CZ vz 75B
- gomio
Příspěvek#1 » úte 27. bře 2012, 18:36
Ahoj,
Mám dotaz, mám CZ vz 75B koupil jsem ji před pár měsíci v komisi, stříli perfektně, žádná závada ale mám dotaz, při čištění ze zvědadosti zkouším zatlačit na místo kde udeří kladívko a vidím (a cítím vevnitř i prstem) že úderník se vysune jen minimálně, téměř vůbec nevyleze ven.(Na nábojnici po výstřelu je jen maličký důlek) Musím říct ale že jsem neměl doposud ani jednu závadu, zbraň stříli pěkně. Chtěl bych se zeptat, jestli nejde (a jak) seštelovat úderník aby se vysunoval více (a dělal větší důlky) a nebo je to normální?
Mám dotaz, mám CZ vz 75B koupil jsem ji před pár měsíci v komisi, stříli perfektně, žádná závada ale mám dotaz, při čištění ze zvědadosti zkouším zatlačit na místo kde udeří kladívko a vidím (a cítím vevnitř i prstem) že úderník se vysune jen minimálně, téměř vůbec nevyleze ven.(Na nábojnici po výstřelu je jen maličký důlek) Musím říct ale že jsem neměl doposud ani jednu závadu, zbraň stříli pěkně. Chtěl bych se zeptat, jestli nejde (a jak) seštelovat úderník aby se vysunoval více (a dělal větší důlky) a nebo je to normální?
- Steiner
Příspěvek#2 » úte 27. bře 2012, 18:56
Zasekne se o blokaci úderníku, takže nejdřív musíš podržet kladivo, stisknout spoušť a pak zatlačit na úderník. Dvouma rukama se to dělá blbě - takže sundej závěr, otoč ho vzhůru nohama - zespodu uvidíš takový jakoby tlačítko - stiskni ho (uvolníš blokaci) a pak tužkou nebo špejlí zamáčkni úderník.
- Albert
Příspěvek#5 » úte 27. bře 2012, 19:21
Jasně ... když to tlačítko pustíš tak je vše při starém. To je účelem blokové pojistky úderníku. Úderník je stále zajištěn proti pohybu. K jeho odjištění dochází při pohybu spouště až těsně před výstřelem. Je to celkem běžný bezpečnostní prvek většiny moderních zbraní.
Malý důlek na zápalce není žádná vada. Dokud ti zbraň funguje spolehlivě, tzn. odpálí všechny náboje tak není co řešit
Malý důlek na zápalce není žádná vada. Dokud ti zbraň funguje spolehlivě, tzn. odpálí všechny náboje tak není co řešit

- Xerxes
Příspěvek#7 » sob 6. říj 2012, 10:32
Zdravim vsechny, mam jeden stupidni dotaz ohledne me CZ75 B.
Kdyz vlozim prazdny zasobnik do zbrane, tak je mozne jednou "vystrelit" v rezimu DA. Ale kdyz potom znovu mackam spoust, tak uz se kohout ani nepohne a spoust jde uplne naprazdno. Je toto chovani normalni?
Dekuju za radu, jsem totiz cerstvy majitel zbrane i zp a tohle me trosku vystrasilo, jestli jsem neco neproved se zbrani v prubehu cisteni.
Kdyz vlozim prazdny zasobnik do zbrane, tak je mozne jednou "vystrelit" v rezimu DA. Ale kdyz potom znovu mackam spoust, tak uz se kohout ani nepohne a spoust jde uplne naprazdno. Je toto chovani normalni?
Dekuju za radu, jsem totiz cerstvy majitel zbrane i zp a tohle me trosku vystrasilo, jestli jsem neco neproved se zbrani v prubehu cisteni.
- Xerxes
Příspěvek#9 » sob 6. říj 2012, 11:36
Bez zasobniku vubec nepohne kohoutem a jen jde spoust porad na lehko. Zacne "strilet" v DA jen kdyz zbran otocim kolem vertikalni osy "hlavou dolu".
Prave ze jsem hlava derava a nepamatuju si jak to delalo predtim.Jinak rozebral jsem to jen zakladne, cili jen sundal zaver. Do spoustoveho mechanismu jsem nezasahoval, jen ho cistil kartackem na zuby.
Edit: kolem horizontalni osy:-D
Prave ze jsem hlava derava a nepamatuju si jak to delalo predtim.Jinak rozebral jsem to jen zakladne, cili jen sundal zaver. Do spoustoveho mechanismu jsem nezasahoval, jen ho cistil kartackem na zuby.
Edit: kolem horizontalni osy:-D
Naposledy upravil(a) Xerxes dne sob 6. říj 2012, 11:57, celkem upraveno 1 x.
- Artifex
Příspěvek#11 » sob 6. říj 2012, 13:10
Nebo vypadla ta oboustrannápružinka, která tlačí táhlo spouště nahoru a je při pohledu shora jištěná šroubkem před zásobníkovou šachtou směrem dopředu. Pak by bylo jakoby natrvalo přerušeno a táhlo spouště by zase plnilo svoji funkci při otočení zbraně protože by to otočení simulovalo činnost toho dvojpérka.
- Albert
Příspěvek#12 » sob 6. říj 2012, 14:54
S největší pravděpodobností to bude tam co říká Artifex. Když se podíváš do rámu ze zhora (po rozborce) tak pružina 34, respektive její konce nebudou ve správné poloze. Správná poloha je: že se zespodu dotýkají táhla 7 a neustále ho tím přizvedává. Je možné že je pružina za
a) ohnutá jakoby dovnitř (málo rozehnutá) a nepřiléhá zevnitř na boky rámu (tudíž bez zásobníku se vlastně smrští dovnitř a nezvedá táhlo 7)
b) může být i ohnutá směrem dolů (tudíž opět nezvedá táhlo 7 a to i v případě že na boky rámu přiléhá)
Ať už tak či onak, máš to bohužel špatně. Takhle se to chovat nemá
. Řešení.... buď výměna pružiny 34 nebo její demontáž a naohýbání do správného tvaru. Jestli nevíš jak kuchnout ČíZu tak to dej rači odborníkovi nebo jestli se na to cejtíš tak tady máš návod rozborky obdobné zbraně, i když na výměnu pružinky 34 by měla stačit jednoduchá základní rozborka pro čištění (pružinu tam drží jenom ten šroub (35) ale bývá přilepený (já ho ze svojí čízi nedostal)
https://www.youtube.com/watch?v=Fh0raEpYF1A
A propo, jestli jsi z MB nebo okolí, můžu se ti na to klidně podívat
a) ohnutá jakoby dovnitř (málo rozehnutá) a nepřiléhá zevnitř na boky rámu (tudíž bez zásobníku se vlastně smrští dovnitř a nezvedá táhlo 7)
b) může být i ohnutá směrem dolů (tudíž opět nezvedá táhlo 7 a to i v případě že na boky rámu přiléhá)
Ať už tak či onak, máš to bohužel špatně. Takhle se to chovat nemá

https://www.youtube.com/watch?v=Fh0raEpYF1A
A propo, jestli jsi z MB nebo okolí, můžu se ti na to klidně podívat

- Xerxes
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa