CZ 75 SP-01 Shadow
- N560
Příspěvek#151 » pon 29. zář 2014, 19:29
No v podstatě tak, jak popisuješ: použil plynovej zapalovač (takovej jak není skoro vidět plamen) kterým si vytvořil jeden konec, nasunul do mušky, uřezal řezákem trochu s přesahem, vytáhnul z mušky, do očka mušky (u ústí hlavně) dal trochu loctitu, znovu navlékl (od komory), nahřál si ten řezák, maličko rozplácl konec a potom zapalovačem dotvaroval. Tím plamenem se toho prakticky nedotknul, vypadalo to jednoduše, ale bylo prostě vidět, že to má natrénováno. Prej to dělá pořád, že se to hodně často lidem láme... Vypadá to zcela OK, čistá práce. Já kdybych to dělal sám, bych z toho měl "voser", jak píše Albert a bakule na konci by asi taky nevypadaly jak z fabriky
A nejlepší bylo, že za to nechtěl NIC... Tak jsem mu něco málo vnutil, protože mi to bylo blbé. Ale udělal na mě výborný dojem (ochota, příjemné vystupování apod.) takže jak budu něco potřebovat, rád se vrátím.
- Albert
- Chip
Příspěvek#153 » úte 30. zář 2014, 09:23
Vzhledem ke kvantu ran ktere vystrílim se mi to stava pravidelně, takze na zavody sebou porad vozim nahradni vlakno a zapalovač. Vymena je otazka peti minut. Prekvapil me nazor, ze každá pruhledna tycinka je světlovodna. Myslel jsem, ze povrch musi byt polopropusny, aby propoustel svetlo dovnitr a nikoliv ven...
- sided
Příspěvek#154 » úte 30. zář 2014, 10:59
Každá tyčka z vhodného (čirého,průsvitného) plastu je světlovodná pokud je vyrobena tažením nebo vstříknutím do formy. A nemusí to být jen tyčka ale i různé patvary, to je vlastně původní účel světlovodů. Naopak jako světlovod nebude (nebo o moc hůř) fungovat tyčka vyroučená třeba z litého bloku materiálu pokud nebudeš při výrobě respektovat směr tečení plastu.
Vlákna do miřidel se používají obojího druhu, jak zakrácená z extrudovaných tyček tak i vstřikovaná.
Vlákna do miřidel se používají obojího druhu, jak zakrácená z extrudovaných tyček tak i vstřikovaná.
- Albert
- OndrasFM
Příspěvek#157 » pát 17. říj 2014, 20:49
Ještě k té světlovodné mouše. Nechal jsem si poradit od jednoho závodníka, prodejce a zbrojíře v jedné osobě, co to dělá velmi často. Natavil vlákno jemně z jedné strany. Tady pozor, nestrkat ho přímo do ohně, ale stačí držet o něco dál a postupně pomalu přibližovat, až to udělá požadovanou velikost. Plamen se nesmí dotknout vlákna, jinak udělá puchýřky a není to ono. Pak ho zevnitř do mouchy na zbrani zasunul a uříznul cca 3 mm za muškou. Opakoval stejný postup, jako prvně. Žádné žhaveni šroubováků či jiných nástrojů. Pak to není hladké a hůře to vede světlo. Navíc se to musí dělat citlivě, protože hrozí natavení i v mouše a opět s tím spojené horší vedení světla. Striktně odsoudil jakékoli Loctite a podobné lepidla, jelikož naleptají samotné vlákno a opět horší vedení světla.
Jinak říkal, že správná svetlovodná moucha má mít jakýsi zoubek uvnitř, který neumožní vláknu cestovat. Takže pak není nutné natavit zevnitř a moucha ze strany, na níž se díváte přes mířidla má průměr pouze vlákna a nikoli ještě natavené čepičky. Ideální pro sluníčko, kdy jistě každý zažil, jak to oslňuje, když tam čepička je. Mám z czub 5 svetlovodných mušek a onen zoubek má jen jedna. A bohužel se to pozná pouze při výměně, kdy když zasunu vlákno zevnitř směrem ven, pustí mě jen do určité části a dál už ne. Pak je nutné zkrátit o danou velikost, zasunout a natavit jen zvenku
Ještě doplnění, pokud nemá ten zoubek, stačí zevnitř natavit trošku, malinko a silou ho dostat dovnitř přes mini čepičku. Pak není zevnitř boule, neoslňuje a drží to... no zatím 800 výstřelu
Měto to třeba vyhovuje takhle bez vnitřní čepičky.
Jinak říkal, že správná svetlovodná moucha má mít jakýsi zoubek uvnitř, který neumožní vláknu cestovat. Takže pak není nutné natavit zevnitř a moucha ze strany, na níž se díváte přes mířidla má průměr pouze vlákna a nikoli ještě natavené čepičky. Ideální pro sluníčko, kdy jistě každý zažil, jak to oslňuje, když tam čepička je. Mám z czub 5 svetlovodných mušek a onen zoubek má jen jedna. A bohužel se to pozná pouze při výměně, kdy když zasunu vlákno zevnitř směrem ven, pustí mě jen do určité části a dál už ne. Pak je nutné zkrátit o danou velikost, zasunout a natavit jen zvenku
Ještě doplnění, pokud nemá ten zoubek, stačí zevnitř natavit trošku, malinko a silou ho dostat dovnitř přes mini čepičku. Pak není zevnitř boule, neoslňuje a drží to... no zatím 800 výstřelu
- N560
Příspěvek#158 » sob 18. říj 2014, 05:27
A máš nějaký tip na konkrétní značku vlákna? Radost z opravené mušky mi totiž vydržela jen do první střelby. Po prvním zásobníku koukám, a vlákno opět zlomené... Teď to mám opravené znovu tím samým puškařem i vláknem a jsem zvědavý, jestli to bude lepší. V neděli se snad dostanu na střelnici to zkusit. Původní origo vlákno vydrželo cca 4000 ran.
- OndrasFM
Příspěvek#159 » sob 18. říj 2014, 06:32
Značku nemám. Vždycky koupím někde, kde zrovna nakupuju a mají ho. Jesli ti to litá, tak bych tam udělal boule na obou stranách. Na vnitřní menší. Ještě mě napadlo, při koupi nové v CZUB si kontroluji, jesli nemá vůle. Je to vidět svrchu, že vlákno třeba nesedí úplně přesně po celé ploše lůžka, ale má ony vůle. Jakoby díra pro vlákno byla zbytečně velká. Na prodejně jich mívají dost a člověk si může vybrat. Pokud možno, koupit s vláknem mimo mušku, mouchu vyměnit a pak nasadit vlákno. Ono se občas stane, že jak tam mouchu nasazuju, něco mi někde ujede a poškodí boule na koncích. Pak musím měnit vlákno. Ale z posledních koupených měla jen jedna v prodejně CZ vlákno mimo a bez vůlí. Nic zásadního to ale není. Střílet se dá i s ostatníma a větší problém jsou oči, přeostřování cíl mířidla, ruce atd.
A k četnosti výměny... nepočítám výstřely, ale jak vidím, že má vlákno mikrotrhlinky, pod jistým naklopením a dopadem světla je to vidět, měním ho. Na ty trhlinky má zřejmě vliv právě ono větší lůžko pro vlákno a vůle. Cca 2x za rok.
A k četnosti výměny... nepočítám výstřely, ale jak vidím, že má vlákno mikrotrhlinky, pod jistým naklopením a dopadem světla je to vidět, měním ho. Na ty trhlinky má zřejmě vliv právě ono větší lůžko pro vlákno a vůle. Cca 2x za rok.
- OndrasFM
- N560
Příspěvek#161 » sob 18. říj 2014, 11:20
No jo, koukám, že ty už používáš mušku dokoupenou, ta je i dle puškaře v náchylnosti na lámání podstatně lepší než ta origo co je na pistoli z výroby... Totiž vlákno leží pěkně po celé délce podloženo a ne jak v té origo, kdy je celé ve vzduchu a dotýká se opory jen na koncích :-/ Jestli se mi to zase zlomí po prvním zásobníku (nebo tak nějak podobně), tak si tu mouchu vyměním taky, protože nervy mám jen jedny...
- N560
Příspěvek#163 » ned 19. říj 2014, 22:36
Tak vlákno dnes opět prasklo, po druhém zásobníku. Zbývá mi tedy možnost si buď koupit kvalitní vlákno a sám vyměnit (resp. hledat značku vlákna, které vydrží jako to originální), nebo přejít na mikrometry, přičemž u toho se musí měnit i muška... Mikrometry bych bral Zendlovo "hledí Target", přičemž bych ale měl dotaz: Pokud si nechám dát toto hledí a mám klasický zakulacený kohout, bude možno jej stále ovládat palcem (natažení vypouštění)? Není mi moc jasné, jestli toto hledí nepřesahuje moc dozadu a nebrání v přístupu ke kohoutu?
- Chip
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX