Ostřelovač zakopl při projevu Hollanda, omylem postřelil dva lidi

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

Sysop

Příspěvek#16 » stř 1. bře 2017, 09:19

Budme radi, ze se to nestalo pri sjednavani minskych dohod. Jeste z toho mohla byt valka.

Rough boy

Příspěvek#17 » stř 1. bře 2017, 09:28

Luky22: v tomhle naprosto souhlasím, jednoho od zásahovky jsem znal, byl to totální robot bez fantazie a jakýchkoli projevů citu, ať již slovem či mimikou. povětšinou mluvil jen o tom, co zrovna viděl, asi jako boxeři. Práci zásahovky jsem měl párkrát možnost shlédnout velmi z blízka (v práci jsem byl pověřen koordinací jejich námětového cvičení s jejich velitelem) a jak šel z toho zážitku veliký respekt (a to nejsem zrovna posránek), tak zároveň i zjištění, že odváděli svou práci velmi dobře. Věřím tomu, že pokud by jim velitel nakázal ať se pošťourají v nose, udělají to bez výjimky s "ukazováčkem mimo dírku". Tam by takovejhle jouda asi za pár hodin skončil.

Sysop

Příspěvek#18 » stř 1. bře 2017, 09:34

Re: Rough boy

Jo, mam uplne stejnou zkusenost. Beru to tak, ze typek od zasahovky plus jeho strelna palna je jedna zbran jako celek. A ta Frantikum selhala. Ze "jsou to jenom lidi" je neomlouva. Za to bere prachy, aby byl spolehlivy.

machinus

Příspěvek#19 » stř 1. bře 2017, 09:50

Nějak mi pár věcí nesedí, zakopnul na střeše a zbraň vystřelila nešťastnou náhodou když se "odstřelovač" přemisťoval, kulka proletěla stanem a Lehce zranila dva lidi. To snad pán mířil dolů ze střechy (na stan) když se přemisťoval a ještě k tomu měl prst na spoušti? :-) No každopádně nechce se mi uvěřit že průstřel stenhna odstřelovací puškou způsobilo pouze "lehká zranění" pokud teda frantíci nepoužívají .22LR. Je možné že lehká jsou podle dostupných zpráv proto že to schytal "jen" číšník a nějakej zaměstnanec drah, nikoliv pan Holland. Udělat takovouhle chybu běžný občan ze ZP tak ho média uvařej a vláda bude volat po odzbrojení...

Chip

Příspěvek#20 » stř 1. bře 2017, 10:19

Lidi vzpamatujte se, pod kuklou a přilbou jsou naprosto normální kluci, jako každý z nás. Taky se potí, umažou, občas musí na záchod a někdy něco pokazí. Slouží tam přemýšlivý kluci, roboti, kverulanti a vyhořelci co tam jsou dvacet let, ktere je těžké donutit k rychlému pohybu a na ZJ zůstávájí protože nic jiného neumí. A že někdy udělají chybu? Letadla padají díky chybám pilotů, doktoři občas vyoperuji zdravou ledvinu a kuchaři aspoň přesolí polévku. Prostě se to stává. ( Tím nijak neomlouvám toho Francouze, ale prostě se to děje. Jsme lidi, ne počítací mašiny. Od roku 1993 jsem ve službě, prošel jsem spoustou jednotek, včetně speciálních a se spoustou dalších, českých i zahraničních jsme spolupracovali. Bohužel jedinou kde jsou všichni bezchybní profici a roboti, jsem viděl ve filmu Univerzální voják. Jinak jsou v jakékoliv jednotce nějací průseráři a to platí i v mravenčí armádě.

Rough boy

Příspěvek#21 » stř 1. bře 2017, 10:28

Samozřejmě, jsme lidi a chybujeme. Mimochodem za chyby se platí.
Ale pokud hasič začne zapalovat baráky, doktor zabíjet, pošťák krást ze schránky dopisy a ochránce bezpečí začne vytvářet nebezpečí, je něco špatně.

Sysop

Příspěvek#22 » stř 1. bře 2017, 10:34

Re: Chip

Jestlize si vlada Francie vyhrazuje pravo, ze bezni obcane nesmi nosit zbrane, protoze ona zajisti bezpecnost, pak jakekoli selhani je NEPRIPUSTNE. Nezajima mne, jestli ti "kluci" jsou takovi, nebo makovi. Kdyz proste stat neco zakazuje, tak to musi na 100.000000 % zajistit. Neexistuje chyba.

Pokud ti "kluci" jsou proste normalni chybujici lide, pak ale stat musi pripustit, ze jeho nastroj neni stoprocentni a tedy i lide by meli mit pravo tam nosit zbran. Protoze priste tento "normalni kluk" muze treba selhat pri potrebne obrane.

Neco zakazat a busit se do prsou, jak vsechno zvladnu sam a pak pri selhani knucet, ze "oni jsou to normalni kluci" je neskutecna drzost. Tim nemyslim tebe, ale bezpochyby kecy francouzskych uredniku.

beda

Příspěvek#23 » stř 1. bře 2017, 10:35

naprostý souhlas
chybu může udělat každý. sice jo to průser, ale nikdo není bezchybný

ale když udělá chybu civilista, začnou politici žádat odzbrojení všech a nějak jsem nezaznamenal, že by evropští politici žádali zrušit své ochranky.

Luky22

Příspěvek#24 » stř 1. bře 2017, 10:35

Chip: To se teda dost pleteš. Odstřelovač není normální kluk, jako každý z nás. Musí zvládat dovednosti, o kterých se nám ani nesní. Odstřelovač patří mezi absolutní elitu.

Luky22

Příspěvek#25 » stř 1. bře 2017, 10:39

Aby odstřelovač při pohybu na pozici zakopl a vyšel mu výstřel z pušky je naprosto nepředstavitelná věc. Buď je to totální nemehlo, anebo šlo o pokus o atentát na Hollanda. A protože místo Hollanda postřelil někoho jiného, je to také nemehlo.

Blacky

Příspěvek#26 » stř 1. bře 2017, 10:41

Měl by. A ano i tam se chyba může stát, ale jeho to bude stát místo.

Sysop

Příspěvek#27 » stř 1. bře 2017, 10:44

No hlavne by to od volicu mel schytat ten blb, ktery nedovoluje Francouzum zbrane. Protoze podobne problemy se budou stavat porad prave proto, ze "pod temi kuklami jsou normalni kluci". Stat neni schopen zajistit absolutni bezpecnost. Proste neni.

sided
moderátor

Příspěvek#28 » stř 1. bře 2017, 10:45

Luky22 píše:Chip: To se teda dost pleteš. Odstřelovač není normální kluk, jako každý z nás. Musí zvládat dovednosti, o kterých se nám ani nesní. Odstřelovač patří mezi absolutní elitu.

Jo a princezny nekrkaj a neprděj.

machinus

Příspěvek#29 » stř 1. bře 2017, 10:52

Kluci zbytečně se hádáte, podstatné je podle mne to jak snadno veřejnosti omlouvaj chybu elitního profíka když při hlídání prezidenta prostřelí nohu dvou civilistů. Ano všichni jsou jenom lidi a ten chlapík to dostane sežrat i s botama, opravdu mu to nezávidím. Podstatné ovšem je sledovat jak se k tomu postaví oficiální místa. Zatím to vypadá že potřesou rukou obětem a pokrčí rameny že to byla nešťastná náhoda a jede se dál... Pak nějakej chudák civilista prostřelí nohu někomu na střelnici a už se krčit rameny nebude :-)

marinakus

Příspěvek#30 » stř 1. bře 2017, 10:57

Souhlas S Chipem. Členové zásahovek, odstřelovači, pyrotechnici atd. Všichni to jsou především lidé. Možná s někdy výjímečnými schopnostmi a dovednostmi ale lidé. Kdo říká, že nikdy nemá strach, je blázen nebo lhář, kdo říká, že nedělá chyby, je buď také lhář a nebo si je neuvědomuje, což je daleko horší. Že stát má chybný názor na možnosti obrany svých občanů i za užití zbraně nemá s tímto moc společného. To je chyba politiků, ne policistů. Jak a proč skutečně k výstřelu došlo se nikdo nikdy nedozvíme, tak jak potom lze vynášet jakékoliv soudy?

Zpět na