CZ 75 SP-01 Shadow

KarlGustav

Příspěvek#136 » sob 6. zář 2014, 08:40

Ahoj,ma prosim CZ 75 SP-01 Shadow system omega? Diky

Albert

Příspěvek#137 » sob 6. zář 2014, 09:25

Nemá.

KarlGustav

Příspěvek#138 » sob 6. zář 2014, 11:19

Skoda :-(

Honza75

Příspěvek#139 » sob 20. zář 2014, 14:54

Vážení přátelé,
nerad se účastním těchto diskuzí, zvláště pokud se zde vyjadřují lidé, kteří ze zbraně vystřelí 100 ran a dělají hodnocení. IPSC se věnuji cca 9 let. V současné době mám již čtvrtého Shadowa, jelikož vystřílím cca 20 - 25 tisíc ročně. Přebíjím si sám, používám celoplášťové střelivo 140gr na faktor cca 129. Mám tedy na Shadowech nastříleno cca 150 tisíc ran, ale fakticky to bude o dost více. Mám od CZ Uherský Brod atest na provádění kompletního servisu modelové řady CZ 75.
Tak a teď k věci: Co se týká zbraně CZ 75 Shadow mohu říci, že jsem neměl nikdy zásadnější problém ani s jednou. Za současnou cenu (a pro příslušníky MP, PČR, AČR, atd. je ještě výrazně nižší) je to v divizi Production asi nejlepší volba. Volba Orange nebo normální verze je na uživateli, ale je to značný finanční rozdíl (nelze uplatnit slevu jak je psáno výše) a normální verze je již velice dobře odladěná. Já kupuji normální veze z důvodu individuálního doplnění zbraně, tedy střenky Orange nemusí vyhovovat všem (mám raději hladké, širší verzi s gripem). Oranžové botky zásobníků nebudou po sezóně nic moc, když je vypouštíte na zem a případně si na něj ještě šlapete. V tomto ohledu jsou výborné klasické platové. Světlovodná muška 1 nebo 1,5 mm je zase na uživateli, ale na větší vzdálenosti je obecně lepší užší verze, pro IPSC "stačí" 1,5 m. Verze Orange vám de facto vnucuje již úpravy, které ale třeba nebudete chtít a už za to platíte.
Pokud se posunete ve střelbě dál (většinou tak po prvních 20 tisících vystřelených nábojů s jednou zbraní za rok) tak začnete ladit zbraň dle svého a laborovat se střelivem. Je to složité, ale pokud vezmete mého laděného Shadowa a moje náboje, a nového Shadowa z krabice, tak řeknete, že to nejsou stejné zbraně. Chování a komfort střelby je úplně někde jinde. Samozřejmě při zachování pravidel IPSC a bezpečnosti. Proto doporučuji - kupte normální verzi Shadowa, prostřílejte v nábojích rozdíl v ceně (přebíjený celoplášť vyrobíte za 1,9 Kč) a teprve poté se rozhodněte, co si dokoupíte nebo co upravíte.
Pokud budete mít někdo dotaz tak mi napište, rád poradím. Ale hlavně střílejte, zbraň rozhoduje cca o 10-15 procentech ve výsledcích (možná ani to ne), takže až budete dosahovat na špičku IPSC více jak 70 %, tak Vám to !asi" pomůže. Do té doby leží problém mezi pistolí a botami. Problém jste prostě vy sami, trénujte, trénujte a trénujte, a teprve poté laďte. Doporučuji knihu od pana Vacka "Praktická střelba IPSC", je volně ke stažení.
Pokud je to vaše první zbraň tak do ní vůbec nezasahujte, dokud neodstřílíte alespoň jednu sezónu IPSC Level I, resp. II. Na závodech se potkáte s lidmi, kteří Vám mohu hodně poradit (dobře i špatně). Honza

tslaby

Příspěvek#140 » sob 20. zář 2014, 16:43

Ahoj, rád bych se zeptal, jestli někdo nemá změřeno, kolik má odpor na spoušti v SA normální Shadow a Shadow Orange. Děkuji za odpovědi.

Chip

Příspěvek#141 » ned 21. zář 2014, 18:04

To Honza 75. Pišeš pěkně, ale nefunguje to. Většina lidi nechce střilet desítky tisíc ran ročně. Nechtějí tolik investovat, ani by je to nebavilo. Vždyť kolik lidí v republice střílí pravidelně Ipsc, cca 400? A kolik z nich střílí víc než 10 000 ran ročně? Jestli 100 tak je to hodně. Většina strelců si chce sem tam vystřelit krabičku nabojů a potom o tom psat a povídat si o tom jak jim to jde a co všechno mají udělat pro to, aby byli jestě lepší. ( A to v poradi, nova pistole, upravy na stavající, lepší vybavení) Rady aby víc stříleli nejsou příliš populární...:-)

N560

Příspěvek#142 » ned 28. zář 2014, 18:37

Ahoj, opět další drobný problém se Shadow. Dneska při čištění po střelbě jsem zjistil, že mi vyjelo světlovodné vlákno z mušky směrem dopředu cca půl centimetru ven. Zastrčit jsem ho zpět - při použití trochu síly to šlo. Nicméně ta světlovodná tyčinka má na obou koncích přesahovat tělo mušky a nyní ta strana směrem k hledí končí uvnitř mušky = ulomil se ten konec, který byl "rozplácnutý" a bránil pohybu. Že jde koupit nové světlovodné vlákno za cca 100,-/10cm vím, nicméně máte někdo zkušenost, jak to zakončit tak, aby to vyvořilo tu "bouličku" za muškou? Musí se to něčím natavit? A lze to udělat na pistoli, nebo muška musí ven? Prý tam dost fest drží ten kolík :-/

Nová muška stojí u Zendla 465,- čili pokud už by musela muška ven, tak bych ji spíš vyměnil za novou, byť se skřípěním zubů...

Poli

Příspěvek#143 » ned 28. zář 2014, 19:45

Nechat nové vlákno o trochu delší a zapalovačem ty kraje ohřát, tak to udělá tu bouličku. Čímkoliv jiným to tavit je naprd, protože to blbě rozmáčkneš. S trochou šikovnosti to jde i na pistoli.

Albert

Příspěvek#144 » ned 28. zář 2014, 19:46

Ahoj,
Moucha ven nemusí, toliko dobrá zpráva. Špatná je že výměna vlákna je docela voser. Já jsem to dělal tak že jsem nejdřív nové vlákno ustříhl na potřebnou délku. Pak jsem jeden konec opatrně nahřál nad plamenem až udělal takovou tu bambulku. Pak jsem vlákno zasunul do mouchy a druhou stranu roztavil nažhaveným šroubovákem. Toliko moje improvizace. Není to úplně profi řešení takže jestli máte někdo lepší postup tak sem s tím, taky se rád přiučím.

Chip

Příspěvek#145 » ned 28. zář 2014, 21:12

Lepší způsob neexistuje, jen doporučuji udelat vlakno maličko delší než moucha. Zahřátím se malicko zkratí a pokud je příliš tesné, opětovně praskne. Nekdo ho jeste podlepuje vterinakem...

mocima

Příspěvek#146 » pon 29. zář 2014, 08:58

Kdyz se mi ulomila ta rozsirena cast vlakna, tak mi to na miste opravil spravce strelnice rozzhavenym spendlikem. Vkakno se uz nehne.
Jinak je zbytecne vyhazovat 100 Kc za vlakno, ale staci takove to plastove napichovatko na jednohubky, nahrat a "vytahnout" do vhodne delky a sily.
Diky Hungrymu za napad. ;-)

Chip

Příspěvek#147 » pon 29. zář 2014, 09:35

No ale ta tyčinka prece není svetlovodna, ne?

Igrlik

Příspěvek#148 » pon 29. zář 2014, 10:08

Každá dostatočne priehľadná plastová tyčinka je svetlovodná... :D

N560

Příspěvek#149 » pon 29. zář 2014, 17:58

Tak jsem to hned dnes pořešil přes ochotného puškaře. Výměnu tyčinky mi udělal během pár minut... ;)

Albert

Příspěvek#150 » pon 29. zář 2014, 18:37

No a jak to tedy dělal ochotný puškař :?: ať teda neumřu blbej ;)

Zpět na