Alfa Defender 9mm luger

M@rtin

Příspěvek#91 » úte 22. črc 2014, 15:03

Možná by bylo dobrý zkusit jinou alfu, jestli je s ní nástřel stejný. Já, i přes to, že mám malou ruku a pocitově se mi Alfa drží lépe, taky trochu strhávám, oproti CZ75. Na 15 m jsem sice v černém, ale v porovnání s tou 75, je výsledek jak od dvou různých střelců. Když jsem ji kupoval, tak prodejce dal na 10 m z pěti ran 48 a díry byly v kruhu 5-6 cm. To se mi ještě nepovedlo. Taky dělá dost kratší hlavěň a to že je divočejší, kvůli plastu a malé váze.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#92 » úte 22. črc 2014, 15:09

Proto mě mrzí, že je Alfa nedělá v železe. Přemýšlím nad druhou krátkou, má to být pistole (mám revolver) a chtěl jsem zůstat u Alfy, ale nic jsem nenašel.

mikymoto

Příspěvek#93 » úte 22. črc 2014, 15:23

No já teda nevím - osobně sem tam nebyl, ale aspoň na stránkách píší o celoocelových variantách zbraní, třebas Iron defender tady

M@rtin

Příspěvek#94 » úte 22. črc 2014, 15:25

Alfa Iron Defender je železo, ale zase ztrácíš výhodu váhy při nošení. I když se to nezdá

mikymoto

Příspěvek#95 » úte 22. črc 2014, 15:41

Jo to nezpochybňuju. Já reagoval pouze na postesknutí, že se nedělají ocelový. Na nošení je samozřejmě každých 10 deka dolů dobrých. Holt si člověk musí rozmyslet co chce. Já sám su staromilec a radči železo.

M@rtin

Příspěvek#96 » úte 22. črc 2014, 15:45

Ty jsi staromilec, já postavou průměrný vietnamec, takže pro mě je lepší ta lehčí váha :-)

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#97 » úte 22. črc 2014, 18:24

@mikymoto: díky, tohle mi uniklo - já jsem hledal tady. Já su taky staromilec a taky rád železo. Souhlasím, že na nošení se to projeví, ale nosím revolver Alfa Para (i když ne nijak plošně) a vcelku nemám problém.
Škoda, že tam nejsou ceny a podrobnější technické údaje.

KubaDostal

Příspěvek#98 » úte 22. črc 2014, 19:51

kratales

Příspěvek#99 » stř 23. črc 2014, 04:54

Za zkoušku by to stálo. Kdyby to nezkoušel zkušený střelec, tak bych to neřešil a hledal bych chybu u sebe, ale tohle se mi u žádné jiné pistole z které jsem střílel nepodařilo. Bohužel Brno mám trošku z ruky a přes týden se tam prakticky nedostanu a vozit tam pistoli a pak si pro ní jet se mi nechce. Myslíte, že opravu svede i nějaký puškař? Půjde tam dát třeba mikrometrické hledí?

Díky moc :)

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#100 » stř 23. črc 2014, 05:41

KubaDostal píše:graver: to vis ze jsou, jen je potreba trosku hledat ;-)

http://www.strelivo-zbrane.cz/zbrane-na-zbrojni-prukaz/pistole/pistole-combat-defender/from-10/

Díky - asi jsem neměl dobrej den :oops: . Teď už o svém handicapu vím, takže nebudu nikdy nic hledat a rovnou se zeptám :mrgreen:
Ty ceny mě trochu zklamaly...

M@rtin

Příspěvek#101 » stř 23. črc 2014, 06:23

Na Alfu Combat mikrometrické hledí jde, ale není to u Defendera zbytečné? Jinak mluvil jsem onehdá s chlapíkem na střelnici o výměně hlavně u této zbraně. Určitě to svede i jiný puškař, ale v Brně jsou prý velice ochotní. Odevzdáš zbraň, skočíš někam na kafe, vrátí ti jí s novou hlavní, spasovanou, vyčištěnou, namazanou, na nové hlavni má stejné číslo jako na původní, ale už jsi nepamatuji co k tomu potřeboval ze strany policie. Prý byl překvapený ochotou. Plánuji koupi Combat tak se tam pojedu podívat a podělím se o osobní zkušenost. Taky to mám dost z ruky - Sadská.

kratales

Příspěvek#102 » stř 23. črc 2014, 07:01

Bezva, diky moc. Bohuzel to pro me znamena vzit si dovolenou a naklady cca. 1200 na PHM :?

Joe

Příspěvek#103 » stř 23. črc 2014, 07:41

Jen pro zajímavost - kolik stojí hlaveň na alfu?

M@rtin

Příspěvek#104 » stř 23. črc 2014, 07:53

Mám to jen od chlapíka ze střelnice, cena i se spasováním cca 1500,-, ale pak byly nějaké poplatky za to že má stejné číslo jako měl a za likvidaci původní hlavně. Už nevím kolik to bylo, ale zarazilo mě, že to bylo tolik. Prý je lepší si tu původní hlaveň nechat, sice je na to druhá nákupka a průkaz, ale je to nejlevnější. Až ho zase potkám, vytáhnu podrobnosti. Vím jen že mu to dělali v roce 2012. Ještě si vzpomínám, že na zbraň čekal cca hodinu a pů, volal tam předem, že je z daleka, takže na počkání, prý jsou velice ochotní...

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#105 » stř 23. črc 2014, 09:46

Mě to dělali na Alfíkovi v loni. Cena super -2442Kč mě to vyšlo komplet.Oprava - 300Kč,Výměna hlavně - 968Kč,Tomentace - 1174Kč.Nejdéle trvá ta pitomá tormentace.Ale ochota je opravdu suprová, to sem ani nečekal.A navíc - ušetří ti spoustu běhání a shánění u policie.Přijdeš - odevzdáš zbraň s K.O. hlavní a pak odjíždíš s novou. Prostě jedním slovem - SUPER.

Zpět na