CZ Shadow 2 Compact

Letec 12

Příspěvek#31 » pát 11. srp 2023, 19:17

Asi už chápu, pokud sportovní speciál, pak jedině ocel?
Takže hliník se vymlátí i když máš buffer? O kolika ranách ročně se bavíme abych měl představu.

PeSY

Příspěvek#32 » stř 16. srp 2023, 10:19

Uz chystejte nakupky

RedAce

Příspěvek#33 » stř 16. srp 2023, 10:58

Zbraň je to moc hezká, ale myslím, že to tak horké nebude. Jak už tu několikrát zaznělo, pro jakýkoli myslitelný druh užití to má nějaký dost značný nedostatek.

Mimochodem, pokud by někdo chtěl stvořit takovou Frankenpistoli do divize KPi LOS, bude nějak možné posadit ten Shadow Compact závěr na klasický CZ75 Compact ocelový rám?

PeSY

Příspěvek#34 » čtv 17. srp 2023, 20:32

Tak pokud nosis bez naboje… tak vyuziti urcite ma

MRBLUE

Příspěvek#35 » čtv 17. srp 2023, 22:36

Preco bez naboja?

PetKar

Příspěvek#36 » pát 18. srp 2023, 07:50

Nebude tam blokace

MRBLUE

Příspěvek#37 » pát 18. srp 2023, 08:24

Nepovazujem to za nieco zavazne co sa tyka nosenia s nabojom v komore.

Erunamo

Příspěvek#38 » pon 21. srp 2023, 06:40

ossan81

Příspěvek#39 » pon 21. srp 2023, 07:47

Z videa vyplývá, že je to tedy zbraň určená k nošení... i bez té blokace? Jsem z toho jelen.

Jarda.Jezek

Příspěvek#40 » pon 21. srp 2023, 08:29

Proč by se kohoutovka nemohla nosit s nábojem v komoře a vypuštěným kohoutem i bez blokace zápalníku?

Pet@

Příspěvek#41 » pon 21. srp 2023, 09:36

No asi mohla, ale nesmí pokud možno spadnout na zem. V komentáři u toho odkazu na video je zmínka o pádu S2 při závodech v USA, kdy došlo k zastřelení závodníka.

MRBLUE

Příspěvek#42 » pon 21. srp 2023, 09:48

A vies ze sa jednalo o ladenu zbran s predlzenym udernikom a sadou sportovych pruzin, vratane udernikovej? Mimo to je Shadow 2 o skoro pol kila tazsia ako ma byt Shadow 2 Compact. Je vyrazne pravdepodobnejsie ze zbran vystreli po chybnej manipulacii ako pri pade. Takze by sa zbrane vobec nemali pouzivat :-D

PetKar

Příspěvek#43 » pon 21. srp 2023, 10:35

Zbraň bez blokace může při pádu na zem vystřelit. To je prostě fakt. Pokud dopadne opravdu “špatně”, pravděpodobnost, že vystřelí, se zvyšuje. Jak je ta pravděpodobnost vysoká, to je v podstatě irelevantní údaj. Pokud se něco stát může, dříve nebo později se to i stane.

ossan81

Příspěvek#44 » pon 21. srp 2023, 10:36

Asi by se muselo jednat o souhru náhod, ale chce to někdo riskovat? Možná by pomohlo veřejné prohlášení CZUB, něco ve smyslu "Náš nový S2 kompakt je testovaný, pádově zcela bezpečný a tudíž nepotřebuje blokaci (narozdíl od našich dosavadních modelů viz p01, p07 atd.) :D

Jarda.Jezek

Příspěvek#45 » pon 21. srp 2023, 12:21

Nosil jsem kohoutovku s blokací i bez blokace. Stejně jako strikera (s blokací). A nejmíň bezpečný mi přijde striker. Kohout, který leží na zápalníku i na závěru, nemůže při nárazu odpálit zápalku, protože energie nárazu do kohoutu se přenese do závěru a nemá jak rozpohybovat zápalník. Tedy, při pádu může bez blokace dojít k výstřelu jen při nataženém kohoutu. Ovšem tak se DA pistole nenosí, že. Vadnou manipulací může pistole upadnout i s nataženým kohoutem, to uznávám. V takovém případě je určitě vyšší pravděpodobnost, že vystřelí ta bez blokace než ta s blokací. A taky uznávám, že i Mistr Tesař se utne.

Spíš by mě zajímalo, jestli má ozub. Protože riziko vyklouznutí kohoutu při natahování těsně předtím, než ho zachytí záchyt, považuji za významnější než pád natažené pistole na kohout. Za nevýhodu považuji pojistku místo vypouštění kohoutu. Pokud jde o nošení.

Kdybych si nemyslel, že S2C je velká a těžká na nošení, a chtěl ji nosit, blokace by mi moc nechyběla. Kdyby se mi hodila velikostí na závody a byla pro mě i jinak nejlepší, byl bych rád, že blokaci nemá.

Ale jinak jsem rád, že si každý může vybrat to, co zrovna jemu po všech stránkách vyhovuje nejlépe, ať už si o tom ostatní myslí, co chtějí.

Jinak komerčně si myslím, že to v USA bude velký úspěch. Objem krát úspora na blokaci bude pro akcionáře slušný balík. Jestli by se jich prodalo u nás o pár kusů víc, kdyby měly blokaci, by byl pro výrobce pořád zbytečný náklad.

Zpět na