Výměna hlavně CZ75 r.v.1985

cimrmanolog

Příspěvek#1 » stř 4. led 2012, 18:04

Ahoj,
koupil jsem starší Čízu a nevím jak se postupuje při výmeně hlavně.
Samo že potřebuju nákupní povolení, ale nevím kolik stojí hlaveň nová a kde koupit.
Každopádně chci hlaveň origo, která je levnější, než hlaveň od p.Zendla
Další věc , že nevím jestli stačí novou hlaveň koupit a střílet, nebo se musí ještě upravovat?
No a ještě jedna věc a to jestli má hlaveň vyraženo na sobě nějaké číslo, nebo se na ní musí vyrazit číslo zbraně?

Přidávám foto stávající hlavně a zajímá mě Váš názor v jakém je stavu.
Jde vidět, že na začátku je vývrt poškozen, ale zbytek se jeví dobře, tak nevím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » stř 4. led 2012, 19:05

A nejsou to jen napečené nečistoty? Myslím si to proto, že zbytek drážek vypadá naprosto v pořádku. Každopádně bych se hlaveň nejdřív pokusil pořádně vyčistit - viz viewtopic.php?f=33&t=413
Zkoušel jsi, jak je na tom s přesností? Podle mě, pokud to nějak zásadně nezhoršuje přesnost nebo dokonce nelítají střely na plocho, není třeba utrácet za novou hlaveň.

GOLDSTAR

Příspěvek#3 » stř 4. led 2012, 21:01

Zdravím pokud je hlaveň opravdu zralá na výměnu tak následuje nákupka pak dvě možnosti bud prúkaz zbraně na novou hlaveň a jiné číslo nebo znehodnocení hlavně a číslo zústane, nevím přesně cenu ale u Pana Zendla je jistota kvality/ moje vlastní zkušenost/ na sto procent .Jinak asi zkoušet kde bude levněj což nedoporučuji. Přeji mnoho úspěchú.

cimrmanolog

Příspěvek#4 » stř 4. led 2012, 21:25

Díky za odpovědi.
Vzal jsem mosazný kartáček co s ním čistím Glocka a olej Break Free a drhnul a drhnul a drhnul, dokud šla špína.Opravdu to byl jenom bordel v hlavni.Vypadá jako nová.Přikládám foto.
Já si kvér čistím po každém střílení, tak by mě nenapadlo, že by to mohlo být jenom zasviněný.
Díky za radu, která byla k nezaplacení a mám z toho radost.
Jinak jsem z Čízy ještě nestřílel, protože jsem jí kupoval teprve včera a nemám jí ještě přihlášenou, tak že se ještě uvidí co to bude dělat.

Ještě k té nové hlavni.
Já si myslel, že si zajdu do obchodu, kde mi dají na nákupku novou hlaveň na které bude vyražené nějaké číslo a tím pádem dostanu nový průkaz zbraně.Novou hlaveň prdnu do pistole a hurá na střelnici, nebo se musí nechat u zbrojíře dopasovat?

No ale vypadá to že nová hlaveň nebude nutná.

Patrik
moderátor

Příspěvek#5 » stř 4. led 2012, 21:47

Nová hlaveň se musí dopasovat.
Dodání a dolícování nové hlavně (včetně tormentace a nastřelení) stojí cca 3800,-Kč v CZUB. Pro zachování původního čísla je nutné odeslat původní hlaveň na balistiku a vyřídit si povolení ke zničení a nechat zničit (obojí stojí peníze).

Georg

Příspěvek#6 » stř 4. led 2012, 22:12

Ahojda, právě jsem začal číst toto téma a to pomalu a pěkně od počátku. Jak je to administrativně s novou hlavní nevím, já s tím osobní zkušenosti nemám, ikdyž sám mám na své CZ 75 B vydutou hlaveň - jedná se o nepatrný "půlměsíc" u konce hlavně, který na mé střílení nemá viditelného vlivu (střelba dle pravidel IPSC, tedy žádná extra mířenka).
Nicméně rada pro všechny (tedy i pro tebe - cimrmanolog) - vždy si před prodejem zbraň prohlédněte !!! A to jak zvenku, tak i zevnitř ! Pokud tomu moc nerozumíte, vemte si s sebou někoho, kdo tomu rozumí. Ve tvém případě to dopadlo moc dobře, ikdyž i mne jako první (nikoliv prvního - prosím nezaměňovat :D ) napadlo hlaveň řádně vyčistit. A to ještě před koupí ! Já osobně jsem kvůli obdobnému vývrtu nekoupil jednu pistoli. Nakonec jsem koupil jinou, úplně stejnou a to o 600,-Kč dražší, ale jen proto, že ve vývrtu první prodávané zbraně byl buď bordel (zbraň řádně nevyčištěna) a nebo prodávájící hlavní prohnal "nedobré" náboje (vz. 82). Jednalo se o Makarova. A vzhledem k tomu, že majitel prodávané zbraně se ke stavu vývrtu stavěl se slovy: "já tam nic nevidím", šel jsem od toho.
Takže teď aspoň víš, že se opravdu vyplatí pořádná prohlídka. Jasně, že jde ušetřit nějaká ta stokoruna, ale někdy se stane, že ta stokoruna(y) se pěkně prodraží (a to nejen finančně)

Patrik
moderátor

Příspěvek#7 » stř 4. led 2012, 22:21

Nevím jak přísné máte oddělení zbraní ale u nás zbraně s vydutím při registraci nebo kontrole neprojdou.

Georg

Příspěvek#8 » stř 4. led 2012, 22:39

No jestli to reakce na můj příspěvek, tak se musím bránit (a oddělení zbraní také) tím, že při prodeji této zbraně si toho vůbec nikdo nevšiml, ikdyž jsem zbraň prohlížel. Spíše bych se přikládal k verzi, že k tomu došlo při jednom ze závodů jsem měl jedinou závadu, která mne "potopila" na jedné stage (stanovišti) - tehdy se mi hilzna roztáhla v komoře natolik, že nešla ven a tak jsem dokončil s "nedořešeným" stanovištěm. Šlo to ven násilím. Po nějaké době jsem si při čištění všiml, že mám lehce vydutou hlaveň, ale šlo o to, že to běžným pohledem nejde poznat. Jen když se na to člověk zaměří, uvidí u konce hlavně jemný stín. Dnes už nelze říct, zda tato hlaveň již byla vydutá před prodejem (přepisem), nebo k tomu došlo až po něm. Tato zbraň byla koupena jako použitá, kdy předchozí majitel ji využíval ke stejnému účelu a také si sám přebíjel náboje.
Pouhým okem to jde sice poznat, ale až na upozornění, kam je potřeba se dívat. Jestli se mi to podaří, zkusím nahodit pár fotek a schválně, jestli to někdo pozná :)
P.S. sice dnes používám zásadně přebíjené střelivo, které si "kuchtím" sám k plné spokojenosti, ale ta závada se mi stala někdy v začátcích, kdy jsem používal i tovární (tedy fabrikou zhotovené) střelivo a hlaveň jsem drhnul o poznání více, než dnes, protože jsem se bál "zažehlení" olova v hlavni.

cimrmanolog

Příspěvek#9 » stř 4. led 2012, 22:50

Souhlasím s tebou Georg
Já jsem si zbraň dobře prohlídnul a šel jsem do toho s tím , že hlaveň není ve stopro stavu.
Cena pistole byla 5000,- a za ty peníze nelze počítat s tím, že zbrań bude jako nová a chtěl jsem Ćízu bez blokace úderníku a levnou, tak že jedině starší.
Vůle má minimální , chod spoště paráda akorát jsem musel opravit první zub na bicím kohoutu, protože nedržela pořádně první poloha spouště tzv. bezpečnostní ozub na kohoutku.
Teď vše funguje jak má.
Pravda , jestli je dobrá zjistím až na střelnici.
Jiná věc by byla, kdybych zbraň kupoval za 10 000,- to už bych jí chtěl mít jako novou, ale u starší kde je cena dole je třeba počítat s kompromisem.

Když sem to tak rozved , tak sem hodím foto.

Každopádně díky za příspěvek.

Georg

Příspěvek#10 » pát 6. led 2012, 13:35

Takže nějaké fotečky mé vyduté hlavně. Upozorňuji, že to, co se může jevit jako vypadané části drážek či jako koroze, tak tomu tak není. Jedná se o zbytky oleje a hadříku po vytírání. Zbraně jsem doslova před pár dny vzal na nepravidelnou údržbu (a to jak na ZP, tak i bez ZP) a pořádně je promazal. Jinak co se týče fotek, tak asi každý ví, že drážky v hlavni se trochu hůře fotí a je potřeba si s tím pohrát. To vydutí je označeno červenými rámečky - jedná se o ty tmavé stíny. Proto můžete nabýt dojmu, že to vydutí je větší, než ve skutečnosti je :D , ale všem garantuju, že i po několika letech a několika tisících výstřelech je stav neměnný a zbraň s mými přebíjenými náboji (vždy olověná střela) střílí bezvadně. Takže toliko k mému příspěvku o výměně hlavně CZ 75B :D

Artifex

Příspěvek#11 » pát 6. led 2012, 14:20

Dokud to střílí rovně a pokaždé do stejného místa, nemá to cenu řešit.

Patrik
moderátor

Příspěvek#12 » pát 6. led 2012, 15:41

To bude zřejmě u 99 % vydutí, jen jsem psal, že pokud by si toho u nás na oddělení všimli, pravděpodobně bude vyzván k absolvování zkušebny.

Artifex

Příspěvek#13 » pát 6. led 2012, 17:48

Však ano, jen říkám že pokud to náhodou nějaký aktivní mono-cista neprohlédne durch (jakože u nás třeba neřeší vůbec nic, většinou i zkušebny kontrolovali dotazem: Je tam zkušebna? Jo. Naše? Z jakého roku? Jo, naše, z roku 49. Nelítá to za roh? Ne. Tak ok, další pracovní den bude PZ) tak to nemá cenu řešit pokud je rozptyl dobrý a korekce jde vyřešit posunem mířidel. Kolega vyprávěl že jeho známý soutěží s perkusákem revolverem který má právě také kolem ústí vydutí, perkusák se jmenuje Nafouknutý Had a bezkonkurenčně vítězí. Můj perkusák má zase bouchlé ústí od předchozího majitele, chtěl jsem ho zkrátit o milimetr aby vada zanikla ale střílí to tam kam se míří a vady při střelbě jsou větší v článku mezi bouchačkou a zemí než v bouchačce, střílí přesně takže to vůbec neřeším.

Georg

Příspěvek#14 » pát 6. led 2012, 19:01

Ono to vydutí je jen částečné ve tvaru půlměsíce a na té poslední nejspodnější fotce je to docela dobře vidět, nicméně jak psal Artifex: Dokud to střílí rovně a pokaždé do stejného místa, nemá to cenu řešit.
Rovně to střílí a do stejného místa a proto to neřeším. A jinak pochybuju, že by si toho jinak kdekoliv kdokoliv všiml bez upozornění, takže i při přepisu nevidím problém. Nicméně ji i tak nehodlám prodávat :lol:

Viki007

Příspěvek#15 » úte 16. říj 2012, 21:37

Zdravím všechny a prosím o radu. Našel jsem si pěknou CZ75 a po domluvě s majitelem jsme se sešli na předání, měl jsem nákupku na pistoli. Byl jsem ale překvapen, když mi pán dal dvě smlouvy na pistoli a na hlaveň, která je delší, zřejmě vyráběná na zakázku a má jiné číslo. Zarazilo mě to, ale uskutečnili jsme obchod, než se ale dostanu na registraci, tak mi pořád vrtá hlavou, jestli jsem neměl mít dvě nákupky, na pistoli a na zbraň (pán měl dva průkazy zbraně).
Na druhé straně s říkám, že to přece není případ např 52, kdy si člověk koupí pistoli v ráži 7,62 a k tomu další hlaveň na 9mm luger - tam dvě nákupky a dva průkazy chápu.
Proto se ptám, měl jsem mít dvě nákupky a udělal jsem tedy chybu? Děkuji Vik

Zpět na