CZ P-10C

Neptun

Příspěvek#3946 » pát 28. bře 2025, 11:32

Já mám spoušť z Top střely, ale jinak to mám úplně stejně jak píše Zoom, pružinu jsem nepoužil.

zoom

Příspěvek#3947 » ned 30. bře 2025, 08:19

Jeste jsem u ascalon arms bral botku +4 protoze proc nemit p10f zasobnik +4 :) jen jsem narazil na problem s pruzinou mam zasobniky v zasade 3 roky permanentne naplneny a i kdyz v klasicky konfiguraci funguji spolehlive s botkou +4 uz nepodavaji ke konci spolehlive. S novym zasobnikem ten problem neni, bohuzel k P10 zasobnikum se nedaji koupit pruziny samostatne.

LK

Příspěvek#3948 » čtv 29. kvě 2025, 20:29

Drhne mi spoust, jakoby tam byl pisek, nebo neco by vadilo v ceste.

Komplet jsem ji rozebral a vycistil - a vydrzelo to cca jedny strelby tj. 100 naboju, a zase to drhne. Kdyz strilim vice cca 200-300, tak se mi velmi casto stava, ze zmacknu pojistku, ale spoust nejde domacknout. Kolega to veme do ruky a jde mu to zmacnkout. Nevim jestli je to specifikem moji ruky, ale tohle se mi zatim nikdy s pistoli (Glock, HK, Walther, ) nestalo.

Setkal se s tim nekdo?

V diskuzi se drhnuti spouste diskutovalo - to jsem si prosel.

Diky.

ondrush

Příspěvek#3949 » čtv 29. kvě 2025, 21:25

ze spust nejde zmacknut sa mi zo zaciatku stavalo. slo o to, ze som na nu posobil zosipka a nie ciste tahom vzad. skus si to. okrem uvedomenia si toho a lepsie odmackavanie mi tiez pomohlo prejst na velky hrbet rukojete namiesto stredneho, tzn. pre mna prirodzenejsi uchop

PetKar

Příspěvek#3950 » pát 30. kvě 2025, 12:04

Potvrzuji, ze jsem se při prvních seznamovacích střelbách potkal se stejným problémem. Příčina, prst tlačil na spoušť a zejména na pojistku šikmo, v úhlu, což je samo o sobě zásadní chyba spouštění. Než jsem si uvědomil, že to fakt jenom blbě mačkám, chvilku to trvalo. Pomohla výměna hřbetu za menší.

LK

Příspěvek#3951 » pát 30. kvě 2025, 21:35

Ja dam cca 200 naboju a az pak mi to zacne delat, unaveny ukazovak? unavena ruka a trosku zmena gripu?

PetKar

Příspěvek#3952 » sob 31. kvě 2025, 18:09

Jo, klidně může být. Z principu má prst na spoušť tlačit vždy kolmo. Jakékoliv jiné spouštění, které znamená, že mačkáš pod úhlem je špatně. A podle toho jestli prstem spoušť “pretláčíš” nebo “odtlačíš” to pak padá mimo střed doleva nebo doprava. A samozřejmě, na tuhle chybu je háklivá i pojistka. Trochu větší úhel prstu a neodpálíš. Stalo se mě to 2x třeba na Losíku, když jsem zbraň tahal z pouzdra a snažil se co nejrychleji odmáčknout. Vada zbraně to rozhodně není. Mel by pomoct menší hřbet. S ním lépe dosáhneš na spoušť

JYbour

Příspěvek#3953 » sob 31. kvě 2025, 18:39

Ta vychvalovaná spoušť na p10 je podle mě úplně na hov.o. Pořád něco někde drhne. Namažeš a špatně, odmastíš a ještě horší. Zásadní vliv na spouštění má kompletní zápalník ve kterým to drhne. Pistole shit.

ace curly

Příspěvek#3954 » sob 31. kvě 2025, 20:23

Pistole super. Odstříleno přes 10.000 kousků, bez ladění a úprav, nula problémů. Kolega to má stejně. Takže asi střelec shit.

JYbour

Příspěvek#3955 » sob 31. kvě 2025, 20:32

trabant najede 200 tis. km stejně jako mercedes, ale všem je jasný, že je to shit, stejně jako p10.

Neptun

Příspěvek#3956 » sob 31. kvě 2025, 21:04

Já mám na P10 cca 12.000 za dva roky a jsem s ní velmi spokojen. A zkoušel jsem hodně pistolí než jsem si ji pořídil. A výsledky na tréninku taky nemám nijak horší než ostatní s jinými pistolemi. Tolik k tomu trabantu.

Letec 12

Příspěvek#3957 » sob 31. kvě 2025, 21:29

JYbour: Jediné co bych P10 vytkl je vyjíždějící zadní pin a to že už nedělají leštěnou skluzavku. Jinak se spouští ani splehlivostí nikdy problém nebyl. Není vybíravá na střelivo, chodí jak má a netlačí do kloubu jako Glock. Samozřejmě, že do ruky nepadne každému ;) .

JYbour

Příspěvek#3958 » ned 1. čer 2025, 05:04

Ta moje je taky spolehlivá až na ten pin. Ale štve mě, jak jsou odfláknutý. Když rozeberu tři glocky, zamíchám, sestavím, tak dostanu na 100% plně funkční a stejně slícovanou zbraň, u p10 je to přesně naopak. CZ pistole se musí při prodeji vybírat z více kusů, tak kde to jsme? Dvakrát jsem naivně nevybíral a dvakrát dostal vadnou. Ve stejnou dobu jsme s kámošem koupili p10c, obě s vadou. Že to střílí spolehlivě beru jako samozřejmost, stejně takovou samozřejmost bych chtěl ve kvalitě sestavení a konstrukce a to očividně nikdy nebude.

Neptun

Příspěvek#3959 » ned 1. čer 2025, 07:58

Já nevybíral, mám z konfigurátoru, ale nepozoruju žádný problém.

JYbour

Příspěvek#3960 » ned 1. čer 2025, 08:21

Já konfigurátor, leze zadní čep a drhne spoušť, ta jejich duralová, lituju, že jsem do ní šel. Zkoušel jsem jinou p10c s plastovou a to byla úplně jiná zbraň! Kámoš konfigurátor a chyběl šroub na hledí :) Ta moje spoušť byla “divná” už z krabice, ale neřešil jsem to, protože jsem doufal, že se vychodí. Po 3 tis. bych řekl, že je to snad ještě horší. Problém bude ale v zápalníku, drhne a skáče v tom plastu. Říkám si, zda zkusit koupit komplet novej za 800, ale po zkušenosti s dalším šmejdem p09c o kterým tu píšu, už firmě CZ nedám ani halíř.

Zpět na