CZ P-10C

jantar

Příspěvek#886 » čtv 30. lis 2017, 15:18

Pod to se podepíši.

honzu

Příspěvek#887 » čtv 30. lis 2017, 16:43

Osobně to neberu. Zbrojak mam chvilku a rad si necham poradit. S tim Glockem nevim. Mam pocit, ze se z nej dela skoro nabozenstvi. Ale kdyz pak koukam na videa, tak glock super, ale po koupi nejlip vymenit trigger a to a to a plastovy miridla.

Jasne je to asi hodne subjektivni nazor kazdeho.
Nejsem nadsenej z toho, ze jsem z ni vystrilel 50 naboju a zadna zavada. To i nekdo tak "mimo" jak tvrdis jako ja vi, ze je to malo.

Chtel jsem tu trosku rozpoutat zase diskuzi. ;-)

radim78

Příspěvek#888 » čtv 30. lis 2017, 17:48

Panove kolik je ten potrebny nastrel na tachometru, aby se ukazalo, ze to je srot? ;)

Zatim cca 4500 bum bac bez jedineho problemu. Servis - co 500 ran hadr (fde) a boresnake, obcas trochu oleje. Naposledy jsem provedl generalku a vysuroval kartacem a hadry i lauf ;)

Proti Glocku zadna namitka z me strany, mam ho taky a funguje jak ma.

U P10C jsem zvedavy na blokaci uderniku - ta mi prijde takova lehce forova, ale zatim funguje.

Hodo65

Příspěvek#889 » čtv 30. lis 2017, 18:38

O koupi P-10C jsem uvažoval, takže jsem ji měl na zapůjčení cca před 2 měsíci v AVIMu. V tý době měla dle informace obsluhy střelnice najeto přes 18 tisíc ran, dnes to bude asi o dost více. Já ji měl hodinu, nastřílel jsem něco přes 100 ran bez jediný závady. Kromě toho, že mi P-10C ne zcela ideálně seděla v ruce, jsem byl s jejím chováním a přesností spokojen. Kvůli horšímu úchopu pro mý ruce jsem ale nakonec pořídil HK SFP9.

veleba4

Příspěvek#890 » čtv 30. lis 2017, 18:53

Poprosil bych zdejsi znalce Jantara a Posmrkance, kteri P10C ani nevlastni, ale vi o ni vse a nejlip, aby nam zde nekazili radost z nasich polokovarskych, nekvalitnich, nedotazenych, poruchovych a predpotopnich pistoli z vyroby CZUB. My jsme si je opravdu koupili a vime co mame. Uz jste nam sdelili snad vse dulezite a my jsme za to opravdu vdecni..Vase objektivni prispevky jsou pro nas velkym prinosem. Uz nam nekazte radost....Dekujeme...

Sedek

Příspěvek#891 » čtv 30. lis 2017, 19:13

<ironie> Naštěstí my, co jsme si ten krumpl P-10 koupili, to musíme stále dokola jen ladit, opravovat a reklamovat, takže stejně nemáme čas tuto diskusi číst </ironie>
Jinak řečeno, kdo P-10 má, tak s ní bez obav střílí, kdo ji nemá, tak jen dokola omílá nějaké závady...

LiborMik

Příspěvek#892 » čtv 30. lis 2017, 20:32

čtu poctivě od začátku a už nějak nemohu mlčet. Sám jsem si ji koupil poučen z diskuse jsem kontroloval jen "návarek" byl tam tak jsem ji vzal. a statistika spolehlivosti od 24.10. k dnešku 750 ran a to vše od SB: 115, 125, 140, 150. počet závad 0. Takže jednoduše statisticky 100% spolehlivost. Vím že se to může změnit ale to platí snad u všeho. Nechci rozebírat co je spolehlivější. Mně se drží dobře, střílí se mi z ní dobře a to hlavní mám z ní radost. Nebojím se ji nosit, protože je jak jsem psal je 100% spolehlivá. Ověřeno mnou a doufám že nikdy nebudu muset v tomto směru na ni spoléhat. A jen pro mou jistotu budu dál jezdit na střelnici a zkoušet jestli je pořád na 100% spolehlivá a zdokonalovat ruce a oko.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#893 » čtv 30. lis 2017, 22:13

Ja vam preju, aby byla spokojenost se zbrani, ale proste kdyz vidim, ze to CZUB nezvladla, a pustila do obehu ne zcela vychytanou zbran, a tady nekteri jsou nadseni, i pres tyhle vady, tak me to nuti reagovat negativne.
Ale jooo, chapu to, takze uz budu jen procitat a treba se nekdy pripojim do kratke diskuze :-P

kiv61

Příspěvek#894 » čtv 30. lis 2017, 22:48

PosmrkanyKapesnik:
Chystám se v příštím týdnu P10 koupit. Na prodejně i následně na střelnici mi vcelku vyhovuje v kategorii "spotřební plasťák na nošení" - asi tak jako je dnes téměř vše, od auta, přes tv bednu po pc či mobily ...

Jaké/které jsou tady ty konkrétní "nevychtávky/kurvítka" a "nedotaženosti"?
Můžete to pro neznalce trošku rozvést prosím?
Díky.

audis

Příspěvek#895 » pát 1. pro 2017, 00:46

radim78 píše:
U P10C jsem zvedavy na blokaci uderniku - ta mi prijde takova lehce forova, ale zatim funguje.

jak se to dá hodnotit z pohledu uživatele? Dle slova FUNGUjE dovozuju, že si myslíš, že je vyšší než zanedbatelná šance, že přestane fungovat. prosím o doupřesnění, popř. opravu mého dovození,, klidně pohledem přeze všechny pistole (spousta z nás má pistole s blokací, tak jak jí máme dlůvěřovat, když tam je namontovaná). děkuji jsem začátečník.

radim78

Příspěvek#896 » pát 1. pro 2017, 09:39

Je to spis dotaz na zkuseneho puskare.

U mne jde ciste o subjektivni nazor. Napoprve, co jsem to rozebral, jsem si rekl, to jako "fakt"?
Technicke reseni blokace mi prijde takove nejake "super jednoduche", zdanlive ne uplne robustni.
Vtip je v tom, ze na nejaka zdani se nehraje a tohle reseni muze byt ve vysledku nesmrtelne a dobre "citelne" na pripadny problem. Na youtube je jedno video, kdy mel typek pruzinku osazenou spatne a tak to nefungovalo uplne, jak melo.
Ale podobnymi neduhy obcas trpi i produkty soudruhu z BMW apod., takze nebudme zase na CZUB prilis kriticti. :)

Minimalne dobra zprava - jednoduse se to rozebere a vycisti, coz plati do momentu, kdy si necham pritlacne perko v ramci rozborky vyskocit a spadnout na zem. Pak Te ceka zajimava epizoda "hledej a najdi". :)

Od te doby na to nesaham a s minimalni udrzbou mi to porad funguje, takze za mne dobra.

genu

Příspěvek#897 » pát 1. pro 2017, 19:17

Igrlik

Příspěvek#898 » pát 1. pro 2017, 21:55

radim78 píše:... do momentu, kdy si necham pritlacne perko v ramci rozborky vyskocit a spadnout na zem. Pak Te ceka zajimava epizoda "hledej a najdi". :)
...

Poučený amatér rozoberá kritické uzly s rukami držiacimi rozoberaný predmet vnútri v igelitovom vrecku, čokoľvek čo vyskočí, tam nájde.
Macher to rozoberá na stole, ale má poruke neodýmový magnet, a čokoľvek, čo vyskočí, ním nájde najneskôr do dvoch minút :lol:

Letec 12

Příspěvek#899 » pát 8. pro 2017, 20:19

Potěšující informace pro zájemce o P-10. V posledním týdnu přichází do prodejen nové série pistolí s odstraněnými závadami. Tyto kusy už by měly být bezproblémové. :)

hackerjack

Příspěvek#900 » pát 8. pro 2017, 21:26

A jak se taková nová série na první nebo druhý pohled rozpozná?

Zpět na