Při besedě policistů s dětmi v mateřské školce vystřelila služební zbraň

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

risa2000

Příspěvek#16 » čtv 2. bře 2023, 23:09

Sobiho: To je ještě (informačně) horší článek, než ten s policistou ve školce. Z něj se ani nedá vyvodit, jestli ta puška nějak souvisí s jeho smrtí, kromě toho, že ji zrovna měl u sebe.

Jinak, k policistovi ve školce - nechápu, proč je pro novináře problém, napsat co se stalo přesně - co policista s pistolí dělal, když vystřelila, proč to dělal a kde to dělal. Ušetřilo by to stohy spekulací a nepodložených dohadů.

oldlamehand

Příspěvek#17 » čtv 2. bře 2023, 23:12

risa2000 píše:Sobiho: To je ještě (informačně) horší článek, než ten s policistou ve školce. Z něj se ani nedá vyvodit, jestli ta puška nějak souvisí s jeho smrtí, kromě toho, že ji zrovna měl u sebe.

Jinak, k policistovi ve školce - nechápu, proč je pro novináře problém, napsat co se stalo přesně - co policista s pistolí dělal, když vystřelila, proč to dělal a kde to dělal. Ušetřilo by to stohy spekulací a nepodložených dohadů.

Hádám, že novináři to neví, protože policie vzhledem k probíhajjícímu vyšetřování více informací nepustí.

Carloss

Příspěvek#18 » čtv 2. bře 2023, 23:22

"Podle všech informací byly děti v místnosti, kde k výstřelu došlo..." ČT24.

Já nechápu, že na předváděčku jde někdo s nábojema. S pistolí.. i zásobníkem klidně... ale střelivo mělo zůstat na služebně. Stejně nikam jinam nejde.Pokud chtěl ukázat i manipulaci se střelivem, má k tomu mít inertní. Pak by se nemohlo nic stát i kdyby blbly samotný děcka.

vidocqcz

Příspěvek#19 » pát 3. bře 2023, 05:14

Já když dělal zkoušky na ZP, tak policistka neprošla přes bezpečnou manipulaci a to všechny ráno poučovala jak a co, protože "se zbraní" pracuje už 16 let. A bývalý voják netrefil z 10m terč. Vůbec ani jednou.

Haluziak

Příspěvek#20 » pát 3. bře 2023, 06:48

vidocqcz to tak bývá. Taky mám takové faus pax, s kámošem se občas bavíme tím, že na 50 a 100m střílíme na gongy velikosti A4 z glocků, na 50m nám to cinká slušně na 100m bývala tak 50-60% úspěšnost.
Minulý rok jsem vzal střílet kolegyni a nemohl jsem trefit plácačku na 25m :D

Bubenicek

Příspěvek#21 » pát 3. bře 2023, 07:27

Jak již psal Carloss, s nábojem a tam neměl vůbec co dělat, navíc tyhle nehody se stávají většinou z důvodu ladění spoustě kdy to dotyčný přežene a už to není bezpečné. Už sem tahle měl na stole pat zbraní co to s leštěním přehnaly. Třeba tohle byl jeden z nich.

Blacky

Příspěvek#22 » pát 3. bře 2023, 07:54

Nesouhlasím. Nevíme, jaký byl celý pracovní den toho poldy. A je blbost chodit pul dne s prazdnou zbrani, protoze od 12-14 jdu do skolky.

Chyba byla jen v ten okamzik.

Bubenicek jako fakt? Poldove si ladej sluzebni pistole? Huusty. To sme jeste neslysel.

Risa: no a le to je podstata. Novinar nechce napsat pravdu. Pravda byva nudná a navíc se ukaze az za par dni a to uz je pozde. Novinar potrebuje sokovat. Proto stale balancuje na hrane lzi a podvodu, aby to lidi kliklai a vyjadrovali se k tomu. Pak roste sledovanost a penize za reklamy. :)

pavelg

Příspěvek#23 » pát 3. bře 2023, 07:55

risa2000 píše:Jinak, k policistovi ve školce - nechápu, proč je pro novináře problém, napsat co se stalo přesně - co policista s pistolí dělal, když vystřelila, proč to dělal a kde to dělal. Ušetřilo by to stohy spekulací a nepodložených dohadů.

Myslím, že baby ve školce dostaly od policajtů bububu, aby nemluvily a policajti zásadně nevypovídají a nebaví se s nikým.
Je to typické - oni to označují za jeden z "fíglů" když občan odmítne vypovídat nebo když to bude dělat jedině s obhájcem, ale oni, protože znají pravidla své moštárny, vědí moc dobře, jak se chovat.

Asi to pořeší interně podle toho, jak byl soudruh v kolektivu oblíbený. Já nevolám po jeho krvi, ale strašně by mě zajímalo, jak to celé proběhlo.

Carloss

Příspěvek#24 » pát 3. bře 2023, 08:03

Blacky píše:Nesouhlasím. Nevíme, jaký byl celý pracovní den toho poldy. A je blbost chodit pul dne s prazdnou zbrani, protoze od 12-14 jdu do skolky.

Bubenicek jako fakt? Poldove si ladej sluzebni pistole? Huusty. To sme jeste neslysel.

Risa: no a le to je podstata. Novinar nechce napsat pravdu. Pravda byva nudná a navíc se ukaze az za par dni a to uz je pozde. Novinar potrebuje sokovat. Proto stale balancuje na hrane lzi a podvodu, aby to lidi kliklai a vyjadrovali se k tomu. Pak roste sledovanost a penize za reklamy. :)

Naopak. Řešení jje jednoduché. Když by měl být na předváděčce třeba v deset, tak tam tak jako tak nepojede rovnou "z ulice". Měl by jet na služebnu se hezky umýt, navonět... hodit střelivo do šuplíku... Po předváděčce jet na služebnu, z krásnýho mundůru (jakýhokoli) se převlíknout do pracovního, napáskovat a vyrazit do ulic. Kde je, sakra, problém???

Blacky

Příspěvek#25 » pát 3. bře 2023, 08:14

Aha tak jo. Ty sloužíš? Asi ne. :) Takhle to fakt nefunguje (možná výjimečně). Ale je možné. že teď to tak krajskej nařídí. :)

Blacky

Příspěvek#26 » pát 3. bře 2023, 08:22

pavelg: chjoo ano mezi poldama je hromada pitomcu, ale taky hromada poctivejch kluku a holek, co se proste snazej pomahat. A tvoje vyjadrovani je nefér a hloupé.

Ty budeš poldům vyprávět co přesně si dělal, když ti vyjde náhodnej výstrel někde? Taky ne. Počkaš na právníka a neřekneě ani písmenko navíc. Takže o co jde?
Nevěřím, na nic takového, že učitelky dostali zákaz. Jak se zdá, tak u toho stejně nebyli, tj. max slyšeli ránu.
A ze nevolaš po jeho krvi? No ale ano to přesně děláš. Tak jako i jinde, se někdy něco zamete pod koberec, jindy ne. A místo unáhlenejch závěrů hrdinů od klávesnice bych počkal co se stane.

MojeTikka

Příspěvek#27 » pát 3. bře 2023, 08:35

Novinarska senzace, protoze jde o strelnou palnou. Kolik deti bylo ten den mnohem vic ohrozeno treba auty, nebo padajicim snehem se strech, to nezaujme. Chapu, je to neprijemnost, ale par myslivcu taky mivalo ustreleny prkno stodoly, kam chodili cistit flinty.

Temer denne vidim mnohem vic nebezpecnych situaci na silnici a proste se s tim zije. Holt, pad vrtulniku je taky zajimavejsi, nez auto ve skarpe.

Nevime, co a jak presne se stalo, takze tema vidim jako vycerpane.

Bubenicek

Příspěvek#28 » pát 3. bře 2023, 08:53

Blacky píše:Nesouhlasím. Nevíme, jaký byl celý pracovní den toho poldy. A je blbost chodit pul dne s prazdnou zbrani, protoze od 12-14 jdu do skolky.

Blacky ano ladí, pár sem jich měl v dílně na opravě , sic ne všichni ale dost ano. Divil by ses co vše dokážou.

Blacky

Příspěvek#29 » pát 3. bře 2023, 09:12

bojím se zeptat. Flexa?? :) Ustříhané pružiny?

Carloss

Příspěvek#30 » pát 3. bře 2023, 09:19

Blacky píše:Aha tak jo. Ty sloužíš? Asi ne. :) Takhle to fakt nefunguje (možná výjimečně). Ale je možné. že teď to tak krajskej nařídí. :)

Já nevim. Možná jsem debil, ale mě to tak přijde logický a bezpečný. Tak to mělo fungovat normálně a celorepublikově od věku věkův. Těch předváděček se zase tolik nedělá, aby to obtěžovalo. Nějaký "nařízení krajskýho" tohle přeci systematicky NEVYŘEŠÍ.

Zpět na