CZ P-10C
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
- WALACHMOTORS
- WALACHMOTORS
Příspěvek#3769 » čtv 27. črc 2023, 18:28
Jednou na strelnici .... nastrileno neco malo prez 300 ... rozek taky frezovany ... skluzavka od hliniku ze suseni... pri koupi byla taky zlata od nastrelovani
-jen me stve neustale hrkani naboju v zasobniku ... nekdy paty nebo nektere kolem nej .. delaji to jak susilky, tak FMJ a i XRG.... snad si to sedne
-jen me stve neustale hrkani naboju v zasobniku ... nekdy paty nebo nektere kolem nej .. delaji to jak susilky, tak FMJ a i XRG.... snad si to sedne
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- hardhouse.trip
- hardhouse.trip
Příspěvek#3770 » ned 30. črc 2023, 18:01
Letec 12 píše:Stačí když si do vyhledávacího pole v úvodu vlákna napíšeš slovo mazání. Získáš předchozí příspěvky na toto téma.
Jinak je to samozřejmě na osobních preferencích. Vyloženě na sucho bych to neprovozoval. Stačí když to vytřeš a následně namažeš výrobcem doporučená místa olejem na zbraně. Z výroby je tam toho konzervačního oleje trochu víc a při první střelbě to může být někdy znát.
Tak dnes proběhly první střelby, a 5x klasická zádržka a 2x double feed

Tak jsem se na to ptal správce a říkal mi, že to mám namazaný jako prase

Prý vždycky namazat, ale před střelbou vše vytřít dosucha. Prý se ani nediví že jsem měl tolik zádržek. Ale možná to mohlo udělat i to, že je pistole úplně nová, ne? Měl někdo při prvním střílení taky zádržky?
Příspěvek#3771 » ned 30. črc 2023, 18:22
Zadrzky jsem na sve p10c mel asi po 4 letech strileni z ni diky nakupu spatnych prebijenych naboju v kombinaci meho spatneho uchopu. Nikdy pred tim ani po tom jsem je uz nemel. V prumeru 1 zadrzka na 10 naboju. Nevim co na tech nabojich bylo spatne, ale stalo se. A proc si myslim, ze to bylo i spatnym uchopem, protoze kolega s temi naboji problem nemel. Nejspise znamy limp wristing. Trochu jsem na to pak i zapracoval.
- hardhouse.trip
- hardhouse.trip
Příspěvek#3772 » ned 30. črc 2023, 18:39
Já měl náboje Scorpio FMJ 8g/124 gr
Naposledy upravil(a) hardhouse.trip dne ned 30. črc 2023, 19:06, celkem upraveno 1 x.
- Letec 12
Příspěvek#3774 » ned 30. črc 2023, 19:25
Zádržky určitě nebyly tím, že je P-10 nová. Chyba je obvykle v nevhodném úchopu. Slabý stisk, špatné držení (moc nízko), palec na záchytu závěru. Mazat jen tenký film na výrobcem doporučených místech. Lze použít i suché mazivo na zbraně. Motorový olej, nebo WD-40 nejsou moc vhodné. Nemazat vazelínou a nemazat otvor kolem úderníku a opravdu je dobré přebytečné mazivo setřít.
Jedině kdy bych doporučil opravdu nemazat, když nemám kvalitní olej a pistoli provozuji (nosím ve vnějším pouzdře) při hlubokých teplotách pod bodem mrazu (-20 až -50°C). Minimální mazání je vhodné i proto že to pak nešpiní oblečení (vytékajícím olejem) a nezachytávají se na zbrani tolik nečistoty.
Mazání vývrtu má tak maximálně konzervační vlastnosti, po prvním výstřelu zmizí. Mazat vývrt má to smysl když se hodně málo střílí a nebo je vlhko v bytě.
Jedině kdy bych doporučil opravdu nemazat, když nemám kvalitní olej a pistoli provozuji (nosím ve vnějším pouzdře) při hlubokých teplotách pod bodem mrazu (-20 až -50°C). Minimální mazání je vhodné i proto že to pak nešpiní oblečení (vytékajícím olejem) a nezachytávají se na zbrani tolik nečistoty.
Mazání vývrtu má tak maximálně konzervační vlastnosti, po prvním výstřelu zmizí. Mazat vývrt má to smysl když se hodně málo střílí a nebo je vlhko v bytě.
- wratko
Příspěvek#3775 » pon 31. črc 2023, 00:38
Motorovy olej je naopak na mazanie veľmi vhodný. Bežne sa používa v armáde na gulomety a ostatné zbrane, prípadne ho odporúča aj Jaro Kuracina na jeho zbrane. Motorovy olej maže lepšie a dlhšie ako ľahšie oleje typu Ballistol, Brunox atd. Nevýhoda je že veľmi slabo chráni proti korózii, preto je vhodný len na mazanie a nie na konzerváciu. Kúp si olejnicku, kvapni po kvapke do railov a na uzamykaci ozub a vybavené.
A už sa len naučiť ju správne držať
A už sa len naučiť ju správne držať

- hardhouse.trip
- hardhouse.trip
Příspěvek#3776 » pon 31. črc 2023, 01:16
No, držím to furt stejně, a na jiných P-10 (půjčených) zádržka ani jedna...a to jsem na nich vystrilel dobrých 200 ran...
Pistole byla sice mastná - jak říkal správce - ale kapky tam nebyly...jen prostě všechny kovové části byly kovové části a ližiny...má tedy hodně oleje (ale ne přímo kapky) vliv na to, aby to udělalo tolik zádržek?
Mému strýci, který má P-10C od r. 2017 to pomalu v tom oleji plave, ale zádržka se mi vůbec na tom nikdy nestala...tak pak to vůbec nechápu...
Pistole byla sice mastná - jak říkal správce - ale kapky tam nebyly...jen prostě všechny kovové části byly kovové části a ližiny...má tedy hodně oleje (ale ne přímo kapky) vliv na to, aby to udělalo tolik zádržek?
Mému strýci, který má P-10C od r. 2017 to pomalu v tom oleji plave, ale zádržka se mi vůbec na tom nikdy nestala...tak pak to vůbec nechápu...
- JYbour
Příspěvek#3777 » pon 31. črc 2023, 06:48
Olejem to není ani náhodou, ty náboje jsou shit o tom žádná, třeba v EVU s nima nezůstane závěr v zadní poloze po dostřílení, s ostatníma bez problémů. U nás na střelnici je nikomu nedoporučují do vlastních zbraní, dávají je jen do jejich zapůjčených. Já jsem neměl během 2tis. ani jednu závadu, kámoš 1x zádržka s Aquila. SB a AlsaPRO 100% spolehlivost.
- JYbour
Příspěvek#3779 » pon 31. črc 2023, 07:36
Já chodím pravidelně na 2 střelnice, na jedné říkají shit Scorpio a osobně jsem měl s nima problém na EVU a na druhé mají jako shit Aquila a tam měl kámoš s nima zádržky na P10c, která je jinak spolehlivá. Takže používáme převážně Nontoxy nebo obyč SB, někdy AlsaPRO a nikdy žádná závada. Samozřejmě ty problémy se zádržkama můžou být i pistolí, přece jen, je to P10, takže co kus to originál a záleží v jakým rozpoložení byl zrovna frajer, co to dával do kupy.
Příspěvek#3780 » pon 31. črc 2023, 08:11
Podle toho, co se tu píše, se trošku přikláním k tomu, co se stalo mě. Kolem mě s těmi náboji další 2 střelci v pohodě a já po letech střílení bez zádržky najednou jedna za druhou (cca 1 na zásobník). Stačilo tedy horší střelivo a špatná technika úchopu se projevila v celé své kráse. Ono dokud se něco neprojeví, tak má člověk pocit, že střílí dobře.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí