Dan Wesson Guardian

jaborei

Příspěvek#16 » úte 15. led 2013, 00:47

Guardiana mám pro radost, na ostatní ČZ 75 Tactical Sports :)

Fénix

Příspěvek#17 » úte 22. led 2013, 15:06

Zdravím vás...
Tak jsem nakonec neodolal a Guardiana si také pořídil ;)
Zatím jsem maximálně spokojený. Chtěl jsem dokoupit origoš zásobníky a bylo mi řečeno, že se k nám nikdy nedovážely.
Jaké jste si nakonec koupili, abych nemusel dlouze laborovat?

díky Honza

jaborei

Příspěvek#18 » úte 22. led 2013, 18:35

Gratuluji - budeš spokojený :)
Zásobníky jsem viděl i zkoušel na střelnici Leiko v Plzni za 600,-Kč. Značku si nepamatuji, ale byly úplně stejné jako originály jen v černé barvě. Zkoušel jsem je do svého Guardiana a všechno fungovalo bez problému. Takže jestli netrváš na chromovém originálu, který by jistě nestál 600,- kč, tak není problém koupit tento nebo jiný "aftermarket".

Fénix

Příspěvek#19 » úte 22. led 2013, 18:47

Děkuju :D
Nezkoušel si měřit odpor spouště? Já tam mám něco kolem 1,6kg. Zatím se mi s tím střílí perfektně.
Všechno sedí, rozebral jsem to, všude je to krásně hladké... :lol: Jsem rád, že jsem se nakonec rozhodnul jít do DW. Uvažoval jsem nad Kimberem. Ale tohle mi padlo nějak víc do ruky a oka :lol:

jaborei

Příspěvek#20 » úte 22. led 2013, 19:04

Nic jsem neměřil, protože mně naprosto vyhovuje :)
Udělal jsi dobře - s Guardianem jsi rozhodně neprohloupil.

Fénix

Příspěvek#21 » úte 22. led 2013, 19:20

Mě taky. Ale jen mě to zajímalo..Chodí ti to naflek?
Mám pocit, že mi to jde mírně nahoru. Ale nastřílel jsem jen 250 ran. Tak se teprve seznamujeme :D

Urdo von Fuj

Příspěvek#22 » stř 23. led 2013, 08:58

měl by si to možná zkusit upnout do stolice.

Fénix

Příspěvek#23 » stř 23. led 2013, 13:58

Na to možná dojde..Tady v Budějovicích nic takového nemáme, alespoń o tom nevím.

Jary fary

Příspěvek#24 » sob 23. úno 2013, 14:26

Ahoj Fenixi či Honzo !
Jsem taky z Č.B. a jsem taky šťastný čerstvý majitel Guardiana
Střel je ještě pod 100, ale užívám si to.
Ozvi se Jaromír

jaborei

Příspěvek#25 » sob 23. úno 2013, 16:13

Gratuluji :)
Jsi spokojený?

Fénix

Příspěvek#26 » pon 4. bře 2013, 22:22

Ahoj,
Kde jsi ji kupoval?

jaborei

Příspěvek#27 » sob 16. bře 2013, 14:35

Ahoj, kupoval jsem ho v prosinci v podnikovce UB v Praze (Opletalova).

J.

Kejo111

Příspěvek#28 » úte 4. úno 2014, 16:05

Vlastním Dan Wesson Bobtail Comander 45 ACP už 8 rokov zatial ma nikdy nesklamal striela presne . Oproti 9 má väčší zastavovací účinok poznate to po prvých par výstreloch na kovové terče. Vlastnil som rozne zbrane v rôznych kalibroch a aj vlastním . Na bežné nosenie je dosť ťažký nosím glock 17.Ale to je len otázka zvyku. Najväčší rozdiel medzi 9 a 45 človek cíti až v cene za strelivo , ktorá priamoumerne stúpa s intenzitou strelby. A pokial sa človek nemieni venovať strelbe závodne kde potrebuje viac zásobníkov tak nevidím dôvod aby mal viac než 2ks zásobníkov aj tak bude nosiť zväčša len jeden zrovna jenom ten zasunutý v zbrani. Potom už je to len o osobných dovednostech dotyčného či mu bude v krízovej situacii stačiť 7-9 ks streliva , alebo bude lutovať že nemá rezervný zásobník. Prikladám foto spodné pôvodné prevedenie a tie dalšie upravené Renné Ondrou.

DanielX

Příspěvek#29 » úte 4. úno 2014, 20:42

Ta zdobená pistole je pěkně kýčovitá, zvláště na původně vojenské zbrani. Nic proti zdobení, ale decentnímu. Nicméně jsem nepochopil zdůraznění zastavovacího účinku, navíc testovaný na kovovém terči, když nosíte Glocka v 9mm Lugeru, ale budiž :-).
Osobně mám Guardiana v 9mmL, občas ho nosím, váhově je ok. Je to velmi přesná zbraň. Takhle střílí na 25m ve stoje pochopitelně.

Obrázek

Kejo111

Příspěvek#30 » úte 4. úno 2014, 23:16

Človeče neviem či máš ty tú vymoženosť skúšať zastavovací účinok na živých terčoch ale väčšina obyčajných ludí asi nie tak preto je tam uvedený príklad so sklopnými kovovými terčami tie sú dostupné pre každého tam kde 9 len tak cinkne ho 45 zrazí k zemi .Ano nosím glock 17 kôli rozdielu hmotnosti a hlavne čistenie je ovela jednoduchšie než čistiť 1911 ,taktiež kapacita zásobníka je výrazne vyššia. Neviem či nosíš zbraň zo sebou stále alebo len príležitostne a či na sebaobranu alebo len ked ideš na strelnicu strielať na terč na 25 m , musím uznať máš to tam pekne nasypané .Len v bežnom živote budeš musieť riešiť situáciu na 5-10 m intuitívnou strelbou, tam je ti mierená strelba na 25 m na nič. A výzdoba no každému sa iné páči a klásť doraz na to že si nevidel vyzdobenú vojenskú zbraň čo si zaspal dobu , alebo si nevidel iné zdobené zbrane . Zbrane sa zdobia od vtedy čo boli vynájdené a je jedno či sú to pištole , luky alebo nože a už vôbec sa nerobí rozdiel v tom či je to pôvodne vojenská alebo civilná zbraň. A inak nič si z toho nerob , že si tomu celkom nerozumel . Vtom predošlom príspevku som odpovedal na viacero dotazov tak hádam si tam aj tí ostatný našli odpoveď na to čo chceli vedieť.

Zpět na