Varovný výstřel proti psovi
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Aris
- marinakus
Příspěvek#47 » stř 22. črc 2020, 18:00
Aris : Ten pes tam nemá co dělat. Mám čekat jestli mi pejsek nezkousne dítě a až pak jednat? Ano, samozřejmě budu čekat na jeho reakci. Ale už neudu koukat, jestli mi kouše do mého psa nebo jeho majitelky. Ten střelec se zachoval ještě velice dobře. Dal tomu psu šanci a ten ji využil.
- Asghaad
Příspěvek#49 » stř 22. črc 2020, 18:29
permonikostrava píše:Přesně. Nevidím důvod proč nosit v komoře.
Az na to ze tohle je ukazkova situace kdy se ukazalo ze nemit nadrcnuto je problem. Chlap musel jednou rukou drzet a snazit se odsunout matku z dosahu utociciho cokla a aby byl schopny strelby tak ji musel pustit a manipulovat se zbrani obema rukama coz taky vedlo k tomu ze minul na kontaktni vzdalenost...
Ne opravdu neverim ze slo o "varovny vystrel" kdyz trefil zed... proste a jednoduse ho ta naprosto zbytecna manipulace rozhodila natolik ze nebyl schopny trefit ani z metru ...
Kdyby mel nadrcnuto tak mohl dal drzet jednou rukou matku nebo chytit cokla a situaci vyresit jednoruc z kontaktni vzdalenosti bez ohrozeni okoli, jestli opravdu trefil zed tak se taky klidne mohlo stat, ze misto kafilerky pro agresivniho cokla by tam jeli pohrebaci pro mrtveho cloveka...
Ps: ja osobne bych v tehle situaci kver neriskoval a vytahl bych radsi nuz...
- Asghaad
Příspěvek#50 » stř 22. črc 2020, 19:57
P.V. píše:tomasek píše:Chci se zeptat varovný výstřel , neměl by jít do vzduchu,
Varovný do vzduch v obydlené oblasti? Kam asi ta střela dopadne?
Jde li strela kolmo vzhuru tak pri navratu neprekona maximalni rychlost volneho padu a zpusobi tak maximalne modrinu... problem vznika kdyz jde po uhlu ktery zachova rychlost i pri "navratu na zem" kde strela bude smrtici na hodne velke vzdalenosti. Takze v krizove situaci strilet do vzduchu kdy clovek opravdu nezaruci pod jakym uhlem strela pujde je koledovani si o vyfasovani teplaku ...
- E-Ryc
Příspěvek#51 » čtv 23. črc 2020, 05:43
paza píše:No musíš číst (!), právě to tak píšu, že pokud se vypne zapalování, tak se kamera vypne, pokud se zapalování nevypne (pokud ten projíždějící jen zastavil a motor nechal běžet), tak kamera běží a potom měl štěstí...
Ne nutne, nektera auta vypinaji cigaretak az po par minutach, jina po opusteni a zamknuti auta.
EDIT: jinak podle me skutecne mohl strilet do travniku nekam ke zdi (a ne do zdi), ta kamera je docela nizko, takze to zkresluje (jiny pohled, nez na ktery je stojici clovek zvykly)
- pekoz
Příspěvek#52 » čtv 23. črc 2020, 06:18
Koukám že se tady už řeší skoro ptákoviny. Takže jinak...
Zajímal by mě Váš názor na použití pepřáku v takové situaci.
Přece jenom spoustu lidí střelnou zbraň nemá , někdo nenosí, někde výstražný výstřel nejde použít.
No a pejskařům (i těm solidním) bych doporučil zadat si do Google:
dog attack victims
následně sekci obrázky.
A zeptal bych se zda si přejí aby takhle vypadalo někdy třeba jejich dítě nebo někdo jiný po pokecání si z jejich psem. A taky jestli si uvědomují kdo pojišťovně zaplatí náklady na léčbu. A že to může trvat roky.
Debilní majitelé co vychovali sobě rovné hovadské psy nejsou jenom v ČR .
Zajímal by mě Váš názor na použití pepřáku v takové situaci.
Přece jenom spoustu lidí střelnou zbraň nemá , někdo nenosí, někde výstražný výstřel nejde použít.
No a pejskařům (i těm solidním) bych doporučil zadat si do Google:
dog attack victims
následně sekci obrázky.
A zeptal bych se zda si přejí aby takhle vypadalo někdy třeba jejich dítě nebo někdo jiný po pokecání si z jejich psem. A taky jestli si uvědomují kdo pojišťovně zaplatí náklady na léčbu. A že to může trvat roky.
Debilní majitelé co vychovali sobě rovné hovadské psy nejsou jenom v ČR .
- LukynZ
Příspěvek#53 » čtv 23. črc 2020, 07:17
Asghaad píše:Jde li strela kolmo vzhuru tak pri navratu neprekona maximalni rychlost volneho padu a zpusobi tak maximalne modrinu... problem vznika kdyz jde po uhlu ktery zachova rychlost i pri "navratu na zem" kde strela bude smrtici na hodne velke vzdalenosti. Takze v krizove situaci strilet do vzduchu kdy clovek opravdu nezaruci pod jakym uhlem strela pujde je koledovani si o vyfasovani teplaku ...
K tomuto jsem našel:
Kód: Vybrat vše
Napíšu to ve tvaru: ráže, hmotnost střely, poč. rychlost, max. dostřel(úhel 32°),dopadová energie.
Brok 4 mm - 0,38g, 420m/s, 390m, 0,24J.
Diabolka 4,5mm - 0,53g, 180m/s, 335m, 0,31J.
22 LR - 2,55g, 330m/s, 1310m, 6J.
38 Sp - 10,2g, 265m/s, 1420m, 29J.
9 Luger - 8g, 350m/s, 1710m, 26J.
45ACP - 14,9g, 245m/s, 1700m, 56J.
223 Rem - 3,56g, 960m/s, 2800m, 17J.
308 Win - 9,5g, 830m/s, 3900m, 70J.
Ještě jsem našel dostup střely při výstřelu kolmo nahoru a dopadovou energii.
Brok 4 mm - 290m, 0,28J.
Diabolka 4,5 mm - 240m, 0,39J.
22 LR - 965m, 7,8J.
38 Sp - 945m, 40J.
9 Luger - 1180m, 34J.
45 ACP - 1090m, 77J.
223 Rem - 2050m, 22J.
308 Win - 2750m, 95J.
Zdroj: Střelecký magazín č. 6/2003.- bitkar
Příspěvek#54 » čtv 23. črc 2020, 08:32
1. Kamera klidne muze bezet ze svy baterky. U svy ne zrovna novy kamery (a ani ne zrovna drahy) muzu nastavit zpozdeni zacatku i konce nahravani a baterii ma svoji na 30 minut zaznamu.
2. Jestli to slo dolu do zdi, tak odrazem to tezko nekoho zabije neb za zed sezere dost energie i tvaru strely. To neni jako kdyz se odrazi micek od stolu na pingpongu. Spis by nekdo dostal do kuze nebo jen obleceni nejaky ulomek.
2. Jestli to slo dolu do zdi, tak odrazem to tezko nekoho zabije neb za zed sezere dost energie i tvaru strely. To neni jako kdyz se odrazi micek od stolu na pingpongu. Spis by nekdo dostal do kuze nebo jen obleceni nejaky ulomek.
- jihlavak
Příspěvek#55 » čtv 23. črc 2020, 08:57
LukynZ píše:K tomuto jsem našel:
....
Konečně zajímavá tabulka! Jen 32°je dost nízko, varovnej do vzduchu by člověk poslal myslím 50° a víc. Nejsem si ale jistej, jestli by to bylo dobře, nebo ne. Jestli by hrálo větší roli to, že by střela padala z menší výšky, nebo by si ještě udržela nějakou rychlost vodorovnou...
Kdybych na půdě vyhrabal starý sešity fyziky, asi bych se něčeho dopočítal, ale když jsem za 30let nebyl schopnej najít si chvíli a spočítat si svislý vrh vzhůru pro vzduchovku, zřejmě zůstanu u odhadů
- pavelg
- tomasek
Příspěvek#57 » čtv 23. črc 2020, 09:28
Ahoj, tady je reportáž z Událostí na ČT
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... &x=61&y=21
Dík za tabulku při varovném výstřelu kolmo je dopoadová energie 34 J,
tento úhel jsem bral jako možný v obydlené oblasti
Pokud mohu zhodnotit: všichni aktéři měli velké štěstí, že to dopadlo jak to dopadlo
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... &x=61&y=21
Dík za tabulku při varovném výstřelu kolmo je dopoadová energie 34 J,
tento úhel jsem bral jako možný v obydlené oblasti
Pokud mohu zhodnotit: všichni aktéři měli velké štěstí, že to dopadlo jak to dopadlo
- Cemada
- zarozak
Příspěvek#60 » čtv 23. črc 2020, 16:57
Aris píše:Paza: Jo jo, jsem rád, že tady máme takové chlapáky.![]()
Až mi zase řemeslník omylem vypustí psa na ulici (to se vážně stalo), tak doufám že bude blízko Zárožák, aby to divé zvíře skolil jednou dobře mířenou ranou .)
On ti řemeslník odvázal uvázaného psa(jelikož,když normální člověk čeká návštěvu řemeslníka,logicky volně pobíhajícího psa na svém pozemku zajistí) a vypustil jej omylem/schválně na ulici?
Pak by zasloužil skolit rovnou se psem,ale předpokládám,že takto to neproběhlo
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX