Pistole KMR - nové české

Lasard

Příspěvek#271 » pát 21. úno 2025, 14:47

L-02 ORCA OR - Dlouho jsem se rozhodoval, co pořídit do IPSC Standard. Vybíral jsem z Arma Zeka x KMR x Bul SAS II SL... Armu jsem viděl jen na obrázku, KMR mám v malorážce a nejblíž velké je CZ TS2, ze kterè jsem si vystřelil, z Bula jsem taky střílel a mít plnější peněženku..... U Arma Zeka je problém s prodejci, je jen 1 v Praze, Bul mě nakonec odradil cenovkou a vyhrálo tedy KMR, který mi přivezli až domů... Včera proběhla první ostrá střelba ve stylu IPSC na cca 7m, žádná mířenka. Z pistole jsem nadšen, lepší jak TS2. Budu muset sice provést jisté individuální úpravy - širší střenky a větší tlačítko vypouštěče zásobníku, ale jinak jsem si vybral moc dobře a všem doporučuju.

Lasard

Příspěvek#272 » pát 21. úno 2025, 14:50

IMG_20250221_144914.jpg
střelba s tasením a 3-4 rychlé rány na cca 7m
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#273 » pát 21. úno 2025, 15:37

Takový obrázek se stejným popisem namaluje každá obyčejná pistole. Ve vší úctě. Bez ohledu na to je KMR dobrá volba. Ať slouží.

Chodíváš-li na Avim, můžeme se tam někdy potkat, vezmu pro zajímavost Zeku. Máš-li zájem, pošli kontakty do sz...

Lasard

Příspěvek#274 » pát 21. úno 2025, 16:16

Jasný, do teď jsem střílel s Glockem, takže doufám chápeš moje nadšení ze sportovního speciálu. Do Prahy to mám hodně daleko, ale děkuji za nabídku.

Jarda.Jezek

Příspěvek#275 » pát 21. úno 2025, 19:00

Naprosto chápu. Jen jsem nedobře usoudil, že když ti chybí víc pražských prodejců, že budeš taky Pražák. Střílet s glockem je za trest. Ovšem na obranu glocka musím uznat, že existují ještě mnohem masochističtější "běžné" zbraně.

DesertEagle

Příspěvek#276 » pát 21. úno 2025, 19:59

Lasard píše:
IMG_20250221_144914.jpg
střelba s tasením a 3-4 rychlé rány na cca 7m

.. tohle stříli moje děti prakem a také s "tasením! mistře střelby ..

karloss

Příspěvek#277 » ned 2. bře 2025, 17:20

DesertEagle píše:Rozšířím téma Sokolíci. Co se vám podařilo na KMR dostat za kolimátory, ideálně i na Sparky pls ? Prodejci samozřejmě nemají destičky skladem žádné, ty láká jen desítka marže na pistoli s drobotinou se přeci zabývat nebudou ...
KMR má na stránkách sice přehledný výběr destiček, ale bez možnosti odzkoušení je to o ničem. I prodejnan CZUB jich má na krámě asi 50.

Na mou Sparku jsem instaloval kolimátor Holosun HS507K X2 pomocí destičky KMR s rozhraním Shield RMS, byla však nutná menší úprava destičky na footprint Holosun K
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

DesertEagle

Příspěvek#278 » ned 2. bře 2025, 17:45

To je bohužel fylozofie KMR, porad si a dodělej si sám. Co jsi přesně řešil pls ?

karloss

Příspěvek#279 » ned 2. bře 2025, 19:42

Montážní destička s footprintem Holosun K se od footprintu Shield RMS liší pouze tím, že zcela postrádá zadní dva výstupky (zarážky zpětného rázu) a ty přední má nižší, jinak jsou všechny rozměry naprosto identické. Takže zadní výstupky jsem zcela odfrézoval a ty přední snížil z 1mm na 0.65mm (hloubku otvoru pro zarážku zpětného rázu v základně kolimátoru jsem naměřil 0.7mm).

DesertEagle

Příspěvek#280 » pon 3. bře 2025, 11:23

U .22 to snad tolik nevadí, u plnotučné bych se hlodání výstupků dost bál, že to časem uhlodne šrouby. Jinak díky Karloss za popis.

karloss

Příspěvek#281 » pon 3. bře 2025, 18:46

Není čeho se bát, nic se fakt neuhlodá ani na plnotučný.
Je to naprosto běžná úprava. Footprint Holosun K je modifikace footprintu Shield RMS a kolimátory s tímto footprintem mají pouze dva otvory pro výstupky na montáži, takže buď se ti podaří sehnat montáž s footprintem Holosun K, která už má přímo z výroby ty výstupky pouze dva, nebo použiješ montáž s footprintem Shield RMS, která má výstupky čtyři a ty dva odstraníš. Nebo si prostě koupíš jiný kolimátor než já :P

cox

Příspěvek#282 » úte 4. bře 2025, 08:51

DesertEagle píše:To je bohužel fylozofie KMR, porad si a dodělej si sám. Co jsi přesně řešil pls ?

Proč dodělej sám? Tady mají všechny destičky v nabídce. Je věc každého, jakou půjde cestou, jestli si koupí originál, nebo bude něco přizpůsobovat. Nebo to mám chápat tak, že i tento originál destičky je potřeba přizpůsobit?

https://kmrarmsshop.cz/cs/11-montaze-a-rozhrani

cox

Příspěvek#283 » úte 4. bře 2025, 09:07

karloss píše:Není čeho se bát, nic se fakt neuhlodá ani na plnotučný.
Je to naprosto běžná úprava. Footprint Holosun K je modifikace footprintu Shield RMS a kolimátory s tímto footprintem mají pouze dva otvory pro výstupky na montáži, takže buď se ti podaří sehnat montáž s footprintem Holosun K, která už má přímo z výroby ty výstupky pouze dva, nebo použiješ montáž s footprintem Shield RMS, která má výstupky čtyři a ty dva odstraníš. Nebo si prostě koupíš jiný kolimátor než já :P

Karlosi, jestli se můžu zeptat, co vůbec stojí ta originální destička? Počítám, že to bude raketa, co?

DesertEagle

Příspěvek#284 » úte 4. bře 2025, 12:46

Desičky jsou stejná komedie jako nabíječky telefonů před sjednocením USB. Koli Vector mi funguje naprosto stejně jako koli Holosun a rozdil je 3 vs 1Ok. Opravdu nejsem kolenovrt, ale při desítkách zbraní, které musím osazovat to prostě řeším.
Dostanete li Vectory na KMR Sparky, ted se jmenuje S02 pisněte pls dost mi tím pomůžete. Dík.

Haluziak

Příspěvek#285 » úte 4. bře 2025, 13:23

DesertEagle, lehce off-topic ale na IWA na stánku Glocku jsem se ptal proč pro Aimpoint udělali nový výřez, že co je špatně na MOSu. Odpověď byla, že si to vymyslel Aimpoint. Takže i takhle se vedou žabomyší války, jako kdyby se nemohli domluvit na jednom standartu, který se bude používat napříč pistolovými kolimátory a vypustili by se destičky úplně.

Zpět na