CZ P-10C
- Letec 12
Příspěvek#3016 » úte 7. dub 2020, 11:16
Machead píše:...V 2. svetovej sa pri vyrobe Mosiniek nikto nesral s toleranciami, nebol na to cas a ani kvalita vyroby. A ono div sa, odstrelovaci s tym davali nemcov jedna basen…
Ale, no ták, tady jsi trochu ulítnul. Pušky pro přesnou střelbu byly vždy pečlivě vybrané kusy, poměr zhruba 1/1000 vyrobených. Odstřelovači nepoužívali co kde zvedli ze země!
- Letec 12
Příspěvek#3017 » úte 7. dub 2020, 11:41
Rekapitulace:
Z několika P10 jsem před tím už střílel a docela se mi to líbilo. Takže jsem si ji po čase zcela logicky koupil, abych měl něco pro radost. Zmiňované vůle mě ale šokovaly, neboť jsem je na žádné jiné současné pistoli v tak velké míře neviděl. Připadalo mi to jako téma které bych tu mohl více rozvést, protože by mohlo zajímat i pro ostatní. ... Dal jsem se tedy do měření a popisování zkušeností i pro ty, kteří by ses tím v budoucnu setkali. Jak jsem dodatečně zjistil u prodejce, mají to i další P10 a to mě uklidnilo. P10 ze kterých jsem před tím střílel měly totiž přesnost dostatečnou. Žel k tomu všemu je teď blbá doba kvůli které nemůžu získat PZ a pistoli odzkoušet. Diskuse se tak protahuje na neskutečně dlouhou dobu a definitivní odpověď stále není.
Přátelé, jak jsem už několikrát psal. Nestřílím první rok, není to má první pistole a srovnávat můžu.
Z několika P10 jsem před tím už střílel a docela se mi to líbilo. Takže jsem si ji po čase zcela logicky koupil, abych měl něco pro radost. Zmiňované vůle mě ale šokovaly, neboť jsem je na žádné jiné současné pistoli v tak velké míře neviděl. Připadalo mi to jako téma které bych tu mohl více rozvést, protože by mohlo zajímat i pro ostatní. ... Dal jsem se tedy do měření a popisování zkušeností i pro ty, kteří by ses tím v budoucnu setkali. Jak jsem dodatečně zjistil u prodejce, mají to i další P10 a to mě uklidnilo. P10 ze kterých jsem před tím střílel měly totiž přesnost dostatečnou. Žel k tomu všemu je teď blbá doba kvůli které nemůžu získat PZ a pistoli odzkoušet. Diskuse se tak protahuje na neskutečně dlouhou dobu a definitivní odpověď stále není.
Přátelé, jak jsem už několikrát psal. Nestřílím první rok, není to má první pistole a srovnávat můžu.

Naposledy upravil(a) Letec 12 dne úte 7. dub 2020, 11:43, celkem upraveno 1 x.
- Int1m1thy
Příspěvek#3018 » úte 7. dub 2020, 11:43
zaprvy nechapu jak to dle vas ma mit vliv na presnost a za druhy aby jste nerikali tak moje hlaven ma 14,26-28 a dira 14,30-34 podle mackani suplery
hlaven je ve zbrani uzamcena v zaveru u komory... pokud mate v predni dire vetsi odchylku tak by jste meli byt vlastne i radsi, pak mate vic plovouci hlaven bez dotyku v predni casti se zaverem, takze vetsi presnost... a pokud to nevite tak dira neni kulata ale ovalna
takze bejt vama radsi supleruju a mikrometruju uzamykani nez douru vepredu...
Nuf: CZUB bylo je a bude vzdycky priblizne strojirenstvi...
hlaven je ve zbrani uzamcena v zaveru u komory... pokud mate v predni dire vetsi odchylku tak by jste meli byt vlastne i radsi, pak mate vic plovouci hlaven bez dotyku v predni casti se zaverem, takze vetsi presnost... a pokud to nevite tak dira neni kulata ale ovalna

Nuf: CZUB bylo je a bude vzdycky priblizne strojirenstvi...
- Letec 12
- jodo
- ŇUF
Příspěvek#3024 » úte 7. dub 2020, 12:15
Int1m1thy píše:ano, takze pokud mas velky tolerance tak bud radsi, pokud ti hlaven nedoseda v predni casti, tak mas vetsi presnost
Tohle doufám nemyslíš vážně

Každy přeci ví, že dokonalé slícování = dopasování hlavně a závěru, vede k přesnosti zbraně.
Vždy tomu tak bylo, a vždy tomu tak bude.
(To co Ty zde popisuješ, platí pro pušky, kde se hlaveň nesmí dotýkat pažby atd. Protože při výstřelu hlaveň má "kmity" a rozhodí to soustřel, protože je hlaveň dlouhá, a pracuje při výstřelu.)
Ovšem u krátke zbraně, je tomu práve naopak. Ta hlaveň je tak krátká, že "kmitání" je minimální. A proto čím je hlaveň lépe dopasovaná se závěrem, tím je zbraň přesnější.
Kdo tomu nevěří, at si položí otázku...

Pročpak asi sportovní speciály, mají ten prstenec modifikovaný a zesílený, aby hlaveň neměla žádné vůle. Třeba obyčejný model Shadow, ma ten prstenec vyměnitelný (nalisovaný)
Aby při zvětšení vůle = zhoršení přesnosti, se dal jednoduše vyměnit a střílelo se dál.
- Int1m1thy
Příspěvek#3027 » úte 7. dub 2020, 14:05
Nuf: a vis ze zavodni specialy jsou cely slicovany? ty tady pozaduje aby na zaveru kterej jezdi po malejch kolejnickach, ktery maji velky tolerance aby to funguvalo co nejvic v zasranym prostredi, chces aby ti hlaven licovala s dirou?
Ano kmitani je mensi, ale porad tam je.
Ano kmitani je mensi, ale porad tam je.
- ŇUF
Příspěvek#3028 » úte 7. dub 2020, 15:56
Já proti tobě nic nemám, ale pokud nečemu uplně člověk nerozumí, neměl by se snažit o tom přesvědčovat i ostatní...
Napsal jsem Ti, na vyvrácení té tvojí myšlenky, myslim dost jasnou odpověď. Pokud nejsi schopen uznat, že jsi se spletl s tím tvojím tvrzením. Tak nemá cenu už tohle dále probírat
Int1m1thy píše:
ano, takze pokud mas velky tolerance tak bud radsi, pokud ti hlaven nedoseda v predni casti, tak mas vetsi presnost
Proste se nezlob, ale ať čtu tvůj příspěvek několikrát po sobe, tak proste mě to nedá
Tohle postrádá logické uvažování.
Kdyby to bylo tak jak si myslíš, tak vlastně vystřílené zbraně, které mají XXX vůle na všechny strany. Vlastně dle tvého názoru, musejí být nejpřesnější, protože jde o plovoucí uložení
A to že teď začínáš odbíhat od faktu, a chceš to svádět na tolerance, aby zbraň střílela i špinavá...Tak o tom nebyla vůbec řeč, a je vidět že už nevíš jak se z toho vykecat. Tak začínáš vařit z vody. Tohle je od Tebe dosti dětinské, když se nedokážes postavit čelem, co jsi pře pár hodinama tady pronesl za moudro.
Zadání bylo jasně řečeno: Přesnost střelby, na úkor vůle hlavně vs. vůle závěru v předním uložení prstence.
honzajan: popcorn pro vsechny

Napsal jsem Ti, na vyvrácení té tvojí myšlenky, myslim dost jasnou odpověď. Pokud nejsi schopen uznat, že jsi se spletl s tím tvojím tvrzením. Tak nemá cenu už tohle dále probírat

ano, takze pokud mas velky tolerance tak bud radsi, pokud ti hlaven nedoseda v predni casti, tak mas vetsi presnost

Proste se nezlob, ale ať čtu tvůj příspěvek několikrát po sobe, tak proste mě to nedá

Tohle postrádá logické uvažování.
Kdyby to bylo tak jak si myslíš, tak vlastně vystřílené zbraně, které mají XXX vůle na všechny strany. Vlastně dle tvého názoru, musejí být nejpřesnější, protože jde o plovoucí uložení

A to že teď začínáš odbíhat od faktu, a chceš to svádět na tolerance, aby zbraň střílela i špinavá...Tak o tom nebyla vůbec řeč, a je vidět že už nevíš jak se z toho vykecat. Tak začínáš vařit z vody. Tohle je od Tebe dosti dětinské, když se nedokážes postavit čelem, co jsi pře pár hodinama tady pronesl za moudro.
Zadání bylo jasně řečeno: Přesnost střelby, na úkor vůle hlavně vs. vůle závěru v předním uložení prstence.
honzajan: popcorn pro vsechny

- Int1m1thy
Příspěvek#3029 » úte 7. dub 2020, 17:32
jaky vykecani, davno sem psal ze se hlaven uzamyka do zaveru v oblasti komory, co ty tady porad meles s prstencem, P10 nema zadny prstenec, na presnost to ma u P10 nulovy vliv, kmitani hlavne existuje... P10 neni zadnej slicovanej special, a taky sem psal ze na presnost ma nejvetsi vliv slicovani v oblasti uzamyciho ustroji...
evidentne ty tomu velice rozumis... meles tady porad o vulich na vsechny strany a celou dobu tady vedu debatu na tema ,,kulata" dira v zaveru pro hlaven/presnost zbrane u P10...
rekni mi teda, ma P10 nejaky "prstenec"? nema vid... jasne kdyz mas dobrej slicovanej special, tak tvuj prstenec asi teda pomaha jak sem koukal k lepsimu/presnejsimu a konzistentnimu uzamceni, coz je ale pase u P10 vid...
je to marny je to marny je to marny...
mel by ses zamerit na sportovni zbrane ne na sluzebni krumpace
evidentne ty tomu velice rozumis... meles tady porad o vulich na vsechny strany a celou dobu tady vedu debatu na tema ,,kulata" dira v zaveru pro hlaven/presnost zbrane u P10...
rekni mi teda, ma P10 nejaky "prstenec"? nema vid... jasne kdyz mas dobrej slicovanej special, tak tvuj prstenec asi teda pomaha jak sem koukal k lepsimu/presnejsimu a konzistentnimu uzamceni, coz je ale pase u P10 vid...
je to marny je to marny je to marny...
mel by ses zamerit na sportovni zbrane ne na sluzebni krumpace
- ŇUF
Příspěvek#3030 » úte 7. dub 2020, 18:39
Bereš to moc osobně, ale budiš. "Prstenec" je myšlena přeci ta tvoje "kulata díra" v závěru. Ale už stačilo. Já už napsal co jsem chtěl, na toto téma. To že to nemůžeš pochopit, není už můj problém.
Nic méně, a na tom si trvám, tvoje tvrzení níže, je prostý nesmysl (tečka)
Int1m1thy píše:
Nic méně, a na tom si trvám, tvoje tvrzení níže, je prostý nesmysl (tečka)
Int1m1thy píše:
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí