Na zloděje kuší

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

Alcatraz

Příspěvek#16 » stř 9. kvě 2012, 10:20

aha, tak to asi neuvidím. A možná to je myšleno tak, že si s útočníkem o tu zbraň dáte rošambo.

Kublajchán

Příspěvek#17 » stř 9. kvě 2012, 11:52

AEndy

Příspěvek#18 » stř 9. kvě 2012, 13:48

To je přinejmenším předčasný, podepisovat nějakou petici na zastavení stíhání, ne? Pravděpodobně k němu asi šli krást, ale ty jeho výpovědi jsou zmatený...je určitě potřeba to vyšetřit. Pak můžem peticovat za přiměřenou obranu a podobně...teď jsem pro petici za veřejné linčování toho novinářskýho vemene :lol:
Já souhlasím s tím (co u nás bohužel neplatí), že kdo mi leze bez povolení na pozemek, překonává-li při tom zámek, plot, dveře...je lump a budu se proti němu bránit. Zřejmě jde krást, určitě mi nejde pomáhat se sekáním trávníku. Stejně na něj ale hned nezačnu pálit, to je hovadina...pak musím samozřejmě počítat se stíháním a vyšetřováním...

mobil-man

Příspěvek#19 » stř 9. kvě 2012, 15:32

Je to zbytecny,urcite to pujde pred soud a v tom pripade zákon o právu petičním říká:
§ 1 odst. 3 Peticí se nesmí zasahovat do nezávislosti soudu.
:)
Jo kdyby tak vznikla petice za zavedeni Castle doctrine (vlastne by stacilo pridat odstavec k NO), to uz by mohlo nejakyho politika donutit se tim zabyvat, protoze lidi to chteji a lidi me budou volit...

Joe

Příspěvek#20 » stř 9. kvě 2012, 16:01

Přesně tak, je to blbost. Až vyšetřovateli nebo státnímu zástupci přistane na stole petice s 2000 elektronickými podpisy, z toho nejmíň polovinou falešných identit, určitě obratem zastaví trestní řízení :roll: A soudce se na ni nesmí ani podívat.

Ale ta petice za castle doctrine není marná věc, lidi začínají být správně nasraní, při vhodné propagaci by to mělo naději na úspěch.

Artifex

Příspěvek#21 » stř 9. kvě 2012, 16:26

Nebylo by to špatné nadhodit LEXu aby to nějak působivě zpracovali a zalobovali :D

AEndy

Příspěvek#22 » čtv 10. kvě 2012, 07:05

Nechci LEX podceňovat, ale pokud to nebude chtít Románek Janoušek, Hušák nebo někdo jim podobný, nějaký občanský sdružení s tím samo o sobě asi nic nenadělá. Byl bych pro tu petici a naspamovat to po celý republice. Leč to pořádně ošetřit, aby se minimalizovaly ony falešný identity a nebylo to zbytečně smetený ze stolu pro nedůvěryhodnost. Vůbec by mi třeba nevadilo, kdyby byla u objektu střeženýho stylem Castle doctrine povinnost nějaký typizovaný "varovný" cedule. Věřím že by se takový obrázky rychle rozšířily a případní "sběratelé čehokoliv" by si měli možnost svůj vstup rozmyslet.

Artifex

Příspěvek#23 » čtv 10. kvě 2012, 09:48

Obrázek
A teď vážně, varovná cedule je hovadina, to si člověk může zrovna na dveře napsat: Tady jsou zbraně, počíhejte si, až odejdu do práce a pak mi v klídku s flexou rozřežte trezor.

Alcatraz

Příspěvek#24 » čtv 10. kvě 2012, 09:57

takže cedule "pozor pes" znamená, že si tam nejspíš přijdou na nějakej výstavní kousek za pár desítek tisíc? :P Sorry, ale do domu jdou krást, protože tam je něco cenného. Ne kvůli trezoru na zbraně se kterýma je skoro víc starostí než užitku. Nebo tam u vás máte hlášen nějaký zvýšený počet vloupání k myslivcům a strážníkům? Nebo by se jim člověk spíš vyhnul.

Joe

Příspěvek#25 » čtv 10. kvě 2012, 10:03

Já bych to nechal na každém, ať si tam dá nějaké vhodné sdělení :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Alcatraz

Příspěvek#26 » čtv 10. kvě 2012, 10:08

hlavne ji nezapomenout vyvesit na vnitrni strane plotu :)

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#27 » čtv 10. kvě 2012, 10:12

Palec nahoru k tý ceduli "will be shot again" protože pobavila. Ale zpět k tématu. Spíš se obávám aby nenapadlo nějakou horkouo hlavu přeřadit luky a kuše do jiné kategorie či přidat nějaké omezení/registrace pro jejich držení. Všichni asi tušíme že je to kravina ale naši zákonodárci přeci kraviny zbožňujou

AEndy

Příspěvek#28 » pát 11. kvě 2012, 07:38

Pochybuju, účinnou kuši si může udělat prakticky každej doma sám ze součástek nepodléhajících registraci.
K těm cedulkám...no uznávám, že zloděje víc lákaj dveře opentlený třema bezpečnostníma zámkama (zvláště když jsou pověšený na panelákovejch papírovejch dveřích), ale že by si pak zloději šli pro zbraně? U nás, kde neni problém si koupit načerno škorpiona? A nemusí se nic řezat rozbrusem? Samopal už má leckterej rákosník pěstující konopí.
Neni přece potřeba na ceduli psát, jakou zbraní pozemek střežíš. Může to bejt stará číza v hodnotě 1-2 tisíc a to by byla pro zloděje ztráta času...

Alcatraz

Příspěvek#29 » pát 11. kvě 2012, 07:50

doma z neregistrovanych veci bez problemu udelas i kulovnici, to neni spravny rozhodovaci kriterium. A ze by doma dokazal zrovna kazdej udelat luk/kusi s >150N, to taky neni tak uplne pravda.

AEndy

Příspěvek#30 » pát 11. kvě 2012, 09:03

To je fakt, ale to by za chvíli mohly podléhat registraci i kuchyňský nože, sekery...tím se dá případnej zloděj taky zabít. Neni k tomu potřeba kuše...

Zpět na