CZ P-10C

Necroman

Příspěvek#1126 » sob 10. bře 2018, 18:41

radim78 píše:P10C Optics Ready... RMS
P10C OR Trijicon

Kdy tak odhadem mohou být tyto modely ke koupi? Řeším výběr pvní zbraně a CZ P-10 C je horký kandidát, ale když teď představily nové kousky, tak zda má smysl počkat...

radim78

Příspěvek#1127 » sob 10. bře 2018, 19:01

To je otázka za mnoho bludistaku... :)
Bohužel nemohu sloužit - prostě nevím.

Počkejme si, po IWA snad už bude nejaka informace.
Osobně, majice nějaké problémy s očima, které se snad postupně vyřeší, ale do té doby nechci střílet s jedním okem zavrenym, plánuji pořídit P10C OR s jedním z oněch dvou kolimatoru.
RMS mi prislo úplně super, Trijicon zas vypadal dost bytelne a navíc má manuálně stelovatelnou úroveň osvitu.
U RMS se musíte spoléhat na automat, nebo jsem tupoun a nepochopil "jak na to".

Údajně bude k dispozici i čistá P10C a S2 OR a tak tam půjde namontovat třeba Vortex apod.

VojtěchM

Příspěvek#1128 » ned 11. bře 2018, 22:31

Docela by mě zajímalo, jaká bude u těchto dvou provedení cena...

Majkl

Příspěvek#1129 » ned 11. bře 2018, 22:32

První návštěva střelnice s novou P10C. Zhruba 120 výstřelů. Žádná závada. Zbaštila všechno od Nontox SB FMJ, přes SB subsoniky, SB 6g SP a moje přebíjenky s 8g Limit střelou. Na 25m z 50ti střel na pistolivým 50/20 terči 45 v černým. Za mě dobrý :thumbup:

lerion

Příspěvek#1130 » pon 12. bře 2018, 07:15

Czgunova píše:https://m.youtube.com/watch?v=KU3WZr4Zjyk
No to neprebijeni moc dobře nevypadá :-(

Jako že to, že tam má naladovane i cvičné (sám to ve videu říká) je špatně? No já tedy nevím, ale "dummy" střelivo ti prostě nevystřelí ;-)

mildacl

Příspěvek#1131 » pon 12. bře 2018, 22:22

Dne jsem si dovezl P10c. Po zaregistrování ji půjdu provětrat. Jediné, co mi vadí je, že jde docela těžko vypouštění zásobníku.Nevím, jestli se to ochodí, ale je třeba vydat dost velkou sílu na zmačknutí vypouštěče.U Glacka to jde podstatně lehčeji i když je princip trodhu jiný.Máte někdo zkušenosti?

mildacl

Příspěvek#1132 » pon 12. bře 2018, 22:24

Sorry za překlepy,asi klávesnice zlobí nebo jsem už unaven.

kiv61

Příspěvek#1133 » pon 12. bře 2018, 22:41

Už se to tu někde psalo - stačí na zásobník nejdřív zatlačit a současně zmačknout vypouštěč. Pak vyjede prakticky bez odporu.
Evidentně to vzhledem k hlavnímu určení té pistole není bug ale feature ..

mildacl

Příspěvek#1134 » pon 12. bře 2018, 22:49

Díky.Vyzkouším.

Voves

Příspěvek#1135 » úte 13. bře 2018, 06:56

Sedmej píše:Můžu se zeptat někoho, kdo P10 nosí, nebo s ní chodí alespoň častěji střílet, jak na tom je s povrchovkou závěru? Měli jste nějaké závady třeba na 1000 výstřelů? Možná se teď budu rouhat, ale na první osahání mě přišla snad ve všem lepší než můj G19.
A ještě mě napadá, čím to že je P10 ze všech pistolí téhle kategorie asi zdaleka nejlevnější?

Nosím od ledna ve vnitřním kydexu takřka denně a nikde nic ošoupaného není. Vystřeleno zatim cca 500 ran továrních SaB a bez jediné závady.

K tomu vypouštění zásobníku: stačí sednout doma před telku a cvičit do zblbnutí taktické přebíjení a za chviličku se to ochodí, že vypouštět jde ouplně hladce ;)

A k nemožnosti vypuštění závěru záchytem u nové zbraně: u mé stačilo vystřelit snad padesát ran a závěr už jde také hladce shodit tlačítkem záchytu. Tož tak.

Paratomba

Příspěvek#1136 » úte 13. bře 2018, 10:29

Mohu potvrdit...mám vystříleno malinko přes 1000 a zásobník jde zlehka.(a bez tréninku na pelechu)

Hribek

Příspěvek#1137 » úte 13. bře 2018, 10:47

Mám ji od 07/2017, kydex jsem kupoval hned k ní. Za tu dobu šla do a z kydexu nesčetněkrát, ať už na střelnici, při sušení, na závodech nebo na kurzu či tréninku - žádné poškození povrchu nepozoruju.

Asghaad

Příspěvek#1138 » úte 13. bře 2018, 11:37

ViralWinter píše:Optics Ready — pěkný, pěkný, asi počkám až přijde na trh a objeví se pár review. Na druhou stranu, kdybych si nechal od puškaře vyfrézovat slot na míru, bude sklíčko RMR sedět v rovině závěru...

tak jasne, prace na miru je vzdycky lepsi - sam ji tak mam doma, ale ne kazdy chce jet 2x prez pul republiky k dobremu puskari a zaplatit cca 50% ceny nove zbrane za kvalitni vyfrezovani a nove hledi.

Asghaad

Příspěvek#1139 » úte 13. bře 2018, 11:57

radim78 píše:To je otázka za mnoho bludistaku... :)
Bohužel nemohu sloužit - prostě nevím.

Počkejme si, po IWA snad už bude nejaka informace.
Osobně, majice nějaké problémy s očima, které se snad postupně vyřeší, ale do té doby nechci střílet s jedním okem zavrenym, plánuji pořídit P10C OR s jedním z oněch dvou kolimatoru.
RMS mi prislo úplně super, Trijicon zas vypadal dost bytelne a navíc má manuálně stelovatelnou úroveň osvitu.
U RMS se musíte spoléhat na automat, nebo jsem tupoun a nepochopil "jak na to".

Údajně bude k dispozici i čistá P10C a S2 OR a tak tam půjde namontovat třeba Vortex apod.

no porovnavat SHIELD s RMR je jako porovnavat WW Golf a M1A1 Abrams ... :lol:

Shield funguje a je velmi nizky, ALE neni moc vhodny na noseni se svitilnou jelikoz ma pouze automaticke nastaveni jasu tecky takze pri zapnuti silnejsi podvesky muze svetlo prebit tecku na svetlem podkladu. Dale je to pomerne choulostiva optika (teda oproti RMR ...) takze jedno upusteni a spatny dopad a je po ni, ale cenove vychazi cca 12k a oproti vetsine optik ma vyhodu pri vymene baterie diky vysouvacimu bocnimu supliku kde se vetsina ostatnich musi sundavat ze zbrane.

RMR oproti tomu je TANK, videl sem video kde ji manik testuje tak ze s pistoli optikou napred mlati jak kdyby zatloukal hrebiky, pousti pistoli optikou napred na beton (ten samy test u SHIELDU = po prvnim padu zohnute telo optiky takze je KO...) atd ... a optika vesele jede dal bez posunu v nastrelu. Nevyhody RMR jsou ze ma mensi okno prave kvuli te "neznicitelne konstrukci" a sklo dava pruzoru nazelenaly nadech ... no a pak cena ktera se pohybuje hrubo prez 20k (tzn vic nez pravdepodobne samotna "optics ready" P10ka) a je problem ji v tyhle bananovy republice vubec sehnat.

jo a jeden podstatny rozdil je v tecce - RMR se dela v mnoha provedenich - 1 MOA teckou zacinaje 12.9 MOA trojuhelnikem (bez baterie, iluminace svetlovodnym vlaknem s tritiovym dosvicenim na noc) konce s modely jak s automatickym stavenim jasu tak i manualnim. SHield je 4 MOA nebo 8MOA s automatickou regulaci a tim to hasne.

PS: osobne sem prozatim zvolil Vortex Viper - 6 MOA tecka a manualni regulace jsou pro me idealnimi parametry a odolnostne bude vyse nez SHIELD diky plnejsi konstrukci s tim ze stoji pod polovinu toho co SHIELD.

ViralWinter

Příspěvek#1140 » úte 13. bře 2018, 12:02

@Asghaad – taky pravda s tou cenou puškaře :)

RMR odolnost testuje Sage Dynamics tady. A stojí za to shlédnout i jeho ostatní videa o kolimátorech pro "duty use". Pomohly mi definitivně se rozhodnout pro sice drahý, ale "na jistotu" Trijicon, který nezklame.

Zpět na