Pistole vz. 82
- jarusss
Příspěvek#31 » ned 2. kvě 2021, 22:51
tak jsem to zakriknul, a zaver mi asi po kazde druhe rane zustal viset vzadu - praskla pruzinka zachytu zaveru. Stala 14 korun, ale JEB....L jsem se s tim asi 2 hodiny. pricemz jsem ji jednou ohnul lucikem...
no ale nakonec dobry.
Vratna pruzina byla skoro o 1cm kratsi, tak jsem ji vymenil taky. tak treba to nebude tak tvrde kopat. Takze jsi mel zrejme pravdu, a treba uz me kousat nebude. Praskly ram - Myslis ze ocelovy ram cz82 muze rupnout? Vypada velice solidne. Pripadne jestli mas zkusenosti, kde praskaly, abych tam obcas kouknul.
Kousanec byly ze shora, primo v miste, kde se dotyka bobri ocas masa, tedy asi tou skvirou mezi pojistkou a ocasem - nebo jak byla zdechla pruzina, tezko rict.
Upravena asi bude, je vytazeno U vedle cisla ramu
Vyhazovac drzi, je porad na stejnem miste.
Byl jsem prekvapen, jak v pohode se sundal lucik, vycistil jsem a namazal vypousteni zasobniku, ale jde dost ztuha. ale uz se tam nevikla zasobnik. Lucik combatovy jsem sundal, trhal mi pouzdro, a byl hodne ostry, nekolikrat me taky kousnul do prstu. s originalem sice pistole vypada tak nejak min moderne, ale nerve pouzdro. Muze mi nekdo vysvetlit fukci cobat luciku? Krome toho ze to vypada cool, je to k necemu?

Vratna pruzina byla skoro o 1cm kratsi, tak jsem ji vymenil taky. tak treba to nebude tak tvrde kopat. Takze jsi mel zrejme pravdu, a treba uz me kousat nebude. Praskly ram - Myslis ze ocelovy ram cz82 muze rupnout? Vypada velice solidne. Pripadne jestli mas zkusenosti, kde praskaly, abych tam obcas kouknul.
Kousanec byly ze shora, primo v miste, kde se dotyka bobri ocas masa, tedy asi tou skvirou mezi pojistkou a ocasem - nebo jak byla zdechla pruzina, tezko rict.
Upravena asi bude, je vytazeno U vedle cisla ramu
Vyhazovac drzi, je porad na stejnem miste.
Byl jsem prekvapen, jak v pohode se sundal lucik, vycistil jsem a namazal vypousteni zasobniku, ale jde dost ztuha. ale uz se tam nevikla zasobnik. Lucik combatovy jsem sundal, trhal mi pouzdro, a byl hodne ostry, nekolikrat me taky kousnul do prstu. s originalem sice pistole vypada tak nejak min moderne, ale nerve pouzdro. Muze mi nekdo vysvetlit fukci cobat luciku? Krome toho ze to vypada cool, je to k necemu?
- Jarda K
Příspěvek#32 » pon 3. kvě 2021, 18:51
Tzv combat lučík je výmysl pomateného konstruktéra počátku let devadesátých. A bylo jich asi víc, neb od té doby se zalo prznit více zbraní. O tu rovnou plošku se měl opírat ukazovák nespouštějící ruky při držení obouruč. Je to blbina. Zeslabí se tím pevnost uchopení. Jak pravil Jeff Cooper, je to odpověď na otázku, která nebyla položena.
(původně se takto vyjádřil ke spouštím DA/SA = by milovníkem 1911)
Vz 82 je na pohled dizajnově hrůzně vevyvážená. Tenounká hlaveň a baňatá rukojeť. Ale žádná jiná mi neseděla v ruce jako ona. Nerad jsem se na ní díval, ale rád z ní střílel.

Vz 82 je na pohled dizajnově hrůzně vevyvážená. Tenounká hlaveň a baňatá rukojeť. Ale žádná jiná mi neseděla v ruce jako ona. Nerad jsem se na ní díval, ale rád z ní střílel.
- jarusss
- jarusss
Příspěvek#34 » pon 5. kvě 2025, 20:55
Dobry den panove. Mala zprava o provozu pistole vz 82. Pri suseni jsem zjistil ze vytahovac nevytahuje. Byl tak nejak vykloubeny ven trosku. Vyndal jsem ho, a bylo pod nim tolik bordelu, ze jsem to musel vydloubat sroubovackem. Po slozeni opet funguje, byt jazycek vytahovace je viditelne opotreben. Nastrel cca 9500 ran. Vsechny funkce i presnost stale beze zmen. Nova vratna pruzina nema vliv na kousani do ruky. Pri vystreleni 300 ran za vikend mam vykousanou diru v kuzi mezi palcem a ukazovakem od bobriho ocasu....
- Gimpel
Příspěvek#36 » úte 6. kvě 2025, 14:46
............... ,,pruzina nema vliv na kousani do ruky" ....................
Pamatuji kus, co dlouho nepříjemně kopal. Pak se pružina unavila, hilsny tak metrů to pět létaly ale střílela měkce, málem jako malorážka. Toto vypadá nesmyslně, nikdo jsme to nepochopil ale je to tak.
Pamatuji kus, co dlouho nepříjemně kopal. Pak se pružina unavila, hilsny tak metrů to pět létaly ale střílela měkce, málem jako malorážka. Toto vypadá nesmyslně, nikdo jsme to nepochopil ale je to tak.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 341
- KapitánPacička
Příspěvek#37 » úte 6. kvě 2025, 17:34
jarusss: Je potreba si uvedomit, ze naboj 9mm Makarov je vykonostne na hrane, kdy je jeste mozne pouzit dynamicky zaver. Takze tady bude vzdy ostrejsi zpetny raz ! U dynamickeho zaveru je opravdu dulezite, vcas menit vratnou pruzinu.
Co se tyka toho kousani do ruky v miste u bobriho ocas. TAK POZOR, tady je to zpusobene tim, ze tato zbran u bobriho ocasu ma pojisku, ktera je soucasti ramu a kdyz neni dobre zpasovana a ma ostre hrany, tak to kousani je prave diky tomu. Zni to jako malo uveritelne, ale staci se na to podivat a na 100% tam budou ostre hranky a pripadne mala mezirka, mezi pohyblivou casti pojistky a ramem. Takze pri uchopu se tam dostane vlastne kousek kůže a samotny vystrel a zpetny raz udela to, ze ta zbran potom "kouše" do ruky.
Staci sikovne ty hranky jemne zabrousit, to same i cast střenek rukojeti, protoze ta je v tom mise taky v kontaktu s rukou a muze mit ostre hrany.
Po dukladnem obrouseni vsech hran v tomto miste, uz zbran nebude kousat do ruky
Co se tyka toho kousani do ruky v miste u bobriho ocas. TAK POZOR, tady je to zpusobene tim, ze tato zbran u bobriho ocasu ma pojisku, ktera je soucasti ramu a kdyz neni dobre zpasovana a ma ostre hrany, tak to kousani je prave diky tomu. Zni to jako malo uveritelne, ale staci se na to podivat a na 100% tam budou ostre hranky a pripadne mala mezirka, mezi pohyblivou casti pojistky a ramem. Takze pri uchopu se tam dostane vlastne kousek kůže a samotny vystrel a zpetny raz udela to, ze ta zbran potom "kouše" do ruky.
Staci sikovne ty hranky jemne zabrousit, to same i cast střenek rukojeti, protoze ta je v tom mise taky v kontaktu s rukou a muze mit ostre hrany.
Po dukladnem obrouseni vsech hran v tomto miste, uz zbran nebude kousat do ruky

Naposledy upravil(a) KapitánPacička dne úte 6. kvě 2025, 17:39, celkem upraveno 1 x.
- Gimpel
Příspěvek#38 » stř 7. kvě 2025, 15:30
... ,,9mm Makarov je vykonostne na hrane .. mozne pouzit dynamicky zaver" ...
Obecně ano ale né tak docela. Ještě i ta německá devítka, při mohutném provedení, silná to pružina a těžký závěr, uzamčení nutně nevyžaduje. Byla to předválečná Asie, možná Japonci, jeden typ pistole.
Obecně ano ale né tak docela. Ještě i ta německá devítka, při mohutném provedení, silná to pružina a těžký závěr, uzamčení nutně nevyžaduje. Byla to předválečná Asie, možná Japonci, jeden typ pistole.
- Gimpel
Příspěvek#43 » stř 7. kvě 2025, 20:46
................. ,,tehda nakej Peroutka" .......................
Co Husqvarna m/1907 ale v 9 Luger, také neznáš Peroutko?
Pro hada raději přesně - Střelecká revue 12/2021 str. 60 a v levo dole.
===============================================================
............................... ,,Astra 600?" ................................
Tu neznám, nevím ale Asie není to.
Co Husqvarna m/1907 ale v 9 Luger, také neznáš Peroutko?
Pro hada raději přesně - Střelecká revue 12/2021 str. 60 a v levo dole.

===============================================================
............................... ,,Astra 600?" ................................
Tu neznám, nevím ale Asie není to.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX