CZ-P09 NOCTURNE

Cheaky

Příspěvek#181 » pon 29. zář 2025, 19:30

Co si mám představit pod strašný? Je naprd, že nemusí být od výroby dobře vycentrované. A co sem se díval na videa tak snad to řešil každý kdo si vystřelil z ní. Rád bych začal na pevných, ale následně mám v plánu přejít na kolimátor. Takže kromě toho že budou chtít nastřelit co je na nich tak špatného?

JYbour píše:Mám P10c i P09c a mířidla na Nocturne jsou tak strašný, že jsem musel koupit kolimátor. Bohužel jsem žádný náhradní železa nenašel. Jen jsem četl, že tam jdou nějaký Sig, ale někdo psal, že nesedí přesně:(

CzechJoker

Příspěvek#182 » úte 30. zář 2025, 07:25

OMG... Koupil si čezetu a nestačil se divit...
Je to stopadesátáosmá reinkarnace CZ-75, tentokrát s přípravou na kolimátor. Obyčejné, levné služební železo, jako vždy ošperkované přepáleným marketingem. Není to sportovní speciál, není to laděná zbraň. Je to produkt závodů přibližného strojírenství, co kus, to originál.
Že si nad tím pár honibrků na youtube leštilo nádobíčko? Však jim za to, alespoň některým, zaplatili. A dotyční se tím ani netajili.

MRBLUE

Příspěvek#183 » úte 30. zář 2025, 08:26

Horsie mieridla ako Glock nama asi ziadna sucastna pistol. A aj tak je to najoblubenejsia kratka zbran sucastnosti. A co teraz? Potreboval si si kopnut? Ked si kupujem novy Glock tak pride s upravami zhruba na 1000 Eur aby bol v stave aky si predstavujem. U CZ Shadow 2 Orange som len vymenil cervene vlakno v muche za zelene.

CzechJoker

Příspěvek#184 » stř 1. říj 2025, 09:30

Akurát že porovnávaš hrušky a jablká. Glock má inú cieľovú skupinu a tam to, aké má mieridlá, v podstate nevadí. Pokiaľ sú z výroby kovové a nie plastové.
Lenže táto diskusia je o Nocturne, nie o Glocku. Užívateľ, ktorý sa nechá nachytať marketingom a kúpi si Nocturne na iný účel, než ktorý má (pokiaľ vôbec táto zbraň má iný účel, než ťahať peniaze z hýľov) a potom sa čuduje, čo všetko je zle a čo všetko ho limituje napr. na kurzoch, to je skôr chyba kupujúceho. Tá zbraň je od počiatku divná, v podstate iba vyfrézovali záver a hotovo.
Na Nocturne ma najviac prekvapilo, aký ohlas tá zbraň mala.

MRBLUE

Příspěvek#185 » stř 1. říj 2025, 09:49

Jedna vec je marketing, tam kazdemu rozumnemu cloveku je jasne ze vyrobca musi svoj vyrobok chvalit aby sa predal. Ale v podstate pri dnesnej kvalite vyroby, technologiach a materialoch su pistole tejto kategorie +- vsetky velmi podobne. Cize je to len o osobnej preferencii ci chcem SA/DA, striker, DAO... CI chcem OR alebo nie. Problem je ze uzivatelia cakaju za 700,- Eur ladeny special a to im za tie peniaze neda zidan vyrobca.

CzechJoker

Příspěvek#186 » stř 1. říj 2025, 12:56

V ceně do 30k nečekám kvalitu, ale to, že to tak-nějak bude fungovat. Všichni ořezávají náklady.
U CZ doporučuju nákup v tovární prodejně a velmi asertivní přístup, pokud nebudou ochotni vybalit zbraně na stůl a umožnit výběr z více kusů. Nebo se rovnou poohlédnout jinde, nabídka tu je.

JYbour

Příspěvek#187 » pát 3. říj 2025, 06:45

Mířidla co jsou na P10c mají vzadu obdélníkový výřez, pěkně do něho sedne muška, všechny tečky jsou kontrastní a po nasvícení ve tmě opravdu září. No u P09c je vzadu vykrojení do oblouku, muška v tom nějak nesedí, body rozmazaný, ve tmě po nasvícení skoro vůbec nesvítí. Z fabriky posunutý hledí nebo muška. Tím, že je muška v rybině, je další proměnná navíc. No střílet přes to hnus. Zlatej Glock s plastovýma mířidla, s tím nemám nejmenší problém.

Cheaky

Příspěvek#188 » pát 24. říj 2025, 23:19

Tak jsem našel jediné toto:
https://www.cz-parts.com/cz-p-09-nocturne-sights
železa, světlovodný nebo tritium - ale teda nemají variantu vyvýšených tak nevím jak to půjde společně s kolimátorem.

Tak já mám objednáno P-10C Ported, kde jsou nově stejná mířidla. Vidím to tak, že na prodejnu do UB beru šupleru a rovnou si přeměřím jestli budou na středu a případně rovnou budu řešit na místě. Doufám, že se taková věc nestane i vzhledem k tomu, že to mám z konfigurátoru a skládají ji extra. I když závěr stejně můžou vzít random od kohokoliv. Uvidíme jaké budou zkušenosti, ještě mají pár dní na dodání

JYbour píše:Mám P10c i P09c a mířidla na Nocturne jsou tak strašný, že jsem musel koupit kolimátor. Bohužel jsem žádný náhradní železa nenašel. Jen jsem četl, že tam jdou nějaký Sig, ale někdo psal, že nesedí přesně:(

audis

Příspěvek#189 » čtv 30. říj 2025, 21:44

Cheaky: nechceš si na prodejnu vzít svoji střelnici abys si tam ověřil nastřelení zbraně.? Nepřeháněj, neztrapnuj se v obchodě. Je to jen pistole. Nástřel si každý střelec doladí podle svého. U pušek taky. Miridla když nemáš nářadí tyčku nebo vyrazec jdou z nouze posunout doklepnutim co máš doma. Celkem 4 ruce, Dřevěné prkno jako podklad, závěr sejmout, Propisovacka, priborovy nůž, něco z šuplíku kuchyně s hranou v kuchyni, kladívko.

Zpět na