Střelba u Slaného

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Destructor

Příspěvek#31 » ned 8. lis 2020, 11:06

4.11 tam doslo ke zmene pravniho vztahu k nemovitosti, je to v jednani, mozna nahoda. Jinak majitelkou byla ona, ta mrtva.

tomasek

Příspěvek#32 » ned 8. lis 2020, 11:54

iloveguns

Příspěvek#33 » ned 8. lis 2020, 12:10

Vzhledem k tomu, že šetření předali GIBS, se možná jednalo o zneužití služební zbraně. Jinak by to snad šetřila PČR, pokud to pachatel neudělal ve službě.
Naposledy upravil(a) iloveguns dne ned 8. lis 2020, 12:18, celkem upraveno 1 x.

Caroprd111

Příspěvek#34 » ned 8. lis 2020, 12:12

GIBS.

marinakus

Příspěvek#35 » ned 8. lis 2020, 12:22

iloveguns : GIBS řeší všechny trestné činy příslušníků bezpečnostních sborů.

iloveguns

Příspěvek#36 » ned 8. lis 2020, 12:27

Když jsem pracoval ve finanční sféře, často jsme spolupracovali s hospodářskou kriminálkou PČR a byli jsme u několika trestních stíhání policistů, kteří se dopustili podvodů. Vždy to šetřila místní PČR, nikoliv GIBS. Ale od roku 2012 to v každém případě šetří GIBS. Už jsem to našel na jejich stránkách. Ale o použité zbrani není nikde ve zprávách ani slůvko....

DZimmy

Příspěvek#37 » ned 8. lis 2020, 13:01

To, že se nemluví o použité zbrani bych přisuzoval tomu, že byl pachatel příslušníkem vězeňské služby. Asi měl (i když by asi nutne němusel) déčko.
Řekl bych, že to tím pádem není tak zajímavé pro média. Jelikož by se spíš řešilo, co vůbec dělal u vězeňské služby a ne, jaktože má ZP.
Nemyslíte?

EDIT: Tak dle Blesku (nerad ho cituji https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/660507/hrozive-detaily-strelby-na-kladensku-miminko-cely-den-plakalo-pachatel-vrazdil-uz-v-patek.html) to byl dozorce a ti musejí mít D. Nebo ne?

Střelec

Příspěvek#38 » ned 8. lis 2020, 13:16

Proč by musel mít příslušník VS ZP sk. D? Vždyť je ve služebním poměru (stejně jako policista, voják...). Ti pod ZOZ nespadají.

DZimmy

Příspěvek#39 » ned 8. lis 2020, 13:50

A co teda mají? Myslel jsem, že musejí všechny tyhle složky mít D. Vím, že měšťáci to tak mají. Teda myslim. To jsem jako žil v omylu? :P

EDIT: Aha, tak už jsem si to dohledal, tak to tady nebudeme rozmazávat, ať z toho neni OT.

iloveguns

Příspěvek#40 » ned 8. lis 2020, 14:28

Měšťáci nepatří pod ozbrojené sbory. Jsou to zaměstnancí obcí a měst, a proto musí mít ZP "D". Na rozdíl od příslušníků ozbrojených sborů, kteří ZP nemusejí mít podobně jak vojáci v činné službě.

mobil-man

Příspěvek#41 » ned 8. lis 2020, 16:24

Z doslechu vím, že i příslušníci bez ZP si mohou vzít zbraň domů. Je to buď na základě souhlasu velitele, nebo prostě ji místo uložení do skřínky fakticky vezmou, takže pokud plánoval zastřelit manželku, asi mu nic nebránilo si vzít zbraň domů. Stejně tak mohl mít ZP.

genu

Příspěvek#42 » ned 8. lis 2020, 16:32

Pokud to plánoval, tak si ji mohl vzít z práce i bez souhlasu velitele ...
ZP mít mohl (to se uvidí), ale zbraň měl určitě podle služebního zákona jako pracovní ne?

Zpět na