CZ-P09 NOCTURNE

Scofield

Příspěvek#31 » ned 8. zář 2024, 20:28

CzechJoker píše:...Z nošení na kurzy mě vyléčila P-01. Při každé manipulaci je navíc decocking a odpor na spoušti u první rány cca 5 kg. Kolem mě jsou lidé, kteří z kohoutovek přechází na strikery přesně z těchto důvodů.
Cílovka pro tuhle zbraň ke imho úplně někdo jiný, než kurzanti ;-)

Takže ty na kurzy nechodíš, aby jsi potrénoval střelbu a manipulaci se svou zbraní? :D ty tam chodíš jen pro zábavu, či? jako toto není myšleno útočně, jen mě zajímá, proč bys na kurz řekněme třeba nějaké obranné střelby nebral zbraň, kterou jsi se rozhodl nosit. Protože jak se shodneme, na nošení může být tato pistole v pohodě volba

CzechJoker

Příspěvek#32 » ned 8. zář 2024, 21:18

Nevidím ve svém rozhodnutí problém. Normálně s touto zbraní střílím, občas ji nosím, ale na repetitivní kurzy, kde se do zblbnutí nabíjí, zajišťuje a strká do pouzdra, přičemž tato manipulace nesouvisí s vlastní střelbou, beru raději G19 nebo G32. A vlastně i na to nošení je pohodlnější striker, ze kterého netrčí kohout. Pro mě je P-01 otázka designu, který se mi líbí. Chápu, že někdo preferuje kohout, protože má pocit, že lépe pozná, v jakém stavu je zraň, ale to už dnes neřeším.

JYbour

Příspěvek#33 » pon 9. zář 2024, 07:35

Tak jsem projel videa na YT a ta mezírka mezi rámem a komorou je stejná u všech a stejně tak na jednom při skládání borec musel rukou trochu posunout vyhazovač, tak nemusím řešit, jestli mám něco jinak než je zvykem u této zbraně.

JYbour

Příspěvek#34 » úte 10. zář 2024, 16:56

Dnes otestováno a paráda. Soustřel jsem měl jako obvykle, akorát celá grupa mírně vpravo, tak doufám, že je to rukama a nebudu muset řešit mířidla. Taky jsem až teď přehodil hřbet na M, nevím, proč tam nedávají střední velikost už z fabriky, na p10c mám taky hozený M.

Scofield

Příspěvek#35 » stř 11. zář 2024, 14:48

JYbour: jojo, ta mezera je v pořádku, co vím, tak u některých Sigů a H&k je to tak také, kámoš mi na to tehdá řekl, že se tomu říká loaded chamber indicator:D

Héfaistos

Příspěvek#36 » stř 11. zář 2024, 22:37

Tak v USA se zatím Nocturne moc nepředvedla, viz třeba:
https://www.youtube.com/watch?v=Lc5Kqcr ... nestOutlaw

JYbour

Příspěvek#37 » čtv 12. zář 2024, 06:31

To video vypadá dost strašidelně. Viděl jsem ještě jedno, kde borcovi zůstával zachycen závěr v pohotovosti a v zásobníku zbýval ještě jeden náboj. Zatím mám vystřeleno jen 130 bez závady, takže na hodnocení je ještě brzo. Co jsem ji ale půjčil lidem, tak všichni nadšeni. Nejvíc ten úchop, to prostě fakt nechceš dát z ruky, potom ten moderní design všechny zaujal a nakonec spoušť a po dostřílení jen WOW. Nevím, nikdy jsem z P07 nestřílel, ale že by jen ten super grip udělal tolik? Nebo je to tím, že původní P07 nikdo nemá vyzkoušenou. Já pořád řeším, že mi to lítá mírně vpravo, přičemž na předváděcí pistoli jsem to měl pěkně ve středu, že by nevychozená spoušť?

Héfaistos

Příspěvek#38 » čtv 12. zář 2024, 09:35

A to zrovna Honest Outlaw je nadšeným příznivcem ČZ, takže ho lze ztěží obvinit z předpojatosti... Prostě to chce asi (zase) dovivinout NOCTURNE 2...

JYbour

Příspěvek#39 » čtv 12. zář 2024, 09:56

Po spojení s Coltem šla kvalita proklatě dolů :) Ale v komentářích se dále píše, že stejnou závadu měli uživatelé i na 75B, Shadow2 a dalších kladivech, takže tohle bude problém kusu, přece jen je to to stejný jak P07 akorát v jiným kabátě. Dále se tam spekuluje, že za to může optika a její špatná montáž, delší šroubky, ale to se mně nezdá. A taky, že si tím zásobníkem z P10F na začátku dodrbal vyhazovač atp. Docela by mě zajímalo, jak to video bude pokračovat.

Petr z Braníka

Příspěvek#40 » čtv 12. zář 2024, 11:44

JYbour: Moje první pistole P10c lítala doleva. Všichni mi říkali, co dělám blbě, a já furt ladil úchop a prst na spoušti. Pak jsem koupil druhou, P-09, která střílela tam, kam jsem chtěl, a tak jsem se podezříval, že jenom neumím držet kompaktní pistoli, že umím střílet jen s full size. Než jsem si od někoho půjčil Glock 19 a střílel jsem s ním zase doprostřed.
No, pár lidí si půjčilo moji P10c a bylo jasno - měla blbě posazené hledí už z výroby. Odnesl jsem ji do Opletalky, za 15 minut mi ji vrátili (zdarma, to je třeba říct) a hele, už s ní střílím doprostřed.
Takže je to smutné, nerad to říkám a moje patriotické srdce pláče, ale takhle, v tomhle stavu, se z Uherského Brodu expedují pistole. Takže klidně kromě svých rukou podezírej i pistoli a ověř její nástřel.
Naposledy upravil(a) Petr z Braníka dne čtv 12. zář 2024, 11:57, celkem upraveno 1 x.

JYbour

Příspěvek#41 » čtv 12. zář 2024, 11:56

Já fakt tu pistoli podezřívám, protože celá skupina je posunutá a ta spoušť jde pořád líp než na P10c se kterou to dám líp a mířím stejně. Teď jsem přišel ze střelnice a první závada, záchyt zůstal zachycen a poslední náboj v zásobníku, tak snad to bude jen pružinou v něm. Ale když jsem měl půjčenou P09F, tak s tou jsem nenastřílel vůbec pěkně, mně zase padnou do ruky líp ty kompakty.

JYbour

Příspěvek#42 » čtv 12. zář 2024, 12:19

Možná řeším blbosti, ale v Habresto jsem dal na první terč 50, na druhý 40 ran až na ty první trefy, co jsou nahoře, protože střílí víc nad, je všechno pěkně uprostřed, tohle mě nadchlo a proto jsem ji koupil :) A další tři terče jsou už z mýho kousku, každej den krabička, vždy všechno 10m. Ten dnešní už je zase hodně dole, ale výškově bych to doladil, jen ta stranová odchylka mně vadí a nevím, čím to je. Jinak jsem levák.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Henry

Příspěvek#43 » čtv 12. zář 2024, 12:57

Zvládneš si tu pistoli přendat do levé ruky snažit se mít stejně dobrý uchop jako jak střílís normálně a uvidíš jestli i potom půjdou zásahy na pravou stranu?

JYbour

Příspěvek#44 » čtv 12. zář 2024, 13:03

Nevím, jak to myslíš, v levé ruce ji mám pořád, jak jsem psal, jsem levák. Takže hodit ji do pravé? Ještě sem dám terč z mé zajeté P10c, ale taky nová nestřílela takhle. Chtělo by to frajera, co s tou mou novou nastřílí a řekne mířidla ok nebo špatný, ať vím, kterým směrem jít dál.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Héfaistos

Příspěvek#45 » čtv 12. zář 2024, 14:43

Střel si vsedě z bagu, já tak nastřeluji všechny své krátké, když měním mířidla nebo když mám u nové zbraně pochyby. Samozřejmě nejpřesnější je speciální stolice na pistole (a tím fakt nemyslím svěrák) ale pokud někdo umí z bagu, tak ty spatné mířidla takto odhalíš na pár ran.

Zpět na