CZ P-10C

jodo

Příspěvek#3211 » ned 6. pro 2020, 11:11

Podle fotek to vypadá, jakoby na standardní záchyt byl nějak připevněný hliníkový nástavec. Pak je asi pochopitelný, že pokud jde záchyt ztuha, ten hliník to nevydržel. Přijde mi to jako pěkný šlendrián.

KapitánPacička

Příspěvek#3212 » ned 6. pro 2020, 11:43

Jak nekdo psal, je to tam ocividne nalisovane, na puvodni zachyt. Takze tady doslo k extremnimu pnuti, az to prasklo. U jinych vyrobcu, by to bylo snad neomluvitelne :? :twisted

Minuly tyden, jsem na strelnici potkal znameho, ktery "ma" CZ P-10C. Pred casem, ji vychvaloval do nebes. Ma za sebou 2. reklamaci z cepama kontejneru a nedavno zjistil, ze ma prasklinu ramu, u zadniho kontejneru. Zbran uz neni v zaruce. Nastrileno ani ne 1000 naboju :evil:
A to se vyplati :!:

notobi

Příspěvek#3213 » ned 6. pro 2020, 16:32

asi mam kliku, mam verzi ještě s oboustranným vypouštěním zásobníku vystříleno určitě přes 3000 ( jen odhad nepočítám to) a ani jeden problém co se tu kdy řešil

vendelin

Příspěvek#3214 » ned 6. pro 2020, 17:18

Moje zatím zvládla 9000 a kromě permanentně povysunutého se čepu funguje, jak má.

LDK

Příspěvek#3215 » ned 6. pro 2020, 17:22

My, co žádné problémy nemáme, to taky nikam nepíšeme, jak nám to pěkně střílí. Sám mám 4 kamarády co také mají P-10C a nikdo z nás problém neměl.

Takhle je to asi u každé zbraně, že se na forech probírají spíše ty závady a jelikož tu střílí čezet asi nejvíc, tak toho i na forech bude nejvíc. Plus se k tomu ještě přidá ta česká potřeba nadávat na domácí úspěšné výrobce, jako je tomu třeba u škodovek. O nich vám každej strejc taky navypráví jak to jsou hrozná, poruchová a předražená auta a jeho kamarád Franta z vedlejší vesnice ji taky měl a byla furt v servisu :)

vendelin

Příspěvek#3216 » ned 6. pro 2020, 17:24

Poradíte někdo, jestli je vhodné preventivně vyměnit vratnou pružinu nebo dožije společně s vývrtem?

KapitánPacička

Příspěvek#3217 » ned 6. pro 2020, 19:38

Ja jen chtel upozornit, na kolisavou kvalitu tehle pistole, ktera neni zrovna etanolem kvality. Ti co maji stesti a strili bez problemu, necht se raduji :)

vendelin: Preventivne po kolika tisicich vystrelu ji chces menit ? Obvykle se meni kolem 10k. kdyz zbran chceme rozmazlovat. Nekdo meni treba u Glocku po 20-25k atp. CZ ma pomerne silnou pruzinu, rekl bych, ze na tehle pistoli odejdou jine soucastky mnohem drive, nez je vyvrt hlavne ;)

Letec 12

Příspěvek#3218 » ned 6. pro 2020, 19:48

Vendelín, záleží za jakým účelem pistoli požíváš. Pokud na soutěže, nebo pro sebeobranu, tak ji klidně vyměň, po 10k. Pružina není drahá. Pokud ji máš na zábavu a trénink, tak nic neřeš, až praskne, tak ji vyměníš, ale moc často se to nestává, resp. ještě jsem o tom neslyšel..

vendelin

Příspěvek#3219 » ned 6. pro 2020, 19:56

KapitánPacička: Překročil jsem 9000, takže soudím, že ještě nemusím spěchat s novou.
Vývrt na CZ prý vydrží v kondici kolem 15k, proto mě překvapuje těch uváděných 20 - 25k u Glocku. To je takový rozdíl v kvalitě vývrtu mezi CZ a Glock? Vždyť stojí skoro stejně.

vendelin

Příspěvek#3220 » ned 6. pro 2020, 19:59

Letec 12: ok, díky, tak ze rok dojde na novou.

KapitánPacička

Příspěvek#3221 » pon 7. pro 2020, 07:01

vendelin: S tim cislem 20-25k jsi me zcela neporozumel. Ja psal o vratne pruzine. Podobny interval je treba i doporuceny u HK P30 (SFP9) atp...Ovsem kdyz clovek vratnou pruzinu vymeni drive, (kolem 10k) udela jedine dobre. Pistole s unavenou slabou pruzinou, dostava mnohem silnejsi rany a dochazi k rychlejsimu opotrebeni jinych soucastek, prevazne opotrebeni uzamykacich ploch a vse co s tim souvisi...V extremnich pripadech, k brzkemu odemknuti a nafukovani nabojnic.

Ty jsi ovsem myslel, vydrz vyvrtu hlavne. Tady te asi nepotesim, treba Glock, HK, SigSauer....u tehdle zbrani vyvrt prezije defakto celou zbran. Takze se bavime rekneme k hranici 100k vystrelu. Jsou i pripady, kdy to bylo jeste mnohem vic. Napriklad Glock, dava prodlouzenou zaruku 5let nebo 40k vystrelu. Proste vedi, ze ta zbran to zvladne levou zadni. A taky to, ze moc strelcu se stejne na tyhle hodnoty nikdy nedostane :D

Jak je na tom tvoje hlaven, urcite jde promerit. Ale rekl bych, ze by mela zvladnout vice, nez jen 15k.
Dost bude zalezet, cim konkretne strilis a v jake toleranci byla vyrobena. Pokud ti to strili porad presne a mas dobry soustrel, tak bych se nebal nic. To driv ti praskne ram zbrane :D

Honzajan

Příspěvek#3222 » pon 7. pro 2020, 07:16

Tak hlavne je potreba vedet, ze Glock ma polygonni vyvrt, coz rozhodne neni to same, co ma CZ. Uz bez rozdilu materialu samo o sobe toto znamena v zivotnosti rozdil.

vendelin

Příspěvek#3223 » pon 7. pro 2020, 07:29

KapitánPacička: Díky za upřesnění a cenné informace. Soustřel zatím pro obrannou střelbu snad dobrý (na 50 m se udržím ve figuře), ale puškař po proměření naznačil, že už se to brzy začne zhoršovat. Proto ten můj údiv nad čísly jako 20 - 25k. Střílím klasiku S&B 115 a 124 gr.

Honzajan: Pravda, to určitě bude mít vliv. Jen jsem nečekal, že tak velký.

Honzajan

Příspěvek#3224 » pon 7. pro 2020, 07:37

By me zajimalo, jestli puskar meril i tvoji fungl novou zbran, protoze jinak vesti z koule.
Jasne, muze vedet, jake jsou hranicni hodnoty, ale rozhodne nemuze vedet, s jakou rychlosti se na ne dostanes bez znalosti novych hodnot.

KarlosP.

Příspěvek#3225 » pon 7. pro 2020, 09:38

2 vendelin: Nastřílel jsem na Shadow1 60.000ran a pořád ta pistole byla výrazně přesnější než moje ruce. Tady se bavíme o služebním kopytu z plastu, širokými mířidly a "agro-vůlema". Jakou "přesnost" má ten puškař namysli? Troufám si tvrdit, že hlaveň určitě přežije zbytek pistole.

Zpět na