Zážitková střelba

Úderník

Příspěvek#1 » pon 21. říj 2024, 11:09

Pěkný den ve spolek.

Chodíte někdo na zážitkovou střelbu?
Já si tu a tam zajdu, abych si vystřelil z něčeho raritního resp. na co zkrátka nemám dost velký prasátko.
Tuto sobotu jsem si vyrazil do Příbrami přidat si do zatím krátkého, ale plnotučného seznamu .50bmg :D
Tentokrát Steyr HS .50 M1
A jak to má člověk v rameni jednou za čas tak se po stisku spouště opět dostavil “Pičo!” efekt :lol:
Mohu zatím srovnat jen s Desert Tech HTI a Zastava Black Arrow M93.
Za mě, nejpříjemnější jak na poskládání za ni tak výstřel je Zastava.
Amík a Rakušák tak nastejno co do intenzity kopance, ale Desert mi víc odskočil, ač jsem se za ním (v poloze) cítil jistější. Ale za tím jsem vlastně stál. Seděl jsem vlastně jen za Steyerem.
Tak za mě zatím Zastava.
Chtěl jsem si zkusit ještě Berrett a teď mi vypadla ta třetí 50ka co tam měli. Ale blbec jsem si nevzal dost hotovosti a na mobilu nebyl signál. Tak zas příště.
Už se těším na další modřinu :mrgreen:

Gimpel

Příspěvek#2 » pon 21. říj 2024, 22:05

Pro mne bylo střelbou zážitkovou, ještě roky 90-té následující.
Jednou a naposledy :lol: za život, jednu .44 Magnum ale z derringer. Silnou ruku mi to poškodilo na slabých dnů deset. Dnes jsem poněkud starší, že neopakoval bych to ani zanic.

Nebo také se nechat střelit do vesty. Mírně jsme ji tím ,,krejčovsky'' modifikovali, bylo nás více.

Z titulu terminální balistiky střílet do prasečí hlavy.

Takto jsem chodil na zážitkové střelby já. :)

Jiný zas referoval, že prvně v životě ocenil svých stodvacet kg.
V rámci jeho postavení (alespoň jednou), mu půjčili antimateriálovou zbraň v .50 BMG.

dan

Příspěvek#3 » úte 22. říj 2024, 03:28

Jestli se nekdy na strelnici bojim, tak na zazitkovejch strelbach. ;-)
Zjistit jak chutna zasah ve veste mam na seznamu taky, ale okolo prilis mnoho lidi co mi to rozmlouvaji. Vcetne jednoho co po tom skoncil na dost dlouho ve spitalu ...

Blacky

Příspěvek#4 » úte 22. říj 2024, 07:03

heheeheheeheh JJ me zazitkovky prijdou taky spis desive a to sem se jen pakrat ometl kolem. Este tak 1 na 1, ale pokud je tam vic lidi, mnoooooo :)

Misto blbosti zkouset se nechat strelit do vesty, bych doporucil 5 kilovou palici na metrovym topurku a nechte se prez tu vestu prastit. :)

marinakus

Příspěvek#5 » úte 22. říj 2024, 07:25

Nejlepší jsou společnosti, které prodávají na zážitkovou střelbu slevové kupony. Je to takové dobrovolné harakiri. Úplně dokonalé je, když střílejí třeba 4 zájemci z krátkých zbraní pod dohledem jednoho "instruktora". Nějak se ty prachy prostě dohnat musí. Něco takového bych si nedovolil ani u zkoušek a to tam jde o lidi, kteří třeba už zítra budou mít vlastní ZP. Kdo propůjčí svoji střelnici takovému zvěrstvu za pár šupů je prostě idiot.

Úderník

Příspěvek#6 » úte 22. říj 2024, 07:26

Do vesty bych chtěl zkusit 9mm, ale přiznám se, že mám trochu větry :mrgreen:
Mě vem čert, musíme tam tak jako tak. Spíš kvůli rodině, asi bych dostal od ženy řádnou čočku, kdybych se odprásk. :D

Jinak jsem byl u dvou firem. A s bezpečností nebyl zásadní problém. Ale je fakt, že teď v sobotu u nejmenované firmy z těch třech hodin byla hodina a něco jen bezpečnost, pak komentář k jednotlivým zbraním (historie a pod.) a zbylá hodina pak střelby. 4x jeden stůl, jeden instruktor, jeden střelec zbytek čekajících s odstupem asi 4-5 metrů za růžovou čárou.
Za mě super.
Naposledy upravil(a) Úderník dne úte 22. říj 2024, 07:38, celkem upraveno 1 x.

MojeTikka

Příspěvek#7 » úte 22. říj 2024, 07:36

Co ty, ale cocku by dostal hlavne ten strelec, ne? By ho zabila, tipuju. :lol:

Úderník

Příspěvek#8 » úte 22. říj 2024, 07:41

No. Možná ne. Třeba by byla ráda, že má konečně klid. A pojistku. :lol:

kolombo

Příspěvek#9 » úte 22. říj 2024, 08:08

Hele, po testu vesty na figuríně bych sám na sebe střílet nenechal. Ta zlámaná žebra za to nestojí.

Pokud mezi vestu a tělo nedáš něco, co vstřebá energii střely místo žeber, tak to prostě bude bolestivé a nemusí to zůstat bez poškození.

A to ani nemluvím o tom, když to zkusíš třeba z .45 !!!

JirkaCV

Příspěvek#10 » úte 22. říj 2024, 08:23

Nedávno to nějaký hoch zkusil s telefonním seznamem.

Murphy

Příspěvek#11 » úte 22. říj 2024, 08:29

https://www.ceskyraj.com/chranic-patere ... /?cid=2656
O moc levneji to asi nepujde. Tohle by melo stacit - pri narazu ztuhne. Zkouseno tedy pouze pesti proti podlaze, ale vypada to funkcne. Vozim to na kole na zadech.
PS: Mysleno POD vestu, ne MISTO vesty!

dan

Příspěvek#12 » úte 22. říj 2024, 10:03

Zazitkova strelba je prilis ekonomicky zajimava na to, aby se dala snadno ignorovat. Ale je ty lidi potreba velice peclive hlidat. Tuzemska klientela je jeste relativne v pohode, ale jsme cilem turistiky ze vsech okolnich zemi, kde si o strelbe civil muze nechat jen zdat. A ti byvaji horsi.

A u ty vesty - jo, brzdi me zejmena ohledu vuci strelci. Je to neco, co by nas mohlo oba do smrti mrzet, a presto bych z toho ja vyvaznul vyrazne lacineji.

JZFireworks

Příspěvek#13 » úte 22. říj 2024, 10:10

Zazitkovka s předraženým výstřelem? :)
Se radši domluvit s někým kdo má zbran kterou bych rad vyzkoušel, zaplatím střelnici, střelivo a vyjde mi to levneji.

Úderník

Příspěvek#14 » úte 22. říj 2024, 11:12

To jako ano. Ale já osobně neznám nikoho právě třeba s nějakou .50bmg.
Předražené mi to až tak nepřijde.
Pokud beru v úvahu ty raritky. Pronájem střelnice, zaplacení mnoha instruktorů (v sobotu tuším osm), obzvláště u tý padesátky amortizace zbraně, servis, údržba, přeprava zbraní, plus něco navíc aby to vydělalo. Podnikání jako každé jiné.
Nemám s tím problém. Pokud mi nějaký balíček přijde drahý tak ho prostě nekoupím.
Ale je fakt, že se předhánějí takže mi často chodí do mailu -60% a pod. Takže za “normální” webovou cenu to nikdy neberu. A zajdu tak dvakrát třikrát do roka. Takže piánko. S těma svýma dvěma klumpama toho za ten rok po střelnicích vysypu řádově víc.

JZFireworks

Příspěvek#15 » úte 22. říj 2024, 11:34

Jasně, 50BMG je věc co nemá každý doma.
Já když viděl ty výhodné balíčky tak jsem se musel bohužel smát…
Jediný co mi prislo fér bylo Střílení s Cairem. Lidové ceny i co se tyče 50BMG. Nebrat jako reklamu…

Zpět na