CZ 75 P-01 Omega

CzechJoker

Příspěvek#61 » čtv 9. úno 2023, 17:28

Zkusil jsem, co popisuješ, tzn. sundat závěr, zasunout zásobník a hýbat decockerem. Zásobník se nedotýká toho plastového kroužku a nehýbe se. Musím ho rukou dotlačit proti tomu, abych hmatem cítil, že se to na tom čepu hýbe. Co kus, to originál :-\

Patke

Příspěvek#62 » čtv 9. úno 2023, 18:06

CzechJoker: Ještě mě napadlo, že mě se to dotýká protože já ji mám už prasklou, jak jsem ukazoval na fotce, ono ta prasklina sama o sobě udělá další necelý milimetr navíc směrem k zásobníku. Ale zaujalo mě to, jak uvádíš, že to rukou dotlačíš... možná by to mohl být ten problém, že je tam vůbec taková vůle...a při střelbě to do toho narazí tím tuplem, tam jsou podle mě ještě větší nárazy...otázka proč mě to praská a tobě ne :D Zeptam se, jak ji máš dlouho, nebo kolik toho má nastříleno??

CzechJoker

Příspěvek#63 » čtv 9. úno 2023, 18:10

Já mám voňafku, zítra s ní jdu poprvé na střelnici ;-) Koupil jsem ji narychlo, protože ji CZUB zařízla a já dlouhodobě chtěl CZ75 s decockerem.
Otázka je, nakolik je tvoje závada běžná nebo typická. Víš jak to myslím - závody přibližného strojírenství...

Patke

Příspěvek#64 » čtv 9. úno 2023, 18:15

Jo takhle, tak přeju ať máš štěstí na bezproblémový kus. Třeba budeš lucker... Raději si to ale kontroluj...užij si střelby, ja bych se v té zimě na to mohl... :D
PS: jako jasně, já měl ale za to, že dneska v době CNC jsou ty kusy na desetiny totožné....dneska se to nekuje ve stodole kde co kus to originál...

CzechJoker

Příspěvek#65 » čtv 9. úno 2023, 18:34

Přiznám se, že tahle závada mě hodně zrazovala od nákupu. Jenže ta zbraň mi fakt sedí, zkoušel jsem i Arex Zero a je to nebe a dudy. I když je P-01 Omega trochu macatější, tak Kouteckého design je prostě geniální a zbraň perfektně sedí v ruce. Na rozdíl od G19.

Patke

Příspěvek#66 » čtv 9. úno 2023, 19:33

Po téhle stránce budeš maximálně spokojený... dizajn je úžasný, ergonomie, dobře se střílí...já se zamiloval na první pohled :D
Hele jak říkám, třeba to je fakt kus od kusu, ale moc mi to nesedí...každopádně to snad pujde řešit. Uvidím co zítra jak to donesu do obchodu. Pro mě bude priorita sehnat SKU číslo, pokud to neklapne tak klidně napíšu přímo do zbrojovky, ať mi těch dílů pošlou několik... nejhorší varianta bude, že to prostě budu muset přehodit na pojistku a oželet decocker. Nepo*eru se z toho...

JYbour

Příspěvek#67 » čtv 9. úno 2023, 20:05

já teda nevěřím, že tenhle model skončí nějak rychle, minimálně do podzimu se bue normálně prodávat

risa2000

Příspěvek#68 » pát 10. úno 2023, 00:33

Patke & CzechJoker: Zkusil jsem to samé to CzechJoker, se sundaným závěrem tam dát zásobník a omrknout jak to vypadá u vypouštěcího čepu. Obrázek je níže. Ta vačka, nebo co to tam je, vypadá, že je při normálně zasunutém a dotlačeném zásobníku možná milimetr od zásobníku, nicméně se zásobníkem lze (bez nasazeného závěru) docela kvedlat, až tak, že se dotýká té vačky. Při použití vypouštěče se vačka otáčí od zásobníku a pak se tam vrací. Je možné, že intenzívním vypouštěním a pokud by byl zásobník natlačený směrem k ní, by do něj mohla při návratu do původní polohy narážet - ale to jde bez závěru dost těžko ověřit.

IMG_20230209_235857.jpg

Takže kontakt tam možný je, a uvidím jak se to bude se střílením vyvíjet.

Jinak ta moje nová jde dost těžko přetáhnout taky, což počítám se časem zlepší až se trochu ochodí závěr, můj je dost natěsno.

V prodejně jsem porovnával omegu, steel series a CZ75 Compact. Pro mne je jednoznačně nejhezčí CZ75 Compact, ale tím, že nemá rail (a díky tomu je pěkná) je pro mne nevhodná, když chci používat Mantis, navíc je výrazně těžší než omega, takže na nějaké nošení to není, a na střelnici bych už spíš vzal steel series, která se mi zdála esteticky stejná jako omega, ale pocitově nejtěžší.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JYbour

Příspěvek#69 » pát 10. úno 2023, 08:16

aha, už to vidím v novým katalogu 2023, omega končí u velké i malé CZ75ky, takže už žádný vypouštění na ozub.

bbobb

Příspěvek#70 » pát 10. úno 2023, 09:19

A ten katalog je směrodatný? Nic jiného neprodávají?
Protože ten decocker je přece i na klasických 75 D Compactech, ať už s railem, nebo bez. Ostatně ten exemplář mají hned na úvodní fotce k produktu CZ75 :D https://www.czub.cz/firearms-and-products-family/cz-75

Já bych si ji s pojistkou nekoupil, kdybych jakkoliv uvažoval o nošení, ale to je asi každého věc. I kdybych chtěl nosit s pojistkou, tak ta na CZ75 je moc lehká a hrozně malá.
Na mojí P01 Steel (která je jak píše risa2000 na noseni uplny nesmysl, protoze je tezsi, nez fullsize CZ75) je ta pojistka samozrejme naprosto k nicemu a ta zbran je prakticky SA jen s horsi spousti, protoze teoreticky umi DA.

JYbour

Příspěvek#71 » pát 10. úno 2023, 09:52

Předpokládám, že katalog směrodatný je a co je na stánkách je neaktuální nabídka. myslel jsem, že to vypouštění umožňuje pouze omega spoušť, která kvůli tomu vlastně vznikla a jelikož v katalogu je vše bez omegy a vyobrazeno s pojistkami, asi to bude pravda, ale nejsem znalec CZ.

CzechJoker

Příspěvek#72 » pát 10. úno 2023, 09:58

Není to tak. Zbrojovka v devadesátých letech vyvinula decocker i pro standardní spoušťový mechanismus, poznáš to podle označení (CZ 75 BD, CZ 75 D Compact), případně podle páčky vypouštění, která míří dozadu - viz obr.
CZUB obnovili výrobu starého ocelového modelu, ale už se nevrátili k verzi s decockerem.

68449-DEFAULT-l.jpg

JYbour

Příspěvek#73 » pát 10. úno 2023, 10:13

díky za objasnění

CzechJoker

Příspěvek#74 » pát 10. úno 2023, 16:08

Tak dnes narychlo 131 ran püntlich, z toho 1x SB JHP, 3x SB Nontox V310552 a zbytek Alsapro. Měl jsem tři selhače na Alsách, napodruhé vystřelily. Zápalky byly naťuklé. Jednou se mi nevystavil závěr, bylo to se starým 14rd zásobníkem.
Jinak to lítá přesně tam, kam chci. Je to změna proti Glocku, s tím se furt peru.

PS: k tomu decockeru - Ing. Koutecký byl údajně k funkci decockeru velmi skeptický a tvrdil, že kdyby byl doopravdy spolehlivý, tak by si jeho vynálezce dal nataženou zbraň na spánek shodil kohout na ozub. Píše se to v monografii.

20230210_125224.jpg

Patke

Příspěvek#75 » pát 10. úno 2023, 16:20

risa2000: No možná, že mám jinačí úhly těch ploch/hran na té ose, na které je ten záchyt pružiny nasunutý. To by odpovídalo tomu, že je ta součástka vytočená mírně dopředu a tím se dotýká zásobníku. Dneska jsem to dal na reklamaci, tak jsem zvědavý, co s tím udělají. Říkal jsem prodejci, aby zkusl sehnat SKU číslo na objednání, kdyžtak bych si tu součástku prostě objednával sám.... Ani jsme nebyli schopni zjistit přesný název té součástky :D V rozpadu v manuálu co byl u zbraně je pouze rozpad klasického kompaktu, systém Omega tam vůbec není. Hlavně mě zajímá, zda se mi to bude dotýkat i s úplně novou součástkou... Dám vědět jak to dopadlo.

risa2000, CzechJoker: PS: Zkuste se mrknout do návodu na rozpad, zda tam tu součástku najdete... Jokere ty se zkus prosím ještě mrknout na zadní strany zásobníků, zda tam nemáš "vymlácené" fleky. Dával jsem takovou fotku zásobníků tady ve vláknu myslím někde na 3. straně příspěvků.

Zpět na