napadli mě v Chebu
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- frantisek
Příspěvek#16 » ned 20. led 2013, 08:04
1.pro autora dotazu: v debate vyse je zakodovane sdeleni, ze ve vypovedi ma byt receno: ".....zbran jsem mel vybitou, na uteku jsem ji uvedl do stavu nabito." At uz je to jakkoliv, tohle je na pravnika.
2. pro ostatni prispevatele: strelba na ulici by minimilne privolala supy z Novy a Primy. A kdyz ne ty, cetli bychom to tady: http://chebsky.denik.cz/cerna_kronika/ Ta historka je neverohodna.
2. pro ostatni prispevatele: strelba na ulici by minimilne privolala supy z Novy a Primy. A kdyz ne ty, cetli bychom to tady: http://chebsky.denik.cz/cerna_kronika/ Ta historka je neverohodna.
- AEndy
Příspěvek#17 » ned 20. led 2013, 08:36
Taky si myslím, že tazatel měl snahu spíše spekulovat o tom, co by kdyby. Silně pochybuju, že kdyby už k takovýhle leuvěřitelný situaci došlo, že by ho nechali jen tak vylízt z hospody jen s tou šlápotou, že by při útěku stihnul připravit zbraň a zalehnutej ještě střílel do vzduchu. Navíc lízt na pivo do putik tohodle ražení je pitomost sama od sebe...
Každopádně, když už jdu chlastat, netahám sebou pistoli, nosim teleskop. A když už si někde s pistolí za pasem nečekaně dám pivo, vyhodim na hajzlu zásobník a vyprázdim komoru. Zásobník nevyprazdňuju, nemyslím si že je to nutný. Dle mýho výkladu zásobník není hlavní část zbraně, nepodléhá žádnému zákonu. Náboje v něm mám jen uložený, aby mi v ledvině necinkaly a nepoztrácel jsem je. Zbraň je vybitá, nemá zásobník a tudíš ani náboje v zásobníku.
Každopádně, když už jdu chlastat, netahám sebou pistoli, nosim teleskop. A když už si někde s pistolí za pasem nečekaně dám pivo, vyhodim na hajzlu zásobník a vyprázdim komoru. Zásobník nevyprazdňuju, nemyslím si že je to nutný. Dle mýho výkladu zásobník není hlavní část zbraně, nepodléhá žádnému zákonu. Náboje v něm mám jen uložený, aby mi v ledvině necinkaly a nepoztrácel jsem je. Zbraň je vybitá, nemá zásobník a tudíš ani náboje v zásobníku.
- nico
Příspěvek#18 » ned 20. led 2013, 11:12
Prijde mi, ze treba v Chebu nebude zase takovy problem vlezt do nejake "spatne" hospody.
Kdyz je zasobnik mimo, tak nemusis vypaskovat. Ten odstavec snad nelze vykladat jinak a sam to tak resim. Slo mi o to, aby si nekdo nemyslel, ze staci mit nenadrcnuto. Spatne jsem to napsal a souhlasil hned s prvnim clovekem, ktery me opravil / doplnil. Takze moc neni s kym se o tom prit. Ale klidne si nasypu popel na hlavu jeste potreti, pokud je zajem.
Kdyz je zasobnik mimo, tak nemusis vypaskovat. Ten odstavec snad nelze vykladat jinak a sam to tak resim. Slo mi o to, aby si nekdo nemyslel, ze staci mit nenadrcnuto. Spatne jsem to napsal a souhlasil hned s prvnim clovekem, ktery me opravil / doplnil. Takze moc neni s kym se o tom prit. Ale klidne si nasypu popel na hlavu jeste potreti, pokud je zajem.

- Alcatraz
Příspěvek#19 » ned 20. led 2013, 11:55
zdá se, že s nošením zbraně roste paranoia. Dokud nemáte důkazy, nezpochybňujte věrohodnost! To je tu pořád "nastrčená osoba", "vymyšlený" a vždycky se za "důkaz" považuje naprosto zcestná myšlenka. Když nevěříte, NEPIŠTE, NEODPOVÍDEJTE. Ale nestrhávejte to do flamu o tom, jak vás chce každý napálit. Takže důkazy "to by bylo na Nově", to myslíte vážně? Takže až příště budete "silně pochybovat", tak si to nechte pro sebe.
Mimochodem, že to možný je máte tady:
Cheb
Policisté z Františkových Lázní zahájili trestní řízení ve věci přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví. Devatenáctiletá žena z Chebu měla dne 5.01.2013 v době mezi 01:30 hodin do 02:00 hodin před a v prostorách chebského baru napadnout slovně a poté i fyzicky jednadvacetiletého muže, kterému způsobila zranění obličejové části hlavy. Nyní jí hrozí až tři roky ve vězení.
Mimochodem, že to možný je máte tady:
Cheb
Policisté z Františkových Lázní zahájili trestní řízení ve věci přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví. Devatenáctiletá žena z Chebu měla dne 5.01.2013 v době mezi 01:30 hodin do 02:00 hodin před a v prostorách chebského baru napadnout slovně a poté i fyzicky jednadvacetiletého muže, kterému způsobila zranění obličejové části hlavy. Nyní jí hrozí až tři roky ve vězení.
- AEndy
Příspěvek#20 » ned 20. led 2013, 13:08
Jasný, ale pokud byl pod vlivem alkoholu, jak přiznává, neměl se zbraní jakkoliv manipulovat. Natož střílet do vzduchu. I když mu hrozilo, že dostane do tlamy. To podle mě dává lidem, co nesouhlasí s ozbrojením veřejnosti, zbytečně kameny do rukou...je spousta jinejch možností, jak se účině bránit, i když má člověk upito.
Už jsem měl taky "tu čest" se v putice, kam občas zajdem, bránit. Jakejsi pitomec kolem nás stále chodil, zdrátovanej jak hliněnej hrnec, stále nám meldoval cosi o sádrokartonech (ačkoliv jsme se bavili o něčem naprosto jinym
) a při odchodu kamarádovi jednu ubalil a mě podkopnul židli. Když jsem se trochu překvapen poplácal na zemi v rozlitým pivu, odcouval jsem k bundě, vytáhnul teleskop a pak už jen následovala cca minutová slovní přestřelka typu: to neuděláš. Kamarád zatim zavolal policajty a blb zmizel ve tmě...v takovejch případech je teleskop nebo pepřák dle mýho názoru mnohem vhodnější.
Už jsem měl taky "tu čest" se v putice, kam občas zajdem, bránit. Jakejsi pitomec kolem nás stále chodil, zdrátovanej jak hliněnej hrnec, stále nám meldoval cosi o sádrokartonech (ačkoliv jsme se bavili o něčem naprosto jinym

- HonzaLBC
Příspěvek#21 » ned 20. led 2013, 13:25
A já si vždycky myslel, že NO ruší protiprávnost jednání
Kdyby byl v té situaci úplně střízlivý. tak by vlastně stejně neměl střílet ani do vzduchu, protože v tom okamžiku nebyl na oficiálně schválené střelnici, že?
Teleskop je taky řešení, ale zaleží na situaci, vy jste byli v podstatě dva na jednoho, on byl sám na dva ...

Teleskop je taky řešení, ale zaleží na situaci, vy jste byli v podstatě dva na jednoho, on byl sám na dva ...
- nico
Příspěvek#22 » ned 20. led 2013, 13:38
Rusi, ale ne zpetne. Pokud chlastas s nabitou zbrani, nez se neco semele, dopoustis se prestupku.
Dva na jednoho opileho natolik, ze zvatla o sadrokartonu, nebo jeden na bandu neprizpusobivych vyhrozujicich smrti JE rozdil. Ale o tom neni toto vlakno a tak by to sem ti mravokarci mohli prestat tahat.
Dva na jednoho opileho natolik, ze zvatla o sadrokartonu, nebo jeden na bandu neprizpusobivych vyhrozujicich smrti JE rozdil. Ale o tom neni toto vlakno a tak by to sem ti mravokarci mohli prestat tahat.
- HonzaLBC
Příspěvek#25 » ned 20. led 2013, 14:31
naprcmira píše:Dobrý den. Byl jsem v Chebu a dostal jsem se do společnosti sociálně nepřízpusobyvých občanu. Seděl jsem v hospodě a došla za mnou cikánka, která se nabýzela. Když jsem neměl zájem, tak mi řekla ať jí dám 500Kč jinak se z hospody nedostanu. Rozhlídl jsem se pečlivě okolo a viděl další jí podobné občany, tak jsem vytáhl s peněženky 200Kč smotal je a řekl, že jí je dám až vyjdu ven. Venku jsem jí řekl, že nic nedostane, otočil jsem se a šel pryč. Ona pootevřela dveže, zvolala dvě mužské jména a ti se za mnou rozběhli(nadávali a vyhrožovali fyzickou likvidací). Začal jsem utíkat a když jsem se asi potřetí otočil, jestli za mnou běží, tak mě srazil jeden na zem, ten druhý mi skočil na spodní část těla. Zbraň jsem si nachystal při útěku do nabýtého stavu. Když na mě leželi, tak jsem je ještě upozornil na to, že mám zbraň, ale nereagovali, tak jsem dvakrát vystřelil do vzduchu, což vedlo k tomu, že ze mne slezli a dal jsem se dál do útěku. Až jsem se z toho zpamatoval, tak jsem zavolal policii a vše jim vylíčil. Byl jsem pod vlivem alkoholu 1.O1 promile v krvi. Zabavili mi zbraň, ZP a PZ. Po vystřízlivění jsme to sepsali a předali to na úsek Zbraní a střeliva v Chebu. Má otázka zní - Co bude dál následovat a vrátí mi ZP plus zbraň? Nebo jsem skončil? S pozdravem M.
Hned v tom prvním příspěvku, podle toho to beru tak, že z DRŽENÍ do NOŠENÍ přešel až na útěku, což už se dá brát jako probíhající NO, při útěku už asi měl důvod mít obavy o svůj život a zdraví.
- AEndy
Příspěvek#27 » ned 20. led 2013, 14:59
wow, dobrej výklad. Takže pokud půjdu chlastat, nic se pro mě nemění. Akorád si zásobník vyndám ze zbraně a strčím do pouzdra na opasku. A kdykoliv v případě nutnosti stačí ho zarazit do zbraně, kterou nosim v etui (tudíš v uzavřeném obalu) a natáhnout...a "můžu být v klidu"
Pochybuju, že bude policie mít potřebu někomu prokazovat, jak to bylo. Bude na "přestupci" aby dokázal on, že nalitej jen držel. A to jsem zvědavej jak
navíc vloni tady v jedný hospůdce po honu naběhli dva obvoďáci a dali dejchnout několika připitejm myslivcum. Nikoho nezajímalo, že maj pušky v pouzdrech a nenabitý, tudíš jen držej. Posbírali jim je i se zbrojákama a druhej den se hlásit pro pokuty...

Pochybuju, že bude policie mít potřebu někomu prokazovat, jak to bylo. Bude na "přestupci" aby dokázal on, že nalitej jen držel. A to jsem zvědavej jak

- HonzaLBC
Příspěvek#28 » ned 20. led 2013, 15:19
Dobrý výklad to je, podle zákona, i ministerstvo vnitra má stejný výklad a tomu už by se dalo v dobré víře věřit (viz. odkaz na předchozí stránce).
Sice se občas pochybuje, že ČR je právní stát, ale většinou ještě je, takže policie bude mít potřebu někomu prokazovat, jestli nosil nebo držel, takže když bude trvat na tvrzení, že držel, tak je na policii, aby mu to případně vyvrátila.
A k těm myslivcům, předpokládám, že si hájili svá práva a po takovém špatném postupu policie správně reagovali, odvoláním se proti přestupku a stížností na postup policie.
Sice se občas pochybuje, že ČR je právní stát, ale většinou ještě je, takže policie bude mít potřebu někomu prokazovat, jestli nosil nebo držel, takže když bude trvat na tvrzení, že držel, tak je na policii, aby mu to případně vyvrátila.
A k těm myslivcům, předpokládám, že si hájili svá práva a po takovém špatném postupu policie správně reagovali, odvoláním se proti přestupku a stížností na postup policie.
- HonzaLBC
Příspěvek#30 » ned 20. led 2013, 16:13
Co nejdříve vyrazit na svoje oddělení zbraní, nejdříve podle rad vyřešit problém s přestupkem. Pokud to půjde dobře a správně, tak přestupek nebude a měli by vrátit zbroják a tím by se to vyřešilo, pokud by to chtěli řešit dál, tak by si sami řekli, co s druhou zbraní. Ale bez zbrojáku bych jí sebou netahal, to až případně na vyzvání k odevzdání. A zvážil bych právníka sebou, nebo případně aspoň připraveného na telefonu pro případ komplikací.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí