CZ P-10C

Petr z Braníka

Příspěvek#3766 » čtv 27. črc 2023, 17:45

Já jsem se snažil rozpoznat, zda tam nemáš tenhle zoubek... Ale nevidím to dobře. Já ho tam našel dneska, po dvou letech, a nepamatuju si že by tam byl. Je to uštíplý nebo to tam má každý?
20230727_184004.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Petr z Braníka

Příspěvek#3767 » čtv 27. črc 2023, 17:48

Jinak vadu loga na levé straně pažby potvrzuji, pistole z roku 2021. Třeba to bude jednou cennost jako mince s vadou ražby :D
20230727_182233.jpg

Letec 12

Příspěvek#3768 » čtv 27. črc 2023, 17:56

Obojí je u všech, můžeš klidně spát. Ten roh není uštípnutý, ale odfrézovaný. Ale koukám, že skluzavka se neleští už od roku 21.

WALACHMOTORS

Příspěvek#3769 » čtv 27. črc 2023, 18:28

Jednou na strelnici .... nastrileno neco malo prez 300 ... rozek taky frezovany ... skluzavka od hliniku ze suseni... pri koupi byla taky zlata od nastrelovani

-jen me stve neustale hrkani naboju v zasobniku ... nekdy paty nebo nektere kolem nej .. delaji to jak susilky, tak FMJ a i XRG.... snad si to sedne

hardhouse.trip

Příspěvek#3770 » ned 30. črc 2023, 18:01

Letec 12 píše:Stačí když si do vyhledávacího pole v úvodu vlákna napíšeš slovo mazání. Získáš předchozí příspěvky na toto téma.

Jinak je to samozřejmě na osobních preferencích. Vyloženě na sucho bych to neprovozoval. Stačí když to vytřeš a následně namažeš výrobcem doporučená místa olejem na zbraně. Z výroby je tam toho konzervačního oleje trochu víc a při první střelbě to může být někdy znát.

Tak dnes proběhly první střelby, a 5x klasická zádržka a 2x double feed :lol:

Tak jsem se na to ptal správce a říkal mi, že to mám namazaný jako prase :lol:

Prý vždycky namazat, ale před střelbou vše vytřít dosucha. Prý se ani nediví že jsem měl tolik zádržek. Ale možná to mohlo udělat i to, že je pistole úplně nová, ne? Měl někdo při prvním střílení taky zádržky?

Příspěvek#3771 » ned 30. črc 2023, 18:22

Zadrzky jsem na sve p10c mel asi po 4 letech strileni z ni diky nakupu spatnych prebijenych naboju v kombinaci meho spatneho uchopu. Nikdy pred tim ani po tom jsem je uz nemel. V prumeru 1 zadrzka na 10 naboju. Nevim co na tech nabojich bylo spatne, ale stalo se. A proc si myslim, ze to bylo i spatnym uchopem, protoze kolega s temi naboji problem nemel. Nejspise znamy limp wristing. Trochu jsem na to pak i zapracoval.

hardhouse.trip

Příspěvek#3772 » ned 30. črc 2023, 18:39

Já měl náboje Scorpio FMJ 8g/124 gr
Naposledy upravil(a) hardhouse.trip dne ned 30. črc 2023, 19:06, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek#3773 » ned 30. črc 2023, 18:54

Mym komentarem jsem nechtel rict, ze to nebylo namazanim, netusim, zda je to mozne. Spise jsem chtel vnest dalsi 2 elementy, diky kterym muzes zadrzku mit.

S tovarnimi naboji jsem problem nikdy nemel.

Letec 12

Příspěvek#3774 » ned 30. črc 2023, 19:25

Zádržky určitě nebyly tím, že je P-10 nová. Chyba je obvykle v nevhodném úchopu. Slabý stisk, špatné držení (moc nízko), palec na záchytu závěru. Mazat jen tenký film na výrobcem doporučených místech. Lze použít i suché mazivo na zbraně. Motorový olej, nebo WD-40 nejsou moc vhodné. Nemazat vazelínou a nemazat otvor kolem úderníku a opravdu je dobré přebytečné mazivo setřít.

Jedině kdy bych doporučil opravdu nemazat, když nemám kvalitní olej a pistoli provozuji (nosím ve vnějším pouzdře) při hlubokých teplotách pod bodem mrazu (-20 až -50°C). Minimální mazání je vhodné i proto že to pak nešpiní oblečení (vytékajícím olejem) a nezachytávají se na zbrani tolik nečistoty.

Mazání vývrtu má tak maximálně konzervační vlastnosti, po prvním výstřelu zmizí. Mazat vývrt má to smysl když se hodně málo střílí a nebo je vlhko v bytě.

wratko

Příspěvek#3775 » pon 31. črc 2023, 00:38

Motorovy olej je naopak na mazanie veľmi vhodný. Bežne sa používa v armáde na gulomety a ostatné zbrane, prípadne ho odporúča aj Jaro Kuracina na jeho zbrane. Motorovy olej maže lepšie a dlhšie ako ľahšie oleje typu Ballistol, Brunox atd. Nevýhoda je že veľmi slabo chráni proti korózii, preto je vhodný len na mazanie a nie na konzerváciu. Kúp si olejnicku, kvapni po kvapke do railov a na uzamykaci ozub a vybavené.

A už sa len naučiť ju správne držať ;)

hardhouse.trip

Příspěvek#3776 » pon 31. črc 2023, 01:16

No, držím to furt stejně, a na jiných P-10 (půjčených) zádržka ani jedna...a to jsem na nich vystrilel dobrých 200 ran...

Pistole byla sice mastná - jak říkal správce - ale kapky tam nebyly...jen prostě všechny kovové části byly kovové části a ližiny...má tedy hodně oleje (ale ne přímo kapky) vliv na to, aby to udělalo tolik zádržek?

Mému strýci, který má P-10C od r. 2017 to pomalu v tom oleji plave, ale zádržka se mi vůbec na tom nikdy nestala...tak pak to vůbec nechápu...

JYbour

Příspěvek#3777 » pon 31. črc 2023, 06:48

Olejem to není ani náhodou, ty náboje jsou shit o tom žádná, třeba v EVU s nima nezůstane závěr v zadní poloze po dostřílení, s ostatníma bez problémů. U nás na střelnici je nikomu nedoporučují do vlastních zbraní, dávají je jen do jejich zapůjčených. Já jsem neměl během 2tis. ani jednu závadu, kámoš 1x zádržka s Aquila. SB a AlsaPRO 100% spolehlivost.

JirkaCV

Příspěvek#3778 » pon 31. črc 2023, 07:26

S nábojema Scorpio FMJ jsem odstřílel kurs (koupil jsem je tam) - 300 ran bez jediné závady. Nevím, jestli by je HT nabízeli, když je to takový sht.

JYbour

Příspěvek#3779 » pon 31. črc 2023, 07:36

Já chodím pravidelně na 2 střelnice, na jedné říkají shit Scorpio a osobně jsem měl s nima problém na EVU a na druhé mají jako shit Aquila a tam měl kámoš s nima zádržky na P10c, která je jinak spolehlivá. Takže používáme převážně Nontoxy nebo obyč SB, někdy AlsaPRO a nikdy žádná závada. Samozřejmě ty problémy se zádržkama můžou být i pistolí, přece jen, je to P10, takže co kus to originál a záleží v jakým rozpoložení byl zrovna frajer, co to dával do kupy.

Příspěvek#3780 » pon 31. črc 2023, 08:11

Podle toho, co se tu píše, se trošku přikláním k tomu, co se stalo mě. Kolem mě s těmi náboji další 2 střelci v pohodě a já po letech střílení bez zádržky najednou jedna za druhou (cca 1 na zásobník). Stačilo tedy horší střelivo a špatná technika úchopu se projevila v celé své kráse. Ono dokud se něco neprojeví, tak má člověk pocit, že střílí dobře.

Zpět na