CZ Shadow 2 Compact

CzechJoker

Příspěvek#91 » stř 30. srp 2023, 17:45

Já bych ještě doplnil Jardu, že se jedná o způsob, jak je zbraň používaná. Nezáleží imho na tom, kolik máš nastřílené ve stavu, pohoda, klídek a tabáček. Zkus si to ve stresu, pod zátěží, a to včetně bezpečné manipulace. U skrikerů není co řešit - tasíš, bum a pouzdro. U kohoutu tasíš, přepereš DA, bum, decocking a pouzdro. A to celé si zakomponuj např. do člunkového běhu s gumou od Touarega v ruce (kdo zná Kacu, bude vědět).
Proto řešíme chybějící decocking a pádovou pojistku.

MRBLUE

Příspěvek#92 » stř 30. srp 2023, 18:52

ossan81 píše:To jako teď pojedeme ad hominem, jo? To se adminům určitě bude líbit. Nicméně mám velkej Shadow 2 a za sebou pár závodů (asi 50). Něco mi říká, že to ale bude málo, že jo?

Prave ze uz mas nieco za sebou. Preto je prekvapive ze riesis taku malichernost.
S2C je principialne to iste ako S2. Mas na pretekoch problem s vypustenim kohuta? Alebo tebe ci inym zavodnikom strielaju pistole vinou absencie blokatora? A to mimo realneho boja asi vacsi stres ako na pretekoch nezazijes. Ani na vycviku ani na kurzoch.

Jarda.Jezek

Příspěvek#93 » stř 30. srp 2023, 19:44

Zbytečně to hrotíš. Všichni víme, že každá pojistka má nějakou funkci a něco dělá (a něco nedělá, nebo aspoň něčemu dalšímu vadí). Všichni víme, že riziko u zkušeného střelce je jiné než svátečního skladovatele. Teď tu spekulujeme nad tím, jestli fakt je S2C udělaná tak, že blokaci nepotřebuje vůbec, nebo je riziko tak zanedbatelné, že výrobce radši víc vydělá tím, že ji tam nedal, nebo proč tam není.

Možná je to jen příprava na budoucí upgrade. Nedočkavci nakoupí hned a až začnou prodeje stagnovat, přijde třeba v2 s blokací a pak v3 s vypouštěním kohoutu... Kdo ví. Třeba takhle US sběratelům chtějí plnit sbírky... Místo jedné koupí během dvou let tři pistole. Český civil není pro Čzub zákazník, přestože v Opletalce nás mají všichni rádi, jsou příkladně milí a ochotní. Všechna čest každému z prodavačů zvlášť a jednotlivě. Bohužel, prodávají, co dostanou, a vědí jen to, co se píše na webu, teprve, až se to tam napíše. Jen, aby nám, co se tam jednou za rok zastavíme, nemohli něco tajného vyzradit.

Marketing se dělá jinde. A ten asi řekl, že teď bez blokace. Tak bez blokace. A jestli to někdo z tady diskutujících koupí nebo ne, je úplně šumák.

Já to nekoupím, protože mi to přijde úzké a drahé. Ale ještě jsem to v ruce neměl, tak si vyhrazuji právo změnit názor. Kdybych to chtěl, nebude blokace kritérium, které by rozhodovalo o koupi.

Řekl bych, že velká část držitelů jedné pistole vůbec netuší, jestli jejich pistole blokaci zápalníku má nebo nemá, ani co to je.

ossan81

Příspěvek#94 » stř 30. srp 2023, 19:48

Já po decockeru netoužím a pravda, zatím jsem nebyl ani svědkem žádného průšvihu způsobeného absencí blokace. Zároveň bych ale ten velký Shadow2 nenosil jako edc.
Přiznám se, že jsem z toho nového kompaktu nadšený, a že bych k tomu full sizu měl rád na nošení jeho menší verzi. Snad se tohle téma s blokací nějak rozlouskne. A když to neudělá Zbrojovka, čekám, že to časem udělá nějaký US youtuber a bude S2C pouštět na beton a zkoušet, co vydrží:-)

MRBLUE

Příspěvek#95 » stř 30. srp 2023, 20:18

CZ75 Compact Shadow line doplnal radu SP-01 Shadow a bol bez blokacie a vypustaca. O ziadnom zatazovom teste ani o tragedii pri pade ci vypustani som nepocul. Shadow 2 Compact bude na tom podobne. Len ako doplnok rady bez dalsich modifikacii.
Kto metuzi po klasike mize si zo sortimentu CZUB vybrat moderny plastak ci striker alebo SA/DA

Střelec

Příspěvek#96 » stř 30. srp 2023, 20:32

Řešíte malichernosti všichni. Kompaktní Shadow je prostě takový kočkopes, jak je zmíněno v úvodu, není to ideál ani na sport, ani na nošení-služební použití. Nepochybuji ale, že si nějaké kupce najde, jako všechno.

risa2000

Příspěvek#97 » stř 30. srp 2023, 21:52

MRBLUE: Čistě ze zvědavosti, vypouštíš kohout palcem úplně, nebo na ozub?

MRBLUE

Příspěvek#98 » stř 30. srp 2023, 22:29

Na zavodoch uplne (pravidla pre PRD), inak na ozub. Tak som vzdy aj nosil tieto zbrane.

kubi

Příspěvek#99 » čtv 31. srp 2023, 18:01

Podobnou pistoli už zbrojovka v portfoliu měla - CZ 75 Compact Shadow Line. V zásadě zmenšená SP-01 Shadow. Teď máte k dispozici totéž, jen odvozeno od Shadow 2. Nic víc za tím není třeba hledat. 8-)

MRBLUE

Příspěvek#100 » čtv 31. srp 2023, 18:47

Este ze citas cele vlakno :-D

ossan81

Příspěvek#101 » čtv 31. srp 2023, 20:56

Tak jsem dostal odpověď ze zákaznické podpory CZUB (a následně i souhlas ke zveřejnění):

Můj dotaz zněl takto:
"Dobrý den, pravděpodobně se na to teď ptá kde kdo a já budu další. V popisu nového Shadow 2 Compact je uvedeno, že je to zbraň vhodná k celodennímu nošení, včetně skrytého. Nový kompakt, stejně jako full size Shadow 2 však nemá blokaci zápalníku. Můj dotaz je tedy především na pádovou bezpečnost. Má nový kompakt za sebou nějaké testy? Nebo má bezpečnost řešenou jinak? Pokud je nový kompakt bezpečný i bez blokace, z jakého důvodu ji mají modely p01, p07, p09, 75b atd.? To jsou modely ke skrytému nošení vhodné a všechny blokaci zápalníku mají, že ano? Předem děkuji za odpověď."

Odpověď:

"Děkuji za zprávu.
Pistoli je možné nosit pro osobní ochranu za dodržení standardních bezpečnostních pravidel (viz. návod k obsluze). Zbraň v tovární konfiguraci opakovaně úspěšně absolvovala pádové zkoušky dle metodiky SAAMI Z299.5-2016 (a dle ČSN 39 5003) a lze ji tedy považovat za pádově bezpečnou.
Samozřejmě v obecné rovině platí, že mechanické pojistky jsou navrženy tak, aby posilovaly, nikoli nahrazovaly postupy bezpečné manipulace. Neopatrné a nesprávné zacházení s jakoukoli střelnou zbraní může vést k neúmyslnému výstřelu.
Co se týče ostatních modelů a přítomnosti blokace v jejich případě, tak se jedná o zbraně, které vychází z jiné konstrukce než tato konkrétní zbraň.
Doufám, že se mi povedlo Váš dotaz plně zodpovědět."

Tím je pro mě osobně tedy téma rozlousknuto. Vyjádření CZUB (místo neurčitých dohadů) zní jasně a konkrétní normy, které lze dohledat, jsou tu taky. Tak já jdu pomalu rozbít prasátko :-)

koudak

Příspěvek#102 » čtv 31. srp 2023, 22:34

S2C jsem drzel par dnu zpatky na prodejne v ruce a srovnaval s P-01. Ja jsem uplne nepochopil ten marketing na EDC, kdyz OR krytka sunda i zadni hledi. Takze s optikou nemam pevny miridla. Sice bych nerekl, ze poruchovost kolimatoru je zasadni problem, ale asi se obecne vetsina shodne, ze to EDC mentalite (aspon te soucasne) spis odporuje.
Jinak za me pokud nekdo nema kohoutovou CZ tak to je dobra volba. Jedine so bych jim vytknul tak je, ze celkove ta zbran je nepohodlne uzka (moc tenky strenky; a to mam spis mensi ruce) a pojistka mne nesla vubec pohodlne shodit, takze v te EDC situaci bych 100% prohral.

Rail, OR, provereny zpracovani Shadowa a to vsechno za ~35k? Jo proc ne, rekl bych odpovidajici cena za to co dostaneme (aspon tady v CR teda).

Cilovou skupinu pro to ale stejne uplne nechapu.

LordSalix

Příspěvek#103 » pát 1. zář 2023, 06:11

Tak to jsem rád, že CZUB se vyjádřila, že jejich pistole jsou dokonalé. Doteď jsem měl pochybnosti, ale teď už je nemám :D

Ano nemá blokaci, nemá decocker, nemá záložní mířidla, ale je vhodná k nošení...

Blacky

Příspěvek#104 » pát 1. zář 2023, 06:44

heheeheheheheeee.

Petzold

Příspěvek#105 » pát 1. zář 2023, 07:31

Koukám tady v dílně na stůl, co jsem si to vlastně koupil a co mi tady nechali kámoši. A hele Shield RMSc, Holo 507 a 508 a voni, věřte nevěřte, mají už hledí zabudované v těle kolimu. I ten sráč Sig Romeo Zero to má. No toto, že by v závodech přibližného strojírenství začali držet palec na tepu doby ?
:-)

Edit, není to 508 ale nějaký EPS.

Zpět na