CZ 75 SP-01 Shadow
- Albert
Příspěvek#121 » úte 22. črc 2014, 23:18
Je to skutečně způsobeno tím červíkem. Přesně jak píšeš, povolil se a braní odpalu v DA. Měl jsem stejný problém. Pak zase cestoval směrem dopředu, tak jsem usoudil že je tam beztak úplně na hovno ( rozuměj jenom pro vstek) tak jsem ho přilepil v poloze že nečumí ani ven ani dovnitř. Další možnost je vyhodit ho úplně, nebo přilepit v poloze kdy ještě spolehlivě odpaluje v DA.
- N560
Příspěvek#122 » stř 23. črc 2014, 07:53
Díky za odpověď. Už jsem klidný. Napalo mě se ještě podívat na detailní fotky, které jsem udělal, když byla pistole nová, a i na nich je vidět, že poloha červíka byla taková, jak jsem zhruba vylaboroval teď, aby to odpalovalo spolehlivě v DA. Takže on opravdu samovolně "cestuje". Jeho význam mi teda celkem uniká, proč ho tam dávali... Funkčně nic nemůže vylepšit, jen pok....t.
- Albert
Příspěvek#124 » stř 23. črc 2014, 09:31
No na co ho dávají ?! Ono kdyby to fungovalo jak má, tak se s tím červíkem dá omezit propad spoustě cca o půl milimetru. Jenže to už je taková stará ohraná písnička o výrobních tolerancích a šlendriánu v CZUB. Ten červík vs závit by museli být těsné, respektive s přesahem a nikoliv s vůlí.
nebo to řešit právě fixací lepidlem, nebo sehnat jiný šroubek který bude těsnější, nebo poškodit stávající závit jak aby to tam šlo stuha apod.
Další otázka je, kolik střelců je schopno s kratšího resetu/menšího propadu spoustě opravdu vytěžit, myšleno sportovně. Ne každý střelec je na tak vysoké úrovni a umí bezchybně se spouští zacházet. Viděl jsem na IPSC i střelce který střílel velmi rychle a při pohledu na jeho výsledky i pěkné umístění, přesto jsem si všiml že jeho prst před dalším výstřelem strácel kontakt se spouští (šel dopředu cca o 1cm). Prostě se tuhle blbost naučil kdysi před mnoha lety když začínal a dneska se to už jen těžko odnaučí. Na jeho střelecké dovednosti to očividně nemá žádný vliv a prostě mu to funguje i tímto nesprávným způsobem. Vyladění resetu na minimum takovému střelci potom nepřináší absolutně žádný benefit.
nebo to řešit právě fixací lepidlem, nebo sehnat jiný šroubek který bude těsnější, nebo poškodit stávající závit jak aby to tam šlo stuha apod.
Další otázka je, kolik střelců je schopno s kratšího resetu/menšího propadu spoustě opravdu vytěžit, myšleno sportovně. Ne každý střelec je na tak vysoké úrovni a umí bezchybně se spouští zacházet. Viděl jsem na IPSC i střelce který střílel velmi rychle a při pohledu na jeho výsledky i pěkné umístění, přesto jsem si všiml že jeho prst před dalším výstřelem strácel kontakt se spouští (šel dopředu cca o 1cm). Prostě se tuhle blbost naučil kdysi před mnoha lety když začínal a dneska se to už jen těžko odnaučí. Na jeho střelecké dovednosti to očividně nemá žádný vliv a prostě mu to funguje i tímto nesprávným způsobem. Vyladění resetu na minimum takovému střelci potom nepřináší absolutně žádný benefit.
- Chip
Příspěvek#126 » stř 23. črc 2014, 12:04
No kdyz to rikaji lidi z podnikovky...
. Je to presne jak rika Albert. P ropad spouste reguluje delku spouste. A daji se jim individuálne odstranit rozdily z vyroby. Pokud strelec umi vyuzivat reset spouste, je kratka spoust v prakticke strelbe velka vyhoda. Sam jsem si ho nastavil a zaloktidoval...

- Doolittle
- Chip
- aleš_
Příspěvek#129 » stř 23. črc 2014, 19:06
Na toto mám fialový Loctite 222, nízkopevnostní. Jde povolit bez většího úsilí a je přímo určený k zajišťování stavěcích šroubů a podobně. Nastavte si na Aukru aby Vám chodily aukce s Loctite na email, jde tam trefit dost zajímavé nabídky. Já tak např. koupil 250 ml klasického modrého (243 středněpevnostní) za 315 Kč, cena v obchodě je skoro 4000 Kč. Sice má prošlé datum spotřeby, ale tyhle věci se při správném skladování nekazí, funguje úplně normálně.
- Biermann
- N560
Příspěvek#133 » pon 28. črc 2014, 16:10
Ano, oba jsou 1,5mm. Mimochodem včera se povolilo hledí kamarádovi, co má ještě starý Shadow se dvěma červíky v hledí! Sice po cca 6ti letech a tísících ranách, ale povolilo. Tudíž nechápu, jak mohl někdo v CZUB rozhodnout o tom, že od nějakého roku výroby se už dává červík do hledí jen jeden?! Když i dva jsou evidentně na hraně... A červík ve spoušti mu cestuje také...
- sfinx
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX