a těch, kteří se poučí z dějin. Milan rozumí!
Pozdrav,

Pepík

From: Josef Bilek
Date: July 29, 2010 3:51:17 PM PDT
To: Josef Masin
Subject: Milanuv pohreb

Ahoj Pepo!

V prvni rade mi dovol vyjadrit muj smutek nad Milanovym umrtim. Byl to jeden z nejlepsich lidi, jake jsem mel kdy tu cest poznat a jsem moc rad, ze jsem ho poznal celkem dobre. Cest jeho pamatce!

Ale proc Ti pisu: Nekde jsem se docetl, ze Ty a Ctirad neprijedete na jeho pohreb, protoze nemate zapotrebi nechat po sobe plivat. Tim vam nechci vycitat, ze neprijedete, ale to zduvodneni me mrzi. Opravdu si myslite, ze lide na pohrbu by po vas plivali? Ani nahodou, pro ne jste zijici legendy, stejne jako ji byl Milan. Ano, asi byste potkali par takovych, kteri vas maji za vrahy, stejne jako je poznal on. Ale to Milanovi vubec nevadilo, jeho svedomi bylo ciste a chodil s hlavou vztycenou. Nikoho se nebal a tech par urazek, kterych se mu dostalo, bylo vic nez vyvazeno uctou, ktere mu bylo prokazano nemalo. V neposledni rade od mladych i tech nejmladsich, kteri mu s velkym zajmem naslouchali.

Takze, prosim Te, poopravte nejak sve duvody. Reknete treba, ze je to moc daleko, mate jine povinnosti, apod., ale nedavejte najevo, ze se bojite negativnich reakci lidi, kteri jsou dodnes poznamenani komunistickou propagandou.

Opravdu srdecne Te zdravim,
Josef Bilek.

jomekabi

Příspěvek#7 » sob 7. srp 2010, 16:55

Velmi dobry sestrih z pohrebniho obradu, tentokrat bez proslovu:
http://webvize.cz/videos/121/paumer-poh%C5%99eb

Kompletni zvukovy zaznam je na http://www.pecina.cz/files/Sinagl/Paume ... 040810.WMA. Proslovy zacinaji zhruba v 17. minute, Necas ve 24., a za pozornost take stoji farar Zikmund (47. minuta). Sam si na nabozenske reci moc nepotrpim, ale tohle za poslechnuti stoji.

Zpět na