CZ P-10M (Micro)
- Mac.42
Příspěvek#256 » pon 19. kvě 2025, 23:58
no, a jiná spousta lidí naopak nemá s řadou dospělých P10 žádný problém
(prostě stejně jako s jakoukoli jinou zbraní - jsou ti, kterým vyhovuje a také ti, kterým nevyhovuje... jen zde je možná trochu více emocí, protože zbrojovka má zapřísáhlé fandy a ještě více zapřísáhlých odpůrců)
pokud jde o P10M, přišla moc pozdě... v době subkompaktů s dvouřadým zásobníkem nemůže konkurovat, a pokud by někdo ze záhadných důvodů chtěl jednořadý, mohl si už o 10 let dříve pořídit třeba Walther PPS M2 a udělal by tak lépe i dnes... takže nevím, kdo by měl chtít P10M kromě nekritických fanoušků CZ
(prostě stejně jako s jakoukoli jinou zbraní - jsou ti, kterým vyhovuje a také ti, kterým nevyhovuje... jen zde je možná trochu více emocí, protože zbrojovka má zapřísáhlé fandy a ještě více zapřísáhlých odpůrců)
pokud jde o P10M, přišla moc pozdě... v době subkompaktů s dvouřadým zásobníkem nemůže konkurovat, a pokud by někdo ze záhadných důvodů chtěl jednořadý, mohl si už o 10 let dříve pořídit třeba Walther PPS M2 a udělal by tak lépe i dnes... takže nevím, kdo by měl chtít P10M kromě nekritických fanoušků CZ
- Gimpel
- M82K
Příspěvek#258 » pon 2. čer 2025, 19:24
No já si to zatím jen osahával už po několikáté, ale bohužel ještě jsem si z toho nezastřílel, nicméně je fakt že PPS M2 se mi líbila, ale ani ta není dokonalá, mě třeba vadí, že mi vysloveně klouže v ruce, plus tedy světlo set na to dokoupit dá ale viděl jsem snad jen jedno za 12 tisíc, no a na trhu je 10 let čekal bych nástupce.
Hodně se mi zalíbil Walther PDP 3,5 ano má to delší pažbu - pro mne na 3 prsty, jako PPS s delším zásobníkem, na P10M by se musela sehnat prodlužovací bodka z USA kde mají +3, to PDP je samo tlustší, ale v ruce je to mega pohodlný.
Ještě uvidím dost se v tom plácám, ale asi spíš to malé PDP a vysloveně malou si hold počkat na něco nového jako PPS M3 nebo CZ P11M
Hodně se mi zalíbil Walther PDP 3,5 ano má to delší pažbu - pro mne na 3 prsty, jako PPS s delším zásobníkem, na P10M by se musela sehnat prodlužovací bodka z USA kde mají +3, to PDP je samo tlustší, ale v ruce je to mega pohodlný.
Ještě uvidím dost se v tom plácám, ale asi spíš to malé PDP a vysloveně malou si hold počkat na něco nového jako PPS M3 nebo CZ P11M

- M82K
Příspěvek#260 » úte 3. čer 2025, 12:00
No 13000 není špatný, ale u USA se chlápci plácají po ramenou, že jde M sehnat za cca 230 dolarů nové z obchodu. Ano vím, že je to bez DPH, ale i tak je to ani ne polovina ceny co zde v ČR kde to vyrábí.... tak myslím, že je v ceníku CZ něco špatně, když si to tady kupujeme za jednou takové ceny.
- M82K
Příspěvek#262 » úte 3. čer 2025, 14:27
Pak je divné ze třeba ten Walther se prodává cca za to samé v USA jako zde.
Nebo že iPhone pořídíš v USA + DPH taky za to samé.
Ale CZ P10M v USA za 230 dolarů což je cca 5100,- + DPH by bylo cca kolem 6200,- ale zde se prodává za 15000,-
A to ten export na USA trh stojí ještě další náklady na přepravu a papírování.
Tohle není o tom koupit vagón pistolí neb tech Waltherů se tam taky prodají násobky a cena je cca stejná.
Nebo že iPhone pořídíš v USA + DPH taky za to samé.
Ale CZ P10M v USA za 230 dolarů což je cca 5100,- + DPH by bylo cca kolem 6200,- ale zde se prodává za 15000,-
A to ten export na USA trh stojí ještě další náklady na přepravu a papírování.
Tohle není o tom koupit vagón pistolí neb tech Waltherů se tam taky prodají násobky a cena je cca stejná.
- MRBLUE
- rk5
- M82K
Příspěvek#265 » stř 11. čer 2025, 15:52
V pohodě díky moc. No asi to u CZ opravdu bude o kousku neb někdo je spokojen a někdo ne.
Jinak CZ P10 M se asi začíná doprodává neb někteří obchodníci z cca 15-16 tisíc slevuji na 13.
Zrovna tak Walther PPS M2 začíná z 23 jit u mnoha prodejců za 18 tak doufám ze přijdou novinky.
Respektive třeba H&K ukázal SFP9 CC což nevypadá vůbec zle.
Jinak CZ P10 M se asi začíná doprodává neb někteří obchodníci z cca 15-16 tisíc slevuji na 13.
Zrovna tak Walther PPS M2 začíná z 23 jit u mnoha prodejců za 18 tak doufám ze přijdou novinky.
Respektive třeba H&K ukázal SFP9 CC což nevypadá vůbec zle.
- rk5
Příspěvek#266 » čtv 12. čer 2025, 08:12
Každému sedne něco jiného. Já ji kupoval už v r. 2021 za nějakých tuším 14 500 Kč, to byla více než dobrá cena, když doporučená MOC byla 15900 Kč. Tehdy jsem se rozhodoval mezi P10M a H11, P10M mi seděla více. A zároveň si myslím, že zbraň by se ti měla i líbit, to P10M splňovala. Ale jistě, že na prvním místě je funkčnost a spolehlivost. Držím palce, ať vybereš dobře.
- monk
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX