CZ P-10C
- zoom
Příspěvek#3947 » ned 30. bře 2025, 08:19
Jeste jsem u ascalon arms bral botku +4 protoze proc nemit p10f zasobnik +4
jen jsem narazil na problem s pruzinou mam zasobniky v zasade 3 roky permanentne naplneny a i kdyz v klasicky konfiguraci funguji spolehlive s botkou +4 uz nepodavaji ke konci spolehlive. S novym zasobnikem ten problem neni, bohuzel k P10 zasobnikum se nedaji koupit pruziny samostatne.

- LK
Příspěvek#3948 » čtv 29. kvě 2025, 20:29
Drhne mi spoust, jakoby tam byl pisek, nebo neco by vadilo v ceste.
Komplet jsem ji rozebral a vycistil - a vydrzelo to cca jedny strelby tj. 100 naboju, a zase to drhne. Kdyz strilim vice cca 200-300, tak se mi velmi casto stava, ze zmacknu pojistku, ale spoust nejde domacknout. Kolega to veme do ruky a jde mu to zmacnkout. Nevim jestli je to specifikem moji ruky, ale tohle se mi zatim nikdy s pistoli (Glock, HK, Walther, ) nestalo.
Setkal se s tim nekdo?
V diskuzi se drhnuti spouste diskutovalo - to jsem si prosel.
Diky.
Komplet jsem ji rozebral a vycistil - a vydrzelo to cca jedny strelby tj. 100 naboju, a zase to drhne. Kdyz strilim vice cca 200-300, tak se mi velmi casto stava, ze zmacknu pojistku, ale spoust nejde domacknout. Kolega to veme do ruky a jde mu to zmacnkout. Nevim jestli je to specifikem moji ruky, ale tohle se mi zatim nikdy s pistoli (Glock, HK, Walther, ) nestalo.
Setkal se s tim nekdo?
V diskuzi se drhnuti spouste diskutovalo - to jsem si prosel.
Diky.
- ondrush
Příspěvek#3949 » čtv 29. kvě 2025, 21:25
ze spust nejde zmacknut sa mi zo zaciatku stavalo. slo o to, ze som na nu posobil zosipka a nie ciste tahom vzad. skus si to. okrem uvedomenia si toho a lepsie odmackavanie mi tiez pomohlo prejst na velky hrbet rukojete namiesto stredneho, tzn. pre mna prirodzenejsi uchop
- PetKar
Příspěvek#3950 » pát 30. kvě 2025, 12:04
Potvrzuji, ze jsem se při prvních seznamovacích střelbách potkal se stejným problémem. Příčina, prst tlačil na spoušť a zejména na pojistku šikmo, v úhlu, což je samo o sobě zásadní chyba spouštění. Než jsem si uvědomil, že to fakt jenom blbě mačkám, chvilku to trvalo. Pomohla výměna hřbetu za menší.
- PetKar
Příspěvek#3952 » sob 31. kvě 2025, 18:09
Jo, klidně může být. Z principu má prst na spoušť tlačit vždy kolmo. Jakékoliv jiné spouštění, které znamená, že mačkáš pod úhlem je špatně. A podle toho jestli prstem spoušť “pretláčíš” nebo “odtlačíš” to pak padá mimo střed doleva nebo doprava. A samozřejmě, na tuhle chybu je háklivá i pojistka. Trochu větší úhel prstu a neodpálíš. Stalo se mě to 2x třeba na Losíku, když jsem zbraň tahal z pouzdra a snažil se co nejrychleji odmáčknout. Vada zbraně to rozhodně není. Mel by pomoct menší hřbet. S ním lépe dosáhneš na spoušť
- JYbour
- Neptun
- Letec 12
Příspěvek#3957 » sob 31. kvě 2025, 21:29
JYbour: Jediné co bych P10 vytkl je vyjíždějící zadní pin a to že už nedělají leštěnou skluzavku. Jinak se spouští ani splehlivostí nikdy problém nebyl. Není vybíravá na střelivo, chodí jak má a netlačí do kloubu jako Glock. Samozřejmě, že do ruky nepadne každému
.

- JYbour
Příspěvek#3958 » ned 1. čer 2025, 05:04
Ta moje je taky spolehlivá až na ten pin. Ale štve mě, jak jsou odfláknutý. Když rozeberu tři glocky, zamíchám, sestavím, tak dostanu na 100% plně funkční a stejně slícovanou zbraň, u p10 je to přesně naopak. CZ pistole se musí při prodeji vybírat z více kusů, tak kde to jsme? Dvakrát jsem naivně nevybíral a dvakrát dostal vadnou. Ve stejnou dobu jsme s kámošem koupili p10c, obě s vadou. Že to střílí spolehlivě beru jako samozřejmost, stejně takovou samozřejmost bych chtěl ve kvalitě sestavení a konstrukce a to očividně nikdy nebude.
- JYbour
Příspěvek#3960 » ned 1. čer 2025, 08:21
Já konfigurátor, leze zadní čep a drhne spoušť, ta jejich duralová, lituju, že jsem do ní šel. Zkoušel jsem jinou p10c s plastovou a to byla úplně jiná zbraň! Kámoš konfigurátor a chyběl šroub na hledí
Ta moje spoušť byla “divná” už z krabice, ale neřešil jsem to, protože jsem doufal, že se vychodí. Po 3 tis. bych řekl, že je to snad ještě horší. Problém bude ale v zápalníku, drhne a skáče v tom plastu. Říkám si, zda zkusit koupit komplet novej za 800, ale po zkušenosti s dalším šmejdem p09c o kterým tu píšu, už firmě CZ nedám ani halíř.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí