CZ SKORPION 61 S

Gimpel

Příspěvek#361 » ned 22. pro 2024, 18:25

KapitánPacička : ve vážné seriózní rovině, Ti také nic nevytýkám :) :) .
Když jsem však tehdy četl, o těch každých zkušených střelcích, nebo jak to bylo, teď holt neodolal :twisted: .
........ ,,je to ... opotřebení" .......
Tak nějak to Kapitáne bude a nejen u Tebe ;) :( :) .

KapitánPacička

Příspěvek#362 » ned 22. pro 2024, 19:52

Gimpel: To jsem rad, ze jsme si tak pekne popovidaly :lol: :mrgreen:

Jinak nekde mam zasyslene nejake stare zasoby 7,65br s tou "stribrnou" strelou na upiry. Bych mohl jednu delaborovat a rozriznout strelu, co se bude ukryvat uvnitr :geek:

Gimpel

Příspěvek#363 » ned 22. pro 2024, 21:15

Jak vypadají ty střely, si již dávno nepamatuji, nepoznám je.

Naopak nezapomněl, že z Walther PPK, se jádra vracela sedum metrů před dopadiště.

Jarda89

Příspěvek#364 » pon 30. pro 2024, 19:46

Nemáte někdo tip na barvu na opěrku? Ta moje má dost za sebou. Možná bych ji dal v práci klukům na lakovnu ale ti tam mají spíš základovky na litinu. Nebo by bylo lepší to vrazit někam na cerakote? PS: fóbii z teček ve vývrtu jsem už překonal :D nikde není psaný, že i u nový zbraně to po pár výstřelech nebude (a vypadá to spíš na výstupky než na prohlubně). Jak jsme s Kapitánem řešili hranu komory a náběh, tak to je podle prodejce od komorového výstružníku. O víkendu bych měl jet k našim, tak se zkusím mrknout po těch rozkuchaných střelách.

Erix

Příspěvek#365 » pon 30. pro 2024, 20:37

Dal bych to na práškovou lakovnu, barva se zapeče a bude.

Jarda89

Příspěvek#366 » pon 30. pro 2024, 21:06

Práškové barvy u nás nepoužíváme ale zkusím se poptat. Děkuji ;)

Erix

Příspěvek#367 » úte 31. pro 2024, 10:24

Komaxit umí celkem dost firem, tak tam ten kus drátu za cigára nacpi.

Jarda89

Příspěvek#368 » úte 31. pro 2024, 11:33

Poptám se v okolí, je tady v okolí dost průmyslových podniků ;) Ještě dotaz - tenhle svár je "normální" ? Je to mezi vložkou a pouzdrem závěru. Pokud to není standart, tak tipuju, že se jim při montáži natrhl plech.
IMG_20241229_205404937 (1).jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda89

Příspěvek#369 » pát 3. led 2025, 10:57

Ty které jsem kuchal jsem nenašel ale tady jsou fotky té "kuželky" (pochybuji ale že by to byla ocel) ;) https://www.valka.cz/7-65-Browning-t19522

Zde i se zbytkem dobového střeliva :twisted:
IMG_20250103_103506661 (1).jpg

Gimpel

Příspěvek#370 » pát 3. led 2025, 13:41

............ ,,tenhle svár je "normální" ?"

Žádný svar nevidím, což u mého zraku však nic neznamená.
Lauf se tam lisuje za horka a Kupec (Scarabeus) to původně nějak nezvládal.
Když si obraz nadživotně zvětšuješ, rozmanité mechanoskopické markanty najdeš vždy.

++++++++++

........... ,,dobového střeliva".............

K onomu dobovému :) bych se na internetu, v kombinaci s obrazovým důkazním materiálem zbytečně nehlásil :twisted: .
Momentálně se to však i u jader, bere striktně dle hodnoty HRC, že zde je to možná jedno, možná....., nevím. Nebo to již zase změnili nějak jinak.

++++++++++

........... ,,pochybuji ale že by to byla ocel" ............

U fotky je uvedeno:,,Zde je slibovane ocelove jadro. Povsimnete si, ze je to jen trubicka naplnena jinym kovem."
Toto jsme nezkoumali.
Jen teoretizuji - co kdyby ten ,,jinym kovem" byl wolfram, teoreticky vzato :) .

Jarda89

Příspěvek#371 » pát 3. led 2025, 14:16

Před časem je prodávali v každém druhém krámu za 4kč (ach kde ty časy jsou). Z CZ83 to házelo dost jiskry, tak jsem je tenkrát přestal používat. Tyhle mám už jenom "na focení" ;)

Gimpel

Příspěvek#372 » pát 3. led 2025, 20:06

........... ,,je prodávali v každém druhém krámu" ............

V tomto případovi, asi bude jádro uvnitř legislativně definovaného limita.
Že vše OK. Asi :twisted: .

Do CZ-83 bych to osobně necpal (o koulích mluvím).

Erix

Příspěvek#373 » pát 3. led 2025, 21:56

Tak nějaký snad zabroušený závar tam vidím, otázka je, zda to není nějaký dodatečný heft laufu, aby držel a nevypadl/nebyl volný.

Napiš třeba do Kentaura, nebo Rigadu, tam jsou celkem ochotní, možná i zbraně Liberec nebo Zlatou pušku bych zkusil + klasika ZS (určitě někdo koukne na nějaký kus a pošle fotku pro srovnání). Určité info by měla dát i CZUB, když dělali repas, ale víme, jak těžké je dostat k odpovědi. :?

Jarda89

Příspěvek#374 » sob 4. led 2025, 14:36

Zase tak bych to asi nehrotil (u mě se stejně obvykle nic neohřeje dýl jak rok :D ), psal jsem prodejci ale od nich dostat odpověď je občas boj. Zevnitř nic vidět není, tak by to nemělo mít na nic vliv a kdyby náhodou jo, tak reklamace ;)

Jarda89

Příspěvek#375 » sob 4. led 2025, 17:39

Na fotkách to není moc vidět ale na této celkem jo. Svár tam je. On ten předek je tak nějak jeden velký svar, protože tenký plech je navařen na masivnější vložku ve které je nalisovaná hlaveň.

Screenshot_20250104-173454.png

Zpět na