Vadný náboj roztrhl pistoli.

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Dizza

Příspěvek#91 » čtv 20. bře 2025, 13:23

Kde koupím takovou laminátovou tyčku?

ante

Příspěvek#92 » čtv 20. bře 2025, 13:42

Takže v tom budete nakonec lovit uvázlou střelu, třísky z laminátu a zmuchlanou hizlnu 7,65 chápu to správně??? :)) :))

Jarda.Jezek

Příspěvek#93 » čtv 20. bře 2025, 13:51

Nechápeš.

v.k.

Příspěvek#94 » čtv 20. bře 2025, 14:00

Uvizlych luger strel jsem vyklepaval hodne,. Udelal jsem si na to tycku z M8 zavitove tyce tridy 10.9 na kterou je nasazena a smrstena teplem smrstitelna buzirka. Prumer to ma akorat aby se dala lehce zasunout, nemela vuli a snahu ohybat se, polyolefinova smrstovacka na povrchu je mekka.
Vyhoda sklolaminatove tycky mi unika, kdyz je krehka, s ostrymi a tvrdymi vlakny.

Jarda.Jezek

Příspěvek#95 » čtv 20. bře 2025, 14:07

Výhoda je hmotnost a šetrnost k hlavni. S mosazí na koncích se nerozpadne. O železu s bužírkou jsem kdysi taky uvažoval, ale je těžké a bužírka se může v zápalu boje protrhnout.

v.k.

Příspěvek#96 » čtv 20. bře 2025, 14:15

Setrnost sklolaminatu k hlavni? Jak je to mysleno? Ja myslim, ze je to presne naopak - tvrdost sklelnych vlaken. Obycejna polyolefinova buzirka (myslim ze jsem tam dal 12.7mm) se netrha. Vybouchal jsem jednim kusem urcite vyssi desitky strel.

Jarda.Jezek

Příspěvek#97 » čtv 20. bře 2025, 17:08

Vyšel jsem z toho, že tyčka se snadno řeže jak pilkou tak se snadno zařízne nožem, jakož se i snadno brousí smirkem. Z toho jsem usoudil, že tvrdost nebude nijak velká. Na druhou stranu úvaha o skle a jeho tvrdosti má něco do sebe... Možná na tyčku ještě přidám bužírku...

audis

Příspěvek#98 » čtv 20. bře 2025, 17:18

Neblaznete s škodlivosti trochu skla. Hlaveň je z oceli. U sklenářů Ocelový řezák řeže sklo... Hlaveň není hliněná.

Jarda.Jezek

Příspěvek#99 » čtv 20. bře 2025, 17:50

Tohle mě napadlo jako první taky. Pak mi došlo, že to není řez, ale bodovým tlakem vylámané kousky za využití křehkosti skla. Tady nám ale jde spíš o tvrdost.

Utěšuje mě, že pryskyřice v laminátu tvrdá nebude a vlákna dodávají spíš pružnost a pevnost než tvrdost. Přeci jen, viz to řezání. Ale i to mohlo být řezání pryskyřice a drcení skla...

Takže já bych tu tvrdost laminátové tyčky tak nějak automaticky předem nepodceňoval.

v.k.

Příspěvek#100 » čtv 20. bře 2025, 18:18

audis> rezak na sklo nema, pokud vim, hrot ocelovy, ale bud z nejakeho karbidu, cbn nebo umeleho diamantu. Proste neceho tvrdsiho nez sklo. A tim nerikam, ze by pouziti sklolaminatu byla apriori katastrofa, jen mi neprijde k hlavni 'setrnejsi' jak zaznelo, kdyz je naopak jako jeden z mala materialu tvrdsi nez ona.

v.k.

Příspěvek#101 » čtv 20. bře 2025, 18:23

Jarda.Jezek> ta vlakna v kompozitu dodavaji primarne tuhost. To dava smysl vzhledem k ohybu pri tom vytloukani, ale kdyz vymezis vuli tycka-hlaven, tak se neohyba ani obycejna ocelova tyc...tak proc sklolaminat?
Ostry je i povrch, ta nasekana vlakna trci z povrchu jajko tvrde brity. Proto se z GF a CF kompozitu nedelaji treba prevodova kola v kontaktu s kolama sintrovanyma MIM a nebo treba z barevnych kovu. Protoze je pak brousi.

romv

Příspěvek#102 » čtv 20. bře 2025, 18:32

Jarda.Jezek píše:... a teď si na mě, škarohlídi, můžete se svými ucpanými laufy klidně přijít!

20250320_123347.jpg

20250320_123419.jpg

Takovou pěknou kouzelnou hůlku bych taky chtěl ;)

Murphy

Příspěvek#103 » čtv 20. bře 2025, 18:36

Ted mi doslo, ze sklo je i ve smirglu.
A z laminatove rycky se o hranu laufu muze sklo vylamat a ve spolupraci s trochou mastnnoty vytvorit brusnou pastu.
Mozna by byla setrnejsi hlinikova tycka?
Nebo i ocelova s hladkym povrchem?
Tedy za predpokladu, ze na konci bude ta mosazna patrona.

v.k.

Příspěvek#104 » čtv 20. bře 2025, 18:54

Murphy> jj, Al nebo treba mosazna, bronzova tycka budou k hlavni setrne, protoze jsou obecne mekke. Ale ze stejneho duvodu se ti taky na obou koncich roztemuji, musi byt teda na strane strely trochu uzsi, abys ji tam nezatemoval :)
Mekke kovy ale taky budou mit vetsi tendenci k ohybu, nemaji zdaleka takovou vzpernou stabilitu jako ta ocelova tycka.

Pro jednorazove vytloukani je to nejspis nepodstatne, tu hlaven nijak zasadneji neposkodis

Piggy

Příspěvek#105 » čtv 20. bře 2025, 19:20

v.k. píše:rezak na sklo nema, pokud vim, hrot ocelovy, ale bud z nejakeho karbidu, cbn nebo umeleho diamantu
Ve školních laborkách jsme lámali skleněné trubičky po vytvoření rýhy ocelovým pilníčkem.

Zpět na