Paranoidni pacifisti na zastupitelstvu

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Petzold

Příspěvek#31 » čtv 10. lis 2016, 18:11

No někteří volení zástupci by možná měli i na zasedání nosit. :-)
Aby si na nich nas..ní občané nesmlsli jako třeba tady:

https://en.wikipedia.org/wiki/Zug_massacre

Ovšem otevřeně (málo skrytě) nosit zbraň na zasedání zastupitelstva v téhle zemi mi přijde ...tak nějak ..nekulturní.
Naposledy to bylo hodně "in" v Kyjevě po Majdanu.

Sedmej

Příspěvek#32 » čtv 10. lis 2016, 18:48

cipis: trochu přece překrucuješ co jsem napsal. :-) nikde nepíšu, že mě vadí nošení jako takové. nevím o jaké přesně komunitě mluvíš, ale já rozhodně nesdílím názory stejné, jako každý jednotlivý držitel ZP. to ale asi nikdo.
holt když musí někdo nést zbraň i na politické jednání, má si dát sakra bacha. a ne se pak divit, že někdo zazmatkuje nebo toho zneužije. to je jak kdybys ukázal, že máš pistoli někde na benzínce, v bance, v metru a spousta dalších míst a pak se hrozně zlobil, že obsluha nebo nějaký svědek zavolal polici. bude to zase jen tvůj problém, ne jejich. nežijeme v zemi, kde je nošení zbraní nějak běžné. spíš velice naopak. a podle toho bysme se asi měli holt všichni chovat. nakonec právě nestřelecká veřejnost o nás ve finále rozhoduje.

Patton

Příspěvek#33 » čtv 10. lis 2016, 19:03

«Sedmej» holt když musí někdo nést zbraň i na politické jednání, má si dát sakra bacha. a ne se pak divit, že někdo zazmatkuje nebo toho zneužije. to je jak kdybys ukázal, že máš pistoli někde na benzínce, v bance, v metru a spousta dalších míst a pak se hrozně zlobil, že obsluha nebo nějaký svědek zavolal polici. bude to zase jen tvůj problém, ne jejich. nežijeme v zemi, kde je nošení zbraní nějak běžné. spíš velice naopak. a podle toho bysme se asi měli holt všichni chovat.
Přesně definováno, mám stejný názor.

janpolasek

Příspěvek#34 » čtv 10. lis 2016, 20:11

Predpokladam, ze si nebral zbran schvalne jenom na to jednani, ale ze nosi bezne denne. Takze zadny problem, akorat mel mit zbran dusledne skrytou. Opravdu nepredpokladam, ze si prinesl zbran na jednani jenom proto, aby ji nechal vykouknout. To by o nem znacilo, ze je to idiot s mafianskymi praktikami, ale opravdu si to nemyslim.

jirka87

Příspěvek#35 » čtv 10. lis 2016, 20:23

Oldlamehand a SansLogique : je to ot,ale na ty vase prispevky z druhe strany vlakna radim opakovane stejnou vec. Jste rozumni chlapi,dle prispevku to berete zodpovedne,ale kdyby nahodou,tak rikam : muzu se zeptat co to mate pod trickem? (Sance na takovou otazku je 0.000001% = mam zdravotni obtize,nosim holter (meri to tep) v pripade opravdoveho blba : mam umely vyvod,pokud Vas to zajima detailne,vezmete si kolik na nos,blici pytlik a pojdte se mnou na wc.

Nesl jsem dlouho malorazku v radnem obalu do auta. Soused (pohodar) : co to mas,pusku? Nene (smich),jdu na ryby,mam v tom pruty. On :aha. Vyreseno.

SansLogique

Příspěvek#36 » čtv 10. lis 2016, 20:30

Jirka87 - já mám dvě varianty odpovědi. Pro Polici ČR - pistoli, chcete vidět papíry? Pro kohokoliv jinýho - co je ti do toho?
Ale jak říkám, ještě nikdy nikdo si u mě ničeho nevšiml. Ani kolegové v práci, kteří vědí, že to nosím, tak nevědí, jestli jí zrovna mám a nepoznají to.

Kalič

Příspěvek#37 » pát 11. lis 2016, 06:15

Ono to podle původního článku asi taky tak bylo. Zřejmě neřekl přímo: "Co je ti do toho", ale něco slušného se stejným obsahem. A kokot měl hned záminku začít trojčit.

oldlamehand

Příspěvek#38 » pát 11. lis 2016, 09:27

jirka87 píše:Oldlamehand a SansLogique : je to ot,ale na ty vase prispevky z druhe strany vlakna radim opakovane stejnou vec. Jste rozumni chlapi,dle prispevku to berete zodpovedne,ale kdyby nahodou,tak rikam : muzu se zeptat co to mate pod trickem? (Sance na takovou otazku je 0.000001% = mam zdravotni obtize,nosim holter (meri to tep) v pripade opravdoveho blba : mam umely vyvod,pokud Vas to zajima detailne,vezmete si kolik na nos,blici pytlik a pojdte se mnou na wc.

Nesl jsem dlouho malorazku v radnem obalu do auta. Soused (pohodar) : co to mas,pusku? Nene (smich),jdu na ryby,mam v tom pruty. On :aha. Vyreseno.

U mě by asi odpověď záležela na situace, tedy na místě a na tom, kdo by se ptal. Pokud to bude policista, nebo strážník, prostě bych mu odpověděl, že legálně drženou zbraň. Vím, že narozdíl od policisty strážník v podstatě němá právo kontrolovat zbraň a papíry od ní, ale podle mě je stejně nejmenší zlo dopvědět v takové situaci popravdě a bez dohadování. Jelikož nošením zbraně nedělám nic protizákonného, nevidím důvod nepříznat jí ochráncům zákona.
Třeba banka, kam chodím, na dveřích přeškrtlou pistolku nemá, takže tam bych asi také legálně drženou zbraň přiznal.
Třeba před vstupem do čekárny, nebo ordinace lékaře, pokud bych měl zbraň u sebe, bych nejspíš zašel na WC a zbraň odložil do batohu/tašky. Vím, že není dobré tahat zbraň po taškách, ale na určitých místech prostě není dost dobře možné mít zbraň na těle.
Jako potenciálně problémovou situaci vidím jen ochranku v obchodě. Pokud by se ptala, co mám pod trikem, určitě je lepší nějakým způsobem se slušně dohodnout, než vypadat jako zloděj, ohrazovat se proti otázce a přitahovat pozornost mnoha lidí kolem. Takže bych asi nejspíš také legální zbraň přiznal a snažil se, aby odpověď slyšelo co nejméně lidí okolo. Pokud by se s odpovědí nespokojil a myslel, že tam mám něco kradeného, nejspíš bych zakryl jméno a ukázal ZP. A pokud by trval na tom, že chce to pod trikem vidět, asi bych souhlasil s tím, že se ale musíme odebrat někam mimo prostor přístupný veřejnosti, abych neporušil zákon. Bylo by mi asi celkem jedno, na co ochranka má nebo nemá právo. Podle mě je dobré snažit se takové situace vyřašit co nejméně konfliktně, přitáhnout co nejméně pozornosti, a ztratit co nejméně času.
V jiných situacích jako třeba nějaký zvědavec v MHD bych ho ale nejspíš ignoroval, nebo slušně odpověděl, že mu do toho nic není.

Zpět na