CZ-P09 NOCTURNE

v.k.

Příspěvek#151 » čtv 1. kvě 2025, 19:24

Hlaven spadne jen tihovou silou, takze pri rozebirani vytvari na cep, v porovnani a tou silou od pruziny zaveru, jen minimalni treni. Kdyz skladas vzhuru nohama, nevadi cepu vubec. Imho je to jen kvuli tomu a rysky zustaly jen setrvacnosti z 75ky. Treba ale nekdo vi s jistotou.

JYbour

Příspěvek#152 » úte 6. kvě 2025, 10:02

Poslední pokus zbavit se mého problému se zachyceným závěrem a nábojem v zásobníku přišel včera. Ač nelogicky, vyměnil jsem vyhazovač za nový. Ten nový má tvar jako u staré P07, kdežto ten co byl v P09C má nepatrně jinou geometrii. Po výměně se zdá, že nový vyhazovač ve zbrani lépe sedí a nepřichází do kontaktu s nábojem v zásobníku, což se u původního dělo. Dále jsem vyměnil decocker za pojistku. Víc už mě fakt nenapadá, teď uvnitř vypadá všechno naprosto stejně jako v P07, která je bez závad. Snad udělám brzo test na střelnici.

ossan81

Příspěvek#153 » úte 6. kvě 2025, 10:26

Na některých videích s Nocturny je vidět, že má vyhazovač vůli a hýbe se do stran. Dokonce při sborce ho někteří museli přidržet palcem, aby vůbec mohli nasadit závěr. Tohle je něco, co na předchozích p07/p09 vůbec nebylo a docela mě to udivilo.
Máš to na zbrani taky tak?

JYbour

Příspěvek#154 » úte 6. kvě 2025, 10:33

Měl jsem to tak, že jsem ho musel držet, abych provedl sborku. Zcela nová zbraň střílela bez chyb. Problém začínal pozvolna a je to stále horší. Jenže vytahovač už nedrhne a nemusím ho při skládání přidržovat, proto mám podezření, že se nějak nevhodně pokřivil.

ossan81

Příspěvek#155 » úte 6. kvě 2025, 10:40

Jasný, díky. Teď je otázka, jestli vyhazovač může mít vliv na vystavování závěru ještě s náboji v zásobníku. Každopádně držím palce.

JYbour

Příspěvek#156 » sob 10. kvě 2025, 10:46

Tak test proběhl, 75 výstřelů v zásobnících po 5 nábojích, tj. 15 přebití a při třetím zásobníku zachycen závěr s posledním nábojem a následně ještě jednou, tedy 2x z 15. Je to lepší jak posledně, kdy to bylo 5x z 10, ale prostě pořád špatný. Poslední věc, kterou bych možná zkusil, je použití záchytu závěru z P07. Ale tak nějak asi už nemám chuť a všechny krámy co mám od CZ bych nejraději prodal na díly za nějakou směšnou cenu a zapomněl, že tahle firma existuje. Lituju, že jsem raději nekoupil PDP. Navíc zjišťuju, že ty nový mířidla co jsou na Nocturne a SH2 Carry mně vůbec nesedí.

Erix

Příspěvek#157 » ned 11. kvě 2025, 15:04

Co CZUB, reklamace neuznána? No, je vůbec něco z produkce, na čem se člověk nespalí a není to systém do-do, tj. dodělej doma?

JYbour

Příspěvek#158 » ned 11. kvě 2025, 20:00

Na reklamaci se teprve chystám, myslel jsem, že to nějak vyřeším sám, ale bohužel to nepůjde. Nevěřím na zázraky, že se tím něco změní.

Erix

Příspěvek#159 » ned 11. kvě 2025, 20:44

No vidíš, tak to reklamuj, ideálně jim to vrátíš a koupíš lepší. Nespolehlivá pistole není ani na sport, ani obranu.
Jinak co považuješ za dobrý kvér, závada max 1/1000 nebo 1/2000, 1/5000 nebo výš? Koukal jsem na trubku (YouTube) a pod hesly cz Nocturne fix/repair tam něco je. :?

Jarda.Jezek

Příspěvek#160 » pon 12. kvě 2025, 07:44

Dobrá zbraň při odpovídajícím zacházení, péči a servisu nemá mít závadu žádnou. Nikdy. Ani po desítkách tisíc ran.

Problém ovšem je, že málokdo spolehlivě pozná, čím výhradně případně v jaké kombinaci je ta která závada způsobena.

A pak čteme o nechutnání nábojů zbraním a o závadách při vyhazování či zavírání, které se připisují zbrani, přitom za ně může uživatel, aniž by to tušil.

Netvrdím, že to je zrovna tento případ, může se klidně vymykat obvyklému pravidlu, kdy uživatel bývá přesvědčen o svých dovednostech a zkušenostech s jinými zbraněmi natolik, že prostě chybu u sebe nalézt nemůže.

U nové zbraně bych čekal tuhé pružiny a neoleštěné třecí plochy. To v kombinaci s nedostatečným držením může mít i zde popisované projevy. Spraví to slabší pružina, ostřejší střelivo nebo lepší úchop. Možná jen zaběhnutí nové pružiny, vyčištění a promazání zbraně a zásobníků.

Ale možná to bez pilníku nepůjde, pak by to jistě na reklamaci bylo.

Erix

Příspěvek#161 » pon 12. kvě 2025, 13:12

Palec, taky nechápu ty termíny mlsná na střelivo, nutno mazat náboje (zvláště u 22LR) a podobné omluvy buďto nezdařilé konstrukce, nebo chyby střelce. Když to vezmu extrému, tak spolehlivost by měla být taková jak píšeš, životnost třeba 50t + (CZ Evo je spočítané životnostně na tuším 12-15t ran, kolik to mají pistole CZUB nevím).

Jarda.Jezek

Příspěvek#162 » pon 12. kvě 2025, 16:17

Čtu to ještě jednou a říkám si, že podle popisu by to možná chtělo silnější pružinu záchytu závěru. Tedy, než by se vzal do ruky ten pilník...

JYbour

Příspěvek#163 » pon 12. kvě 2025, 16:29

Pružinu mám koupenou novou, ale přijde mi, že ta stávající je dobrá, ale možná to zkusím přehodit. Na reklamaci do prodejny to mám z ruky, takže to vidím tak na prázdniny:)

JYbour

Příspěvek#164 » pon 12. kvě 2025, 17:02

Nevíte, jestli se dá pružina vyměnit při vyndání pouze předních dvou čepů? Nebo musím vytlačit i zadní a vytáhnout celý táhlo spouště?

JYbour

Příspěvek#165 » sob 31. kvě 2025, 13:13

Dnes se přidala další závada. Během střílení došlo k zablokování spouště. Páčka decockeru byla vytočená nahoru. Jak se tohle může samo stát? Abych to udělal ručně, musím zatlačit vyhazovač dolů, potom páčku následně trochu vytáhnout a pak jde vytočit nahoru. Stalo se to po 45 výstřelech. Samozřejmě přetrvává problém se zachytáváním závěru s nábojem v zásobníku. Byla to poslední kapka a vše od CZ jde z domu. S kámošem jsme koupili za poslední 3 roky 5 plasťáků od CZ a 4 z nich mají problém. Tak snad EVO za 18 udělá někomu radost, mě už tahle značka leda nase.e :)

Zpět na