Alfa Defender 9mm luger

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#46 » čtv 6. pro 2012, 01:29

Tak to bohužel máte asi pravdu,tvrzení proti tvrzení....,jediné co mám v ruce je nebezpečná zbraň, adresu a tel. na prodejce, samozřejmě formulář o koupi zbraně pro policii(ten jsem si ofotil) a text inzerátu, který prodejce dával a ve kterém uvádí výborný stav zbraně.Smlouvu nemám,svědka taky ne.Uvidím, co mi na to řekne puškař v Brně, právník mi tvrdil, že pokud budu mít znalecký posudek v ruce tak že je to brnkačka a cena kterou požaduji se navýší o jeho provizi,cenu znal.posudku a cenu za soud.No, hlavně aby to byl solidní právník a nešlo mu jen o provizi, dnes člověk neví na koho narazí....

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#47 » čtv 6. pro 2012, 10:50

S Tebou je to marné... i kdyby posudek uměl přesně stanovit kolik se vystřílelo předtím a potom, stále to NIC neříká o tom, kdo hlaveň vydul. I kdyby jsi nějakým "bububu" přitlačil prodávajícího k vyrovnání, stejně pochybuji, že dosáhneš vítězství ve smyslu, že ti vynahradí veškerý čas, opruz a měsíce nošení problému v hlavě.

S Pekaříkem bych se především pokusil vyřešit opravu tak, abys nemusel jet osobně do Brna.

I kdybych za babku kupoval zbraň od nejlepšího kamaráda, VŽDY bych alespoň otestoval chod na sucho, udělal základní rozborku a prohlédl hlaveň, rám závěr. Může se najít i vada, o které neví a dělalo by to zbytečné peklo. Od cizího tím spíš, podle mě je to naprostý základ při koupi z druhé ruky.

mobil-man

Příspěvek#48 » čtv 6. pro 2012, 10:57

Teoreticky, ale to by vedel odbornik - znalec teto problematiky - by mohl urcit cas, kdy k poskozeni doslo. Pokud vylouci rekneme posledni mesice, resp. dobu, po kterou ma zbran novy vlastnik, pak to nahrava do karet. Ovsem je tam stale to ustanoveni OZ, kde se mluvi o vade, o ktere prodavajici vedel, tak ji mel sdelit. Staci, kdyz rekne, ze o tom nevedel, proto v dobre vire v inzeratu vadu neuvedl a bremeno je zase na nas. Sance tam urcite je, predevsim pujde o to, jak usilovne se bude prodavajici branit a jestli nakonec radsi nejakou slevu z kupni ceny neda, nez aby mu hrozilo pozdejsi placeni veskerych vydaju rizeni.

Georg

Příspěvek#49 » čtv 6. pro 2012, 13:47

Ahojda všem. Přečetl jsem si zde toto fórum a měl bych na tokin dotaz:
zkoušel jsi kontaktovat prodejce a zeptat se jej přímo na skutečný stav zbraně ? Pokud by tvrdil, že vystřílel jen těch 500 ran, mohl by jsi argumentovat odpovědí p. Pekaříka. Vyjádřil se ti nějak k vydutí té hlavně ? A za další tady píšeš, že jsi zbraň koupil za určitou částku. Je to běžná cena, nebo byla prodávaná pod cenou ? Já se v cenových relacích těchto zbraních nepohybuju, jen mne to zajímalo.
Chtěl jsem ti ještě poradit co nejbližšího puškaře ve tvém okolí, což by určo zlevnilo opravu (výměnu), ale to už tady někdo napsal předemnou :)

sided
moderátor

Příspěvek#50 » čtv 6. pro 2012, 14:12

tokin: už jsem pár bouchaček prodal i koupil, když prodávám tak kupujícímu na rovinu říkám v jakém je zbran stavu ale kdyby se objevila skrytá vada tak ji bez řečí beru zpátky. (ještě se mi žádná nevrátila) ale kdyby za čas přišel kupující s tím že má vydutou hlaven tak bych ho poslal do háje. Takže buď jsi naběh na špek a nebo se to povedlo tobě, obojí je dobré ponaučení a protentokrát si z toho vyšel celkem levně. Znalecké posudky, právníci a soudy jsou jen další vyhazování peněz.

mobil-man

Příspěvek#51 » čtv 6. pro 2012, 14:27

Kdyz se na to clovek podiva z druhe strany, vezmu v potaz ty fotografie na zacatku diskuze, tak ono je klidne mozny, ze prodavajici o tom ani nevedel a proto nemohl na vadu upozornit.
Jak je vlastne zbran stara, kdy ji puvodni kupujici koupil? Jestli z ni vystrilel jen 500 naboju za 2 roky... preci kdyby se mu to stalo v zaruce, tak ji zkusi uplatnit.

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#52 » čtv 6. pro 2012, 15:58

No právě, o to mi vlastně jde,i když bude to asi fakt velmi těžké to prokázat, ne-li nemožné.Zbraň byla vyrobena v r.2006 a v inzerátu, který podával a dodnes je na střeleckých inzertních stránkách píše vysloveně - Pistole je ve výborném stavu, velmi málo střílená a nenošená.V mailové komunikaci s prodejcem se zmiňuje o vystřílených 500ks.Nedal mi k tomu žádné doklady o koupi, tudíž nevím ani, zda je prvním majitelem či nikoli.Nemám kupní smlouvu prostě nic....prostě - sem debil no.....asi to fakt neuhraju, odepsal mi ve vší slušnosti že mě fuck.....a že si je jistý že případný spor vyhraje.Já si naopak sem jistý, že se vydutí nestalo mě, při střelbě ani jeden selhač, ani jeden problém s přebíjením, všechny střely vyšli z hlavně(otázkou je kam,rozptyl jako kráva :lol: )Holt zkusím opravu financovat z vlastní kapsy a poté se uvidí co mi řekne puškař.

mocima

Příspěvek#53 » čtv 6. pro 2012, 16:25

Resil jsem neco obdobneho nedavno v pracovni zalezitosti. Chteli jsme posudek kdy vznikla prasklina na zubech vence. Ani panove z CVUT nebyli schopni rict kdy to nastalo. A to se jedna o jasny lom. Zapomen na to, ze ti sebelepsi puskar rekne, jestli vyduti nastalo pred vystrelenim 99 naboju nebo 200.

KubaDostal

Příspěvek#54 » čtv 6. pro 2012, 21:18

Tokin, chapu ze tohle na....stve. Taky jsem nedavno kupoval prvni zbran z druhe ruky a schodou okolnosti taky Alfu. U mne nastesti vsechno v poradku, zbran jsem sice pri koupi vyzkousel , rozebral a v ramci svych moznosti prohledl, ale to vyduti z tvych fotek bych 100% minul :-( Proste zacatecnicka neznalost.

Co se tyka posudku, tak s tim bych opravdu neztracel cas ani penize, nikdo ti s jistotou nerekne kdy se to stalo ani po kolika vystrelech.

BTW.: pokud jsi si jisty, ze je chyba na strane prodejce, nechces ho tu zverejnit? Aspon si dalsi daji pozor na nefer jednani.

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#55 » pát 7. pro 2012, 00:12

Už jsem se smířil se svou nebetyčnou blbostí :lol: a důvěřivostí :evil: , tak si holt dám místo ježucha puškaře...Za posudek bych dal 10litrů + advokát a jistota vyhraného sporu v nedohlednu.Asi na to prodejce spoléhá.Zveřejnit se mi ho moc nechce, ne že bych se bál,to ne,ale....jednou mě už napálil a já bych nerad navíc řešil obžalobu u soudu za nějaké "nactiutrhání" že jsem ho podle něj neoprávněně nařknul, jistý si nemůžu být nikdy.Na 99,9% jsem to s vydutím koupil(žádný zásek,100ks S&B lítalo jak o život - ale do všech světových stran :lol: ).Ale to 0,01%....Určitě toto forum sleduje,podle toho co jsme spolu hodili řeč při koupi.Pokud by někdo měl zájem,můžu poslat SZ.

magnum

Příspěvek#56 » pát 7. pro 2012, 00:39

Já bych se toho vydutí nebál. Nic hrozného to není. Znám pár kamarádů co měli vydutou hlaveň u CZ 83 a podobných a nastříleli s nima ještě pěkných pár stovek až tisíc nábojů. Ta hlaveň nemá jak prasknout a způsobit škodu. Ale pokud hodláš více střílet, tak se opravdu vyplatí tu hlaveň vyměnit.
Hele a nebyla to ta Alfa co u ní prodávající furt psal, že má po výměně hlavně nastříleno 500 ran? :D sem se tomu inzerátu musel smát, měl jí tam pěkně dlouho. Hold čekal na někoho nezkušeného.
alespoň si dáš příště větší pozor.

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#57 » pát 7. pro 2012, 00:45

Ne, to byl asi jiný vykuk....tadyhleten to nepsal v inzerátu ale mě v mailu, když jsme se spolu domlouvali.Nevím,jestli bych s tím mohl střílet,když jsem fotky poslal do Brna k výrobci tak mě p.Pekařík odpověděl jasně - nestřílet.Docela se bojím nějakého prasknutí či jiné vychytávky.To víš, že mě při pohledu do trezůrku na střelivo a Alfinu svrbí prsty..... :oops:

KubaDostal

Příspěvek#58 » pát 7. pro 2012, 10:48

Magnum:
na ten inzerat co zminujes jsem odpovidal. Nakonec jsem do toho nesel. Prodavajici mi tvrdil, ze hlaven byla vymenena, protoze puvodni hlaven hodne podstrelovala. Vse v ramci reklamace v AlfaProj.

tokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#59 » pát 7. pro 2012, 16:14

Takže závěrem k mé diskuzi bych chtěl poděkovat všem zúčastněným za čas, který mě jako nováčkovi věnovali a měl bych jeden opravdu poslední dotaz.Mohu s takovouto hlavní střílet?Jedná se mi o vystřelení cca 200ks střeliva,žádný fofr,pouze na terč.Oprava zbraně bude opravdu provedena bohužel až někdy v 01/2013, ani výrobce hlaveň v současnosti nemá, musí ji objednat.Při pohledu na trezor a na jeho vnitřnosti mě totiž VELMI svrbí prsty....... :oops: Rád bych mezi svátky zajel někam na střelnici a zkusil štěstí.Dík za Vaše názory.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#60 » pát 7. pro 2012, 17:25

Napadla mě ještě alternativní možnost, než řešit, jestli je bezpečné s tím střílet (mě by to za ten risk nestálo a když navíc píšeš, že rozptyl nestál za nic...): Jednoduše napiš odkud jsi a třeba se najde někdo solidární, kdo ti na střelnici půjčí svoji zbraň. Hlásím se z Vysočiny ;)

Zpět na