CZ 75 P-01 Omega

CzechJoker

Příspěvek#46 » stř 8. úno 2023, 09:01

Dotaz na majitele: zkoušeli jste nebo používáte pružinu DPM, link https://www.dpmsystems.cz/produkt/907-vratna-pruzina-s-redukci-zpetneho-razu-dpm-pro-cz-75-compact-d-p01-p06-pcr.html?
Sliboval bych si od ní podobný průběh, jako mají složené pružiny Glock.

Letec 12

Příspěvek#47 » stř 8. úno 2023, 12:20

Já ji zkoušel na P-10 (jednoduchá pružina) a bylo to spíše zklamání. Pomalejší a nepřirozeně delší cyklus a s tím související i subjektivně menší přesnost. Když jsem ji měl na G43, tam to bylo jiné, přestala se mi v ruce stáčet a kroutit, takže dobré. Známý s P-226 si to nemohl vynachválit, jak mu klesl zpětný ráz. Prostě to chce zkusit a kdyžtak vrátit.

CzechJoker

Příspěvek#48 » stř 8. úno 2023, 12:56

OK. Já bych chtěl změnu charakteristiky chodu oproti továrnímu základu. Chci slabší (měkčí) začátek a tvrdší konec. Ona se ta tovární taky trochu unaví, ale trvá to dlouho.

Patke

Příspěvek#49 » stř 8. úno 2023, 15:59

risa2000: No, myslím že tam ten díl u pojistky vůbec není. Od novoty je tam decocker, a pojistku si tam můžeš dát dodatečně. Jednou jsem to měl vyměněné, ale už si to nepamatuju. U pojistky tam máš jen 2 polohy "nahoře a dole", nic co by jí vracelo do nějaké původní pozice, takže bych řekl, že tam není třeba ten díl, ani ta pružina. A ty řešíš stejný problém? Nebo co tě zavedlo až sem? Jinak v pátek jsem domluvený že zajdu do obchodu a vypíšeme reklamaci. Budu chtít ať mi zkusí sehnat SKU číslo, nebo ať mi těch dílů pošlou rovnou několik, aby sis to vyměnil, servis nepotřebuješ. Ale vidím to tak, že jak mi to vrátí z reklamace vyměním za pojistku ať mám klid, protože tuším, že toto je neřešitený problém...

MRBLUE

Příspěvek#50 » stř 8. úno 2023, 16:51

CzechJoker píše:OK. Já bych chtěl změnu charakteristiky chodu oproti továrnímu základu. Chci slabší (měkčí) začátek a tvrdší konec. Ona se ta tovární taky trochu unaví, ale trvá to dlouho.

Neni jednoduchsie a vyrazne lacnejsie tam dat pruzinu s mensim odporom? Jedna stoji cca 6 eur. Standard u CZ je 16lb. Aj keby si si kupil 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9lb a skusal tak stale to vyde menej ako DPM. Ale uplne staci kupit 13 a 11lb.

koudak

Příspěvek#51 » stř 8. úno 2023, 17:33

CzechJoker píše:Dotaz na majitele: zkoušeli jste nebo používáte pružinu DPM, link https://www.dpmsystems.cz/produkt/907-vratna-pruzina-s-redukci-zpetneho-razu-dpm-pro-cz-75-compact-d-p01-p06-pcr.html?
Sliboval bych si od ní podobný průběh, jako mají složené pružiny Glock.

Zkousel, mam, pouzivam, muzu klidne pujcit na strelnici k vyzkouseni :).

CzechJoker

Příspěvek#52 » stř 8. úno 2023, 20:27

MRBLUE píše:Neni jednoduchsie a vyrazne lacnejsie tam dat pruzinu s mensim odporom?

Levnější to je, ale potom dostává celý závěr strašně zabrat. Ta slabší má asi význam na sportovní střelbu s podsypaným střelivem.

risa2000

Příspěvek#53 » stř 8. úno 2023, 20:28

Patke píše:risa2000: A ty řešíš stejný problém? Nebo co tě zavedlo až sem?

Zajímalo mne to, protože jsem o této pistoli uvažoval a chtěl vědět, jestli vrácení pojistky by se dalo použít jako plán B, kdyby měla stejný problém s tím dílem, co máš ty. Vypadá to že by to šlo, což je dobrá zpráva, kterou si ověřím v praxi, protože jsem si ji dneska pořídil :).

MRBLUE

Příspěvek#54 » stř 8. úno 2023, 22:33

CzechJoker
Ak strielas fabricke 13lb je uplne v pohode. Ale ani 11lb neni problem. Pripadne si daj pod 11tku plastovy buffer. Ak strielas mnoho tisic rocne tak moze zbran rychlejsie odyst. Ale zasa pri cene vystrielanej municie vymena zbrane bude zanedbatelna polozka.

Letec 12

Příspěvek#55 » čtv 9. úno 2023, 09:09

koudak: Jaké to tedy je u CZ-75 když ji tam máš. Je to plavnější, klidnější? Můžeš to nějak subjektivně srovnat?

koudak

Příspěvek#56 » čtv 9. úno 2023, 11:58

DPM mam ve 2 zbranich a podle me to za to stoji. Ono to totiz nema zadnou nevyhodu si to poridit.
Subjektivne to pomaha, zbran je klidnejsi. Spolehlivost vuci tovarni plastove pruzine nezmenila (vsechny HT kurzy mam nastrileny prave s P-01 a DPM). Tusim ze v baleni/manualu se pise, ze delsi pruzina je pro strikery a kratsi pro hammer. Pouzivam kratsi. Nejakou dobu jsem zkousel pruziny stridat ale zasadni zmenu jsem nepocitoval, mozna to jeste zkusim.
Ad cena. Podle me DPM pruziny nejsou vubec drahy. Dilensky je to perfektni. Ten system je za 1900, pri dnesni cene 9mm je to nejakych ~270 naboju. Ja bych si netroufnul tvrdit, ze tak maly mnozstvi naboju zpusobi zasadni rozdil ve zlepseni strelby. Ale treba se pletu a vic lidi nez si myslim se proste zlepsi o dost.

CzechJoker

Příspěvek#57 » čtv 9. úno 2023, 12:07

A jak je to se silou k přetáhnutí zívěru, resp. k provedení press-check? Ona ta P-01, alespoň ta moje, je hodně syrová a chce to velkou sílu.

koudak

Příspěvek#58 » čtv 9. úno 2023, 12:17

Ted mam zrovna jako naschval zbran u puskare. Ale az se vrati tak porovnam, tohle si netroufnu bez zkousky tvrdit.

Sobiho

Příspěvek#59 » čtv 9. úno 2023, 13:37

To CzechJoker jen se připojím se zkušeností z jiné zbraně, tedy PDP, a tam mám teď nejsilnější a jde znát výrazné zklidnění zbraně a lepší chod závěru. Ano, na přetažení či "press check" je potřeba trochu větší síla, pocitově. Ale nic drastického za ten systém DPM to rozhodně stojí.

Patke

Příspěvek#60 » čtv 9. úno 2023, 16:10

risa2000: Jako zbraň je to perfektní...perfektně mi sedí po všech stránkách....až teda na ten problém s tím decockerem. Ale pokud ti nevadí pojistka místo vypouštění kohoutu, tak tím líp, já byl zvyklý na decocker. No a nechceš to rovnou vyzkoušet, zda máš stejný problém? Když sundáš závěr, vložíš do zásobníkové šachty zásobník a budeš "pumpovat" s decockerem, tak mě se třeba mírně hýbe celý zásobník, díky tomu, že ta součástka se jej dotýká....? Kdyžtak dej vědět....

Zpět na