Utok nozem v Mannheimu

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

Carloss

Příspěvek#2 » pát 31. kvě 2024, 19:20

Shodneme se, že pověstný německý restriktivní přístup ke zbraním útoku nezabránil. Můžeme spekulovat, jestli by ozbrojený občan mohl následky útoku pozitivně ovlivnit rychlejším zásahem. I když byli poldi blízko, což bylo evidentně velké štěstí i s ohledem na rychlost následné zdravotnické pomoci.

cipis

Příspěvek#3 » pát 31. kvě 2024, 19:29

To by byl policii zastrelen ten hodny, co by sundal toho s nozem ...

juraj1

Příspěvek#4 » pát 31. kvě 2024, 19:37

Vzhledem ke kvalite zasahu a nasledne prvni pomoci bych cekal, ze bude mrtvy utocnik i obrance.

xor

Příspěvek#5 » pát 31. kvě 2024, 20:33

MojeTikka

Příspěvek#6 » pát 31. kvě 2024, 23:00

Cili na Nemecko moc dlouhy. Jak to, ze ty zakazy nefunguji? Divne...

DVII

Příspěvek#7 » sob 1. čer 2024, 07:15

Obdivuhodné bylo, jak poldi chránili útočníka. Že by se spletli, kdo je kdo se díky přítomnosti nadměrného nožíku nedá předpokládat. Dál raději nepřemýšlím...

CzechJoker

Příspěvek#8 » sob 1. čer 2024, 07:15

12 cm je v NDR legální délka čepele u pevného nože.

LukynZ

Příspěvek#9 » sob 1. čer 2024, 08:07

To je to video, kde Mohammad utoci na bileho, pribehne policista, vidi bileho a zacne ho okamzite zaklekavat, aby chranil utlacovaneho Mohammada a ten se mu za to odmeni tim, ze ho bodne do zad?

"Na záběrech z útoku je vidět muž v teplákách a bundě, který se s nožem v ruce vrhá po lidech a také po policistech, přičemž jednoho z nich zasáhl. Další lidé se mu v útocích snaží bránit. Nakonec jeden z dalších přítomných strážníků tasí zbraň a pachatele zasáhne."

Jo tak presne takhle se to stalo....

DVII

Příspěvek#10 » sob 1. čer 2024, 08:59

Já tam vidím poldu, jak zaklekne "pořadatele" který před jeho zásahem bránil tomu s nožem v útocích, čímž útočníka uvolnil k další akci, kterou bylo pobodání jeho samého. Až potom je tvá věta "Nakonec...."

LukynZ

Příspěvek#11 » sob 1. čer 2024, 09:04

Však ano, tak jsem to popisoval. Citace je už z výše uvedeného článku a můj sarkastický dovětek....

DVII

Příspěvek#12 » sob 1. čer 2024, 10:13

LukynZ píše:Však ano, tak jsem to popisoval. Citace je už z výše uvedeného článku a můj sarkastický dovětek....

V tom případě se kaji za svoje delší vedení :D

JirkaCV

Příspěvek#13 » sob 1. čer 2024, 10:37

V Německu jsou povoleny nože s délkou čepele do 12cm, nesmí být otevíratelné jednou rukou a nesmí mít pojistku. Což ten útočníkův nůž nejspíš splnil. Určitou výjimku tvoří záchranářské nože, jenom netuším, jestli jenom pro záchranáře nebo i pro ostatní.

V Británii je to podobné (ne pojistka a jednoruč), jenom délka nesmí překročit 3" a je to bez výjimek.

Zajímavá je Francie. Tam jsou restrikce taky hodně vysoko, jenom s noži si nějak neporadili. Nejspíš proto, že jejich nůž typu Opinel nosí v kapse skoro každý chlap a bylo by dost obtížné jim to sebrat.

Carloss

Příspěvek#14 » sob 1. čer 2024, 12:41

Ve Švajcu jednoruční ani záchrannářské. Vlastní zkušenost. V Něm. záchrannářský i pro "civily".

JirkaCV

Příspěvek#15 » sob 1. čer 2024, 15:24

Jestli je v Německu záchranářský nůž definovaný jako "řezač pásů", pak to asi není to, co mám právě v kapse.

Zpět na