CZ 75B v komisi, koupit/nekoupit?

thomas888

Příspěvek#1 » stř 26. pro 2012, 21:17

Dobry den, mam cerstve zbrojak a videl jsem na internetu CZ75B za 6.400. Majitel psal, ze hlaven jako nova zbran bxla spis nosena nez strilena. Muzete mi poradit zda to ma cenu? Rok vyroby je 1995 tak nevim jestli neni moc stara. Dekuji

Georg

Příspěvek#2 » stř 26. pro 2012, 22:58

Těžko bez bližšího zkoumání posoudit. Jedna věc je, co prodávající píše, druhá věc, jaký je stav při bližším zkoumání - detailní foto, nebo nejlépe osobní prohlídka. Je mi jasné, že toto jsi asi moc číst nechtěl, že jsi očekával odpověď typu - já myslím, že za ty prachy se to hodí, nebo je to podezřele levné, já bych do toho asi nešel, ale ptát se takto obecně ? Nečekej konkrétní odpověď.

Bohuliby

Příspěvek#3 » stř 26. pro 2012, 23:07

Mám jí z roku 93, je střílená, ale myslím že perfektní, povrchovka původní 90 %. To prostě musíš vidět, nejlépe s někým, kdo tomu trochu rozumí. Já např. kupuji jeté zbraně v Praze v BVS, poradí a také se mně stalo, že pistole nevyhazovala nábojnice a sekala se po každém výstřelu. V rámci záruky / 12 měs. / vše nechali opravit a vyměnit naprosto bez problémů, proto bych opravdu doporučil radějí prodejny, nebo zkušeného a prověřit na střelnici !

AEndy

Příspěvek#4 » čtv 27. pro 2012, 08:19

Já kupoval 75 bez blokace z roku 92´ s dvouma zásobníkama za 5000,- a je naprosto v pohodě. "moc strará zbraň" je blbost. Může bejt z roku 2008 a bejt úplně odjetá a nebo z roku 48 a jako nová. Koukni na ní a uvidíš.

Bohuliby

Příspěvek#5 » čtv 27. pro 2012, 22:55

AeEndy má pravdu, je to kus od kusu, ale přeci jenom bych kvůli záruce dal přednost komisi v prodejně.

Adis

Příspěvek#6 » pon 31. pro 2012, 00:10

thomas888 píše:Dobry den, mam cerstve zbrojak a videl jsem na internetu CZ75B za 6.400. Majitel psal, ze hlaven jako nova zbran bxla spis nosena nez strilena. Muzete mi poradit zda to ma cenu? Rok vyroby je 1995 tak nevim jestli neni moc stara. Dekuji

Ja mám CZ75B z 95 kupaval jsem použitou od ochranky. Jediné co sleduj je stav drážek v hlavni musí být viditelné asi tak 0,25mm minimum(někteté svi.. ji naschvál nevyčistí tak si dej pozor), licování hlavních částí a ještě ber v potaz že se ty naboje mužou zasekávat po čase i u nové, je to tím že se většinou omele vytahovač a skrátí vratná pružina nestojí to moc a mužeš si to sám opravit většinou největší problém, s kterým si nikdo neví rady a ještě to má výhodu opravdu si nacvičíš bezpečnou manipulaci . Staří zbraně neřeš, protože až si ji ošaháš, tak pak budeš hledat jinou podle svých představ a to až získáš nějaký zaklad. Jo ještě jedna věc mířidla musí být čitelná. Zdar Adis

Zpět na