CZ 75 P-07 DUTY Vs. CZ 75 D Compact
- Kubas09
Příspěvek#1 » stř 16. kvě 2012, 15:24
Zdravím všechny účastníky fóra.
Jsem zde na fóru nový a zároveň jsem i nový držitel zbrojního průkazu. Právě mám před sebou koupi první zbraně a jelikož jsem v této oblasti nový tak bych uvítal každou radu od zkušenějších
Zaujaly mě právě tyto dvě zbraně a nejsem schopný si vybrat (na volbu koupit obě dvě bohužel nejsou finance
) Každopádně obě dvě jsem zkoušel na střelnici a střílelo se mi z obou velice dobře tak spíš jestli nemáte nějaké postřehy z hlediska spolehlivosti, závad atd. Děkuju za všechny vaše postřehy 
Jsem zde na fóru nový a zároveň jsem i nový držitel zbrojního průkazu. Právě mám před sebou koupi první zbraně a jelikož jsem v této oblasti nový tak bych uvítal každou radu od zkušenějších

- mobil-man
Příspěvek#2 » stř 16. kvě 2012, 17:00
Nebral bych ani jednu z nich, ale kdyz uz, tak compacta.
Duvodem je to, ze dutyna ma byt upgradovana, kdy maji byt vychytany ty nejvetsi mouchy (krouceni ramu, tvar luciku) a take lze najit lidi, kteri presne tyhle dve resili a potom, co si je vyzkouseli v ruce, sahli po compactu.
Takze bych doporucoval vyzkouset, ohmatat a podle toho vybrat.
Duvodem je to, ze dutyna ma byt upgradovana, kdy maji byt vychytany ty nejvetsi mouchy (krouceni ramu, tvar luciku) a take lze najit lidi, kteri presne tyhle dve resili a potom, co si je vyzkouseli v ruce, sahli po compactu.
Takze bych doporucoval vyzkouset, ohmatat a podle toho vybrat.
- AEndy
Příspěvek#3 » čtv 17. kvě 2012, 06:25
Já se rozhodoval mezi 75 D Compact a dalšíma odnožema. Nakonec jsem koupil klasickou CZ75 v plný velikosti bez "vychytávek" jako jsou vypouštění kohoutu, blokace zápalníku...jako nová z 94´ za pětku a jsem plně spokojenej.
Jestli jsi začátečník (jako já) tak potřebuješ hlavně střílet. Proto nevím, proč zrovna kompakta a ještě s vypouštěním. Z velký se střílí nesrovnatelně líp, je přesnější, bez BD má mnohem příjemnější chod spouště, je z pořádnýho materiálu a ten velikostní rozdíl...na nošení je pro spoustu lidí i kompakt velkej. Navíc je podle mýho názoru i prodejnější.
A na plasťáky se vykašli.
Jestli jsi začátečník (jako já) tak potřebuješ hlavně střílet. Proto nevím, proč zrovna kompakta a ještě s vypouštěním. Z velký se střílí nesrovnatelně líp, je přesnější, bez BD má mnohem příjemnější chod spouště, je z pořádnýho materiálu a ten velikostní rozdíl...na nošení je pro spoustu lidí i kompakt velkej. Navíc je podle mýho názoru i prodejnější.
A na plasťáky se vykašli.
- KarlosP
Příspěvek#4 » čtv 17. kvě 2012, 07:38
Přidal bych pár postřehů taky začátečníka. Budeš mít jednu pistoli, takže zásadní otázka je: "Budeš nosit?" Máme doma fullsize i kompakta jedné zbraně a rozdíl je opravdu značný. Pokud ne, rozhodně full. Pokud ano, spíše compacta. Nasedat do auta s velkou pistolí je o žebra a sedadlo. Rozhodně bych nekupoval jako první novou zbraň, možností je fůra a za pár měsíců zjistíš, že chceš vlatně něco úplně jinýho. A protože komisní seženeš mnohem levněji klasickýho Compacta, přikláněl bych se spíše k němu. I když DUTY se mi moc líbí, spoušť je povedená a kolega z ní střílí proklatě dobře, ten rozdíl v ceně bych raději prohnal laufem.
- AEndy
Příspěvek#5 » čtv 17. kvě 2012, 10:37
Prakticky s tebou souhlasím, ale stále si myslím, že začátečník by měl nejdříve něco nastřílet než začne nosit. Začátečník, kterej vystřelí dohromady 100 ran i s těma osmi u praktický zkoušky, koupí si kompakta a v den registrace si ho nabitýho strčí za opasek je nebezpečnej sobě, ostatním a v neposlední řadě ohrožuje pověst ostatních co nosej. Proto bych i znova šel do omlácený full size za pakatel, i to se dá celkem v pohodě nosit (pokud nejsi glum) a po půl roce budeš sám vědět co chceš a koupíš si to. Samotnýho mě překvapilo, že ti na střelnici prakticky kdokoli dá bez potíží vystřelit z čehokoliv co má u sebe a pokud projevíš zájem, rád ti příště přinese další poklady z trezoru, aby se pochlubil.
Tu full size pošleš s minimální finanční strátou dál.

Tu full size pošleš s minimální finanční strátou dál.
- mobil-man
Příspěvek#6 » čtv 17. kvě 2012, 10:41
Pokud by chtel novou, tak v alfa proj maji zase super akci na defendera (velikostne jako compact, polymerovy ram).
http://www.strelivo-zbrane.cz/zbrane-na ... er-s289406
Ale to by musel opravdu vedet, jestli fullsize nebo compacta, jestli bude chtit brzo nosit. Obavam se, ze cz compact v komisi nebude o tolik levnejsi a vuci novy Cz compact nema cenu vubec uvazovat.
Na nauceni a strelnici ojety fullsize v kovu, na noseni bych starsiho compacta bez blokace uderniku nebral...
http://www.strelivo-zbrane.cz/zbrane-na ... er-s289406
Ale to by musel opravdu vedet, jestli fullsize nebo compacta, jestli bude chtit brzo nosit. Obavam se, ze cz compact v komisi nebude o tolik levnejsi a vuci novy Cz compact nema cenu vubec uvazovat.
Na nauceni a strelnici ojety fullsize v kovu, na noseni bych starsiho compacta bez blokace uderniku nebral...
- Kubas09
Příspěvek#7 » čtv 17. kvě 2012, 19:15
Děkuju za rady a postřehy. Co se střlení týká tak chodím střílet od 18ti let s kamarády z práce minimálně jednou týdně takže něco nastříleno mám
no a právě že zbraň budu nosit prakticky stále. Pracuju v jedné bezpečnostní agentuře a zbraň právě potřebuju k výkonu povolání takže jí budu mít u sebe prakticky každý den 10h denně 

- mezonek
- mobil-man
Příspěvek#9 » čtv 17. kvě 2012, 23:41
Alfu police bych jiste doporucil, ale nechtel jsem vypadat, ze doporucuju neco, co sam mam
Ale k vykonu povolani? No tak to bych asi neuvazoval, pokud teda do uvahy nepripada jeste glock, toho bych asi bral radsi, ale cenove je uplne jinde nez alfa police nova se zarukou.
Jinak nevim, jestli se police prodavaji aktualne se zesilenou hlavni, jednu chvili byly, pak zase ne. Ja mam beznou hlaven (jako ma defender) a presnost urcite neni problem. Vzhledem k lehkemu ramu to teda chce chvili treninku oproti plnotucny CZ75, ale potom je presnost stejna jako u jinych compaktu, se kteryma uzivatel umi.
Do sluzby bych bral police, krome vyssi kapacity zasobniku (16+1), tak i kvuli miridlum. Srovnejte si na fotkach hledi Police a Defenderu...
A srovnani Duty vs. Alfa police je vzhledem k cene a kvalite nerovny souboj. Duty je jako drzet cinskou hracku, ten plast ramu je hroznej. Alfa je velmi podobna plastem glocku (subjektivne).

Ale k vykonu povolani? No tak to bych asi neuvazoval, pokud teda do uvahy nepripada jeste glock, toho bych asi bral radsi, ale cenove je uplne jinde nez alfa police nova se zarukou.
Jinak nevim, jestli se police prodavaji aktualne se zesilenou hlavni, jednu chvili byly, pak zase ne. Ja mam beznou hlaven (jako ma defender) a presnost urcite neni problem. Vzhledem k lehkemu ramu to teda chce chvili treninku oproti plnotucny CZ75, ale potom je presnost stejna jako u jinych compaktu, se kteryma uzivatel umi.
Do sluzby bych bral police, krome vyssi kapacity zasobniku (16+1), tak i kvuli miridlum. Srovnejte si na fotkach hledi Police a Defenderu...
A srovnani Duty vs. Alfa police je vzhledem k cene a kvalite nerovny souboj. Duty je jako drzet cinskou hracku, ten plast ramu je hroznej. Alfa je velmi podobna plastem glocku (subjektivne).
- AEndy
Příspěvek#10 » pát 18. kvě 2012, 13:01
Kubas09: Prosimtě, která "bezpečnostní agentura" nutí zaměstnance každý den 10 hodin nosit jejich osobní zbraň? Co já vím, tak agentury mají svoje zbraně které zaměstnancům dávají a většinou je i ve smlouvě ošetřeno, že zaměstnanec nesmí při výkonu povolání používat vlastní zbraně.
- lester555
Příspěvek#12 » pát 18. kvě 2012, 15:19
souhlasím s mobil-manem, a klidně budu doporučovat něco, co sám mám
, mám taktéž alfu police, kupoval jsem ji někdy v březnu a měla zesílenou hlaveň
AEndy:
"Začátečník, kterej vystřelí dohromady 100 ran i s těma osmi u praktický zkoušky, koupí si kompakta a v den registrace si ho nabitýho strčí za opasek je nebezpečnej sobě, ostatním a v neposlední řadě ohrožuje pověst ostatních co nosej"
, každopádně nevím, čím by(ch) ohrožoval pověst a nebo byl nebezpečný? zbraň lze použít v krajní nouzi nebo nutné obraně, nebo si myslíte, že začátečník bude tasit na každýho, kdo se na něj křivě podívá? 

AEndy:
"Začátečník, kterej vystřelí dohromady 100 ran i s těma osmi u praktický zkoušky, koupí si kompakta a v den registrace si ho nabitýho strčí za opasek je nebezpečnej sobě, ostatním a v neposlední řadě ohrožuje pověst ostatních co nosej"

- Vaki
- Kubas09
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva