Vadný náboj roztrhl pistoli.
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- v.k.
Příspěvek#94 » čtv 20. bře 2025, 14:00
Uvizlych luger strel jsem vyklepaval hodne,. Udelal jsem si na to tycku z M8 zavitove tyce tridy 10.9 na kterou je nasazena a smrstena teplem smrstitelna buzirka. Prumer to ma akorat aby se dala lehce zasunout, nemela vuli a snahu ohybat se, polyolefinova smrstovacka na povrchu je mekka.
Vyhoda sklolaminatove tycky mi unika, kdyz je krehka, s ostrymi a tvrdymi vlakny.
Vyhoda sklolaminatove tycky mi unika, kdyz je krehka, s ostrymi a tvrdymi vlakny.
- v.k.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1442
- Jarda.Jezek
Příspěvek#97 » čtv 20. bře 2025, 17:08
Vyšel jsem z toho, že tyčka se snadno řeže jak pilkou tak se snadno zařízne nožem, jakož se i snadno brousí smirkem. Z toho jsem usoudil, že tvrdost nebude nijak velká. Na druhou stranu úvaha o skle a jeho tvrdosti má něco do sebe... Možná na tyčku ještě přidám bužírku...
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1442
- Jarda.Jezek
Příspěvek#99 » čtv 20. bře 2025, 17:50
Tohle mě napadlo jako první taky. Pak mi došlo, že to není řez, ale bodovým tlakem vylámané kousky za využití křehkosti skla. Tady nám ale jde spíš o tvrdost.
Utěšuje mě, že pryskyřice v laminátu tvrdá nebude a vlákna dodávají spíš pružnost a pevnost než tvrdost. Přeci jen, viz to řezání. Ale i to mohlo být řezání pryskyřice a drcení skla...
Takže já bych tu tvrdost laminátové tyčky tak nějak automaticky předem nepodceňoval.
Utěšuje mě, že pryskyřice v laminátu tvrdá nebude a vlákna dodávají spíš pružnost a pevnost než tvrdost. Přeci jen, viz to řezání. Ale i to mohlo být řezání pryskyřice a drcení skla...
Takže já bych tu tvrdost laminátové tyčky tak nějak automaticky předem nepodceňoval.
- v.k.
Příspěvek#100 » čtv 20. bře 2025, 18:18
audis> rezak na sklo nema, pokud vim, hrot ocelovy, ale bud z nejakeho karbidu, cbn nebo umeleho diamantu. Proste neceho tvrdsiho nez sklo. A tim nerikam, ze by pouziti sklolaminatu byla apriori katastrofa, jen mi neprijde k hlavni 'setrnejsi' jak zaznelo, kdyz je naopak jako jeden z mala materialu tvrdsi nez ona.
- v.k.
Příspěvek#101 » čtv 20. bře 2025, 18:23
Jarda.Jezek> ta vlakna v kompozitu dodavaji primarne tuhost. To dava smysl vzhledem k ohybu pri tom vytloukani, ale kdyz vymezis vuli tycka-hlaven, tak se neohyba ani obycejna ocelova tyc...tak proc sklolaminat?
Ostry je i povrch, ta nasekana vlakna trci z povrchu jajko tvrde brity. Proto se z GF a CF kompozitu nedelaji treba prevodova kola v kontaktu s kolama sintrovanyma MIM a nebo treba z barevnych kovu. Protoze je pak brousi.
Ostry je i povrch, ta nasekana vlakna trci z povrchu jajko tvrde brity. Proto se z GF a CF kompozitu nedelaji treba prevodova kola v kontaktu s kolama sintrovanyma MIM a nebo treba z barevnych kovu. Protoze je pak brousi.
- Murphy
Příspěvek#103 » čtv 20. bře 2025, 18:36
Ted mi doslo, ze sklo je i ve smirglu.
A z laminatove rycky se o hranu laufu muze sklo vylamat a ve spolupraci s trochou mastnnoty vytvorit brusnou pastu.
Mozna by byla setrnejsi hlinikova tycka?
Nebo i ocelova s hladkym povrchem?
Tedy za predpokladu, ze na konci bude ta mosazna patrona.
A z laminatove rycky se o hranu laufu muze sklo vylamat a ve spolupraci s trochou mastnnoty vytvorit brusnou pastu.
Mozna by byla setrnejsi hlinikova tycka?
Nebo i ocelova s hladkym povrchem?
Tedy za predpokladu, ze na konci bude ta mosazna patrona.
- v.k.
Příspěvek#104 » čtv 20. bře 2025, 18:54
Murphy> jj, Al nebo treba mosazna, bronzova tycka budou k hlavni setrne, protoze jsou obecne mekke. Ale ze stejneho duvodu se ti taky na obou koncich roztemuji, musi byt teda na strane strely trochu uzsi, abys ji tam nezatemoval 
Mekke kovy ale taky budou mit vetsi tendenci k ohybu, nemaji zdaleka takovou vzpernou stabilitu jako ta ocelova tycka.
Pro jednorazove vytloukani je to nejspis nepodstatne, tu hlaven nijak zasadneji neposkodis

Mekke kovy ale taky budou mit vetsi tendenci k ohybu, nemaji zdaleka takovou vzpernou stabilitu jako ta ocelova tycka.
Pro jednorazove vytloukani je to nejspis nepodstatne, tu hlaven nijak zasadneji neposkodis
- Piggy
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX