Slovák zastřelil v kanceláři tři bývalé kolegy

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
IvosC

Příspěvek#1 » čtv 22. lis 2012, 11:44

mercedes777

Příspěvek#2 » čtv 22. lis 2012, 22:43

Zase pruser, legalne drzena zbran. :thumbdown:

VaclavB

Příspěvek#3 » pát 23. lis 2012, 08:03

Hmm, takže povinné plošné psychotesty i pro stávající držitele ZP nepomohly... jsem zvědav, s čím příjdou slovenští politici teď.

AEndy

Příspěvek#4 » pát 23. lis 2012, 08:43

Z jakýho důvodu by měly pomoct psychotesty? Zřejmě nebyl duševně chorý. Prostě se jen rozhodl se pomstít a to definitivně, toť vše. Tohle nemaj šanci žádný psychotesty podchytit.

Honza-senior

Příspěvek#5 » pát 23. lis 2012, 11:37

Čin před zákonem těžko omluvitelný, lidsky však pochopitelný. Někteří lidé si zkrátka myslí, že na ně zákon nemá. A mají bohužel pravdu! Na některé lumpy zákon opravdu nedosáhne! Jejich oběti to, také vědí a proto berou "spravedlonost" do vlastních rukou. Jestli na Slovensku funguje justice jako v Česku, tak by se ten, zřejmě poškozený, 56 letý Slovák, asi spravedlnosti před zákonem nikdy nedočkal. Mám v tom smyslu svoji zkušenost s ručením na půjčku bývalému kamarádovi, který přestal platit. Dnes se má věc tak, že moje peníze jsou již více méně vydobity, ale já je pořád nemám. Jsou deponovány na účtu exekutora, který ještě musí obhájit náklady na dražbu majetku povinného. Mimochodem, na tom účtu jsou již od jara letošního roku. Případ celkem jasný, vše jasně doloženo a táhne se již 17 let! Ve středověku by ho richtář vyřešil holí během 0,5 h. Nedivím se Slovákovi, že ještě chtěl zažít zadostiučinění ze spravedlnosti.

Gobey

Příspěvek#6 » pát 23. lis 2012, 12:28

Nevim co je spravedliveho na usmrceni 3 lidi kvuli penezum. Trochu soudnosti.

Sorry za OT, vim ze diskuze sem nepatri, ale nedalo mi to.

Honza-senior

Příspěvek#7 » pát 23. lis 2012, 13:18

Tak jako sytý nevěří hladovému, tak tuto situaci nechápe ten, kdo ji nezažil. Tu bezmoc, když ti co tě okradli, se ti smějí do ksichtu a stát s celým svým aparátem nekoná. Takový zoufalý člověk udělá zoufalý čin. Neříkám, že je správné, co ten Slovák udělal, ale lidsky to chápu.

Alcatraz

Příspěvek#8 » pát 23. lis 2012, 14:17

Já ne. Pomsta je zavrženíhodná. Kvůli majetku tím spíš. Můžu chápat proč se to stalo, ale nebudu ho omlouvat. Tak jak to zatím vypadá je to člověk, který patří za mříže. Ne pro ten skutek, ale pro ten motiv. Něco jiného byl ten slovenský policista z Hurbanova. Tomu se říká zoufalost. Z věcí, které se dějí, které přijdou a které ještě lze změnit, jen nikdo jiný dle zákona nekoná. Tomuhle ne.

A úplně jiné téma je, jak na tohle úplně mimo zareagují politici a politici reagují podle ohlasu lidí. Když se většina pistolí bude bát, politici je budou omezovat.

Patrik
moderátor

Příspěvek#9 » pát 23. lis 2012, 16:06

Jak můžete vědět jestli ten člověk nebyl v zoufalé situaci? Zřejmě jej vyšplouchli v firmy, na krku hypotéka na barák, nějaké úvěry, exekutor na krku, reálná možnost, že skončí pod mostem i rodinou. Když přijdu domů a najdu vybílenou dílnu, čímž přijdu o možnost zajistit živobytí pro svou rodinu a nemohl bych splatit leasingy a úvěry, což by mně potopilo, asi bych využil svého práva na obranu majetku...

Alcatraz

Příspěvek#10 » pát 23. lis 2012, 21:13

takže vezmeš pistoli a půjdeš je požádat o vrácení. Oni se ti vysmějou, začnou tě vystrkovat, tak je ve stresu "v obraně" zastřelíš. Opakuji, že umím pochopit PROČ. Ale v žádném případě to není omluva pro čin, který u lidí nemá existovat. "Omluvitelné" mi přijde, když ti někdo bude vyhrožovat, terorizovat tebe nebo tvoje okolí, nebo někoho jiného a policie s tím nic neudělá. Tak se rozhodneš vyřešit situaci způsobem, který přinese lidem klid. Jít někoho zastřelit, nebo se na to připravit, aniž to cokoliv vyřeší, mi omluvitelné nepříjde. A docela mě překvapuje, že tobě jo.

Patrik
moderátor

Příspěvek#11 » pát 23. lis 2012, 21:28

Já ho neomlouvám, jen říkám, že nelze tvrdit, že to nebyl zoufalý čin, když mu muselo být jasné, že z vězení už nikdy nevyjde.

Patrik píše:Když přijdu domů a najdu vybílenou dílnu...

Špatně jsem to napsal - samozřejmě když je tam najdu při "práci".
Představa srovnání lupič versus manager který tě okrade za stolem prupiskou a razítkem stále ještě není pro některé lidi představitelná, i když výsledek je stejný.

Lidi se bohužel zabíjejí i pro daleko menší častky než je 7,5 mil. :cry:

AEndy

Příspěvek#12 » sob 24. lis 2012, 08:46

Od věků se lidi i zvířata navzájem zabíjeli kvůli majetku. Neni to nic novýho. Když jde o uživení rodiny, někdo tě obere o prachy, o práci a nakonec se ti za stolem v kravatě tlemí...je to minimálně na pěst. Neomlouvám, ale chápu ho.

dagobert

Příspěvek#13 » pon 26. lis 2012, 17:35

Je to sice trošku sofistika, ale: Protože potřebuješ majetek k přežití, tak ten, kdo tě o něj připraví, tě ohrožuje na životě. Takže je pochopitelné, že tohle udělal.
Konec konců většina zde přítomných asi bude souhlasit s tím, že je v pořádku zastřelit zloděje, který mně vykrádá a odnáší můj majetek. Pokud ti zastřelení nekradli fyzicky, ale (jak už tady padlo) propiskou a razítkem, není to snad velice podobné?

Gobey

Příspěvek#14 » pon 26. lis 2012, 19:17

Zdravim,

Priznam se, ze me tyto nazory dosti zarazi, a to z techto duvodu:

- obecne davat meritko mezi lidsky zivot a penize mi pripada neadekvatni. Tuto praxi se civilizace snazi jiz par tisic let opustit. Ano plati meritko vyssiho principu, ale ten plati na tyrany typu Heindrich, ale na zlodeje? (Byl-li to zlodej)
- nekdo zminil castku par set tisic (300?, ale i kdyby 3 mio). Pripada vam adekvatni rovnice sto tisic=jeden clovek?
- zastavat se strelce na zaklade naprosto neoverenych informaci z internetu, ze mu snad neco dluzili, je prinejmensim dosti jednostranne
- jestli tam byl obchodni spor, ma ho resit soud, ne soudce Lynch
- co zniceni rodin pozustalych? Ty s tim nemely pravdepodobne nic splecneho a ted jsou bez zivitelu

Nic asi k tomu neni co rict, je to tragedie pro vsechny.

Honza

PS: sorry za bezhacky a carky psano z iPad

Patrik
moderátor

Příspěvek#15 » pon 26. lis 2012, 19:56

Zapomínáš na to, že zloději si uvědomují jak je to u nás s postihem za tyto činy, zejména když je naše garnitura namočena v tom samém až po uši. Zničené rodiny? Nikdo je nenutil krást a ničit rodiny jiných - byla to jejich volba. Kdyby dodržovali morální zásady a jednali čestně mohli žít spokojeně třeba dalších 100 let. Že tyto slova dnes pro některé lidi nic neznamenají je smutné.
U sebeobrany se přece řeší to samé, zloděj si vybírá kdy, kde a jak. Na to co se mu stane když narazí na někoho odhodlaného bránit sebe, své blízké a svůj majetek máte většinou jasný názor. Jasně, toto nebyl jasný případ sebeobrany, zřejmě se měl jít nejspíš oběsit sám někam hodně daleko kde by nikoho neobtěžoval ani zápachem. :(

Zpět na