CZ Shadow 2

Jarda.Jezek

Příspěvek#1486 » čtv 25. zář 2025, 15:01

Ve střelbě a ladění naše jest spasení.

MRBLUE

Příspěvek#1487 » čtv 25. zář 2025, 15:25

Hlavne zbran z fabriky by mala vyhovovat co najsirsiemu okruhu uzivatelov a byt spolahliva s rezervou za kazdych okolnosti a s kazdym strelivom. Skuseny strelec si doladi co potrebuje, alebo si to doladit da.

Murphy

Příspěvek#1488 » čtv 25. zář 2025, 16:08

U kol je celkem bezna praxe, ze se clovek s prodejcem domluvi, ze rovnou nektere dily vymeni a necha si ji. Pred necelym mesicem mi prohodilu plaste za jine ve stejne cene dokonce bez priplatku.
Tohle u zbrani nikde nedelaji?

MRBLUE

Příspěvek#1489 » čtv 25. zář 2025, 18:20

U CZUB funguje u niektorych zbrani konfigurator kde si mozes vybrat z veci co zbrojovky vyraba ci montuje na zbrane. Ale to je vyrobca, tam je priestoru malo z ekonomickych a logistickych dovodov.
Co sa predajcov tyka tak podla mna ti kazdy slusny predajca ochotne namontuje na zbran veci co ma na sklade, hlavne ked si ich zaplatis. Lebo realne si neviem predstavit ze by napriklad na Glock predajca namontoval Warreny miesto plastovych Glock mieridiel zadarmo.

Freediver

Příspěvek#1490 » pon 6. říj 2025, 17:44

Někdo tady zmínil spouště Eemann Tech, tak trochu přidám moji zkušenost... třeba to bude pro někoho užitečné.

Jsem docela velkej (187cm), mám dlouhé prsty a tak mi CZ Shadow 2 Carry / Compact byla trochu menší. Navíc mi palec levé ruky při opření o rám končil na konci záchytu závěru a při rychlé střelbě mě muzzle flip (respektive vystouplá hrana záchytu) slušně sekala do palce. Řešení jednoduché:
1) LOK palm swell gripy
2) Eemanntech spoušť
3) CZ plochý záchyt závěru
...vše viz foto

LOK gripy výrazně pomohly, ale pořád jsem měl zeď trošku blíž k tělu, než bych potřeboval. V CZ UB mi řekli, že se zdí nehnu (když budu chtít zachovat DA/SA). No nejspíš nehnu, ale dá se to občůrat. Tím, že vyměníte silně prohnutou tovární spoušť za Eemann Ultimátní spoušť, se posunete o slušných pár milimetrů dopředu. Tedy zeď zůstane kde byla, ale tím, že změníte spoušť za rovnější jste prstem více vepředu v bodě, kdy narazíte na zeď. To jsem udělal a pomohlo. A jelikož to ale pořád ještě nebylo ono, vyměnil jsem lehce zahnutou Eemann Ultimátní spoušť po chvíli za rovnou Eemman Flat spoušť. Ta je pro ještě delší prsty - respektive prst posune ještě o kus více dopředu.

Obě spouště jsem měnil sám doma, snadno podle návodu na youtube. Žádnou spoušť nebylo třeba dále nijak nastavovat:
- na mrtvý chod v DA (pre-travel) nemá smysl do pouště dávat žádný adjustační šroub (jakmile šáhnete na spoušť zvedáte v DA kohout)
- propad spouště (after-travel) nemá smysl adjustovat (je tak akorát)

Co navíc potěší je trochu slabší "competition" spoušťová pružina díky které má spoušť o něco menší odpor než s pružinkou tovární. Někde v USA měřili přesně o kolik, já to neměřil, ale pocitově je ten rozdíl poznat. Navíc nevím jestli se mi to zdá, ale subjektivně i reset je teď zřetelnější (lépe ho cítím).

Jediné riziko, které zatím vnímám - ta "competition" pružinka trochu pomaleji chodí zpátky (jak je jemnější). Jednou, když jsem zbraň neměl namazanou, se mi zachytla v zadní poloze (stačilo na ni znovu šáhnout a uvolnila se do původní polohy). Nebylo to při střelbě, ale při manipulaci. Tuhle zbraň mám cca 2 měsíce, nastříleno cca 800 výstřelů, tak uvidíme jestli se u spouště neobjeví ještě nějaký problém, ale zatím to je pecka.

Všechno co výše píšu tedy platí jen v kontextu kompaktní Shadow 2 Carry / Compact. Na full jsem to nedával. Snad to dlouhoprsťákům s kompaktní CZ pomůže. Mimochodem kdyby někdo chtěl cca 3x použitou černou Eemann Ultimátní spoušť, mám celý origo balíček na prodej (prodal bych za polovinu ofiko ceny).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Freediver dne pon 6. říj 2025, 18:05, celkem upraveno 1 x.

Murphy

Příspěvek#1491 » pon 6. říj 2025, 17:49

MRBLUE píše:Co sa predajcov tyka tak podla mna ti kazdy slusny predajca ochotne namontuje na zbran veci co ma na sklade, hlavne ked si ich zaplatis. Lebo realne si neviem predstavit ze by napriklad na Glock predajca namontoval Warreny miesto plastovych Glock mieridiel zadarmo.

Zadarmo ne, ale za cenu rozdilu treba. Protoze by pocital s tim, ze to proda jako novy dil.

ossan81

Příspěvek#1492 » úte 7. říj 2025, 09:51

Freediver píše:Mimochodem kdyby někdo chtěl cca 3x použitou černou Eemann Ultimátní spoušť, mám celý origo balíček na prodej (prodal bych za polovinu ofiko ceny).

psal jsem SZ

MRBLUE

Příspěvek#1493 » úte 7. říj 2025, 09:57

Murphy
Vidno ze netusis ako funguje obchod. Ako by tie stare mieridla ci inu suciastku dostal do uctovnictva? Pre obchodnika je to problem a zbytocna starost. Ty ich mozes spokojne predat v inzercii.

Murphy

Příspěvek#1494 » úte 7. říj 2025, 10:03

Tak nejak tusim.
Ale kdyz to zvladne skoro kazdy servis kol, proc ne jine odvetvi?

Jarda.Jezek

Příspěvek#1495 » úte 7. říj 2025, 15:45

Když vezmu, jakou mají marži u kol, cos kupoval, tak to srovnatelné není.

Někteří prodejci ti namontují doplňky zbraní, které si u nich koupíš spolu se zbraní, taky zdarma.

A pokud u toho něco sundají, máš to v krabici navíc. Zdarma.... Tedy, v ceně.

Murphy

Příspěvek#1496 » úte 7. říj 2025, 17:51

Tak i zbrane muzes kupovat v cene kol, at uz je to jakakoliv cenova hladina. Videl jsem 9L karabiny v topguns.
A to, co si jeden necha sundat, si pravdepodobne nekdo v dohledne dobe koupi.
Ani razeni kol, ani miridla v puvodni verzi v krabici nepotrebuju.
Ale stejne to nechapu, ze to v jednom oboru nejak jde a jinde ne.
No nic, jsme trosku offtopic.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1497 » stř 8. říj 2025, 06:37

Já myslím, že to tak plošné není. Ono i těch kol se prodá o dost víc než zbraní na civilním trhu. A co nepotřebuješ, můžeš prodat tomu, kdo si to bude chtít koupit. Ty se vlastně dožaduješ prodejcem povinného výkupu dílů, které sis nechal sundat.

Murphy

Příspěvek#1498 » stř 8. říj 2025, 08:16

Ja se nedozaduju, mne prekvapuje, ze to prodejci nedelaji sami, aby prilakali zakazniky.
Zejmena by tak prilakali ty, kteri maji vyssi naroky a u kterych je slusna sance, ze se vrati pro dalsi zbrane, kdyz budou mit tuhle vyhodu. A kdyz k tomu dostanou nejake procento slevy na strelivo, jako to dela ji v Top-Guns, maji zakaznika posichrovaneho ze vsech stran.

Kdyz to budu prodavat ja, prodelam na tom a bude mne to pro par korun obtezovat. Kdyz to proda prodejce, splachne se to v bezne cinnosti. A proste na sklad objedna o jedna Glock miridla min.

Pro mne by to ale znamenalo budto praci navic, nebo penize navic a tim se zbran zdrazi, Kdyz budu mit alternativu vykupu (i kdyby si zapocitali nejakou cenu za vymenu), budu takovy obchod preferovat.

DVII

Příspěvek#1499 » stř 8. říj 2025, 09:09

Zkus si představit, když mu po té výměně zbydou na skladě původní mířidla z glocka za jak dlouho se najde někdo, kdo je koupí. U toho bicyklu je ta pravděpodobnost podstatně větší. Neřkuli, že v cyklo prodejnách občas sami nějaké to kolo sestaví z dílů, které tam mají. Zkus si takhle na krámě postavit kvér, aby ses zbavil dílů, které se ti valí na skladě...

MRBLUE

Příspěvek#1500 » stř 8. říj 2025, 12:14

Murphy
Este prosim napis aky bajk si kupovak a ake komponenty si doobjednaval, ked ti stare vykupil predajca za plnu cenu a odratal z ceny novych? Pride mi to nezmysel z hladiska uctovneho aj z hladiska zisku.
U zbrani si aj tak stare diely nechavam, Pri predaji ti aj tak tuning nikto nezaplati, Oplati sa nahodit povodne diely a tuningove predat zvlast. Akurat u Shadow 2 som oranzove botky zasobnikov a strenky predal zvlast za celkom slusny peniaz.

Zpět na