Ruger SR1911
Původní i klony
- tomas fuk
Příspěvek#151 » pon 25. dub 2022, 16:37
4mike. Mozna jsou to moje dojmy, ale to nic nemeni na tom, co jsem napsal. Ruger z krabice bez uprav, byl to jeden z tech prvnich, co se tu zacali prodavat za cca 19 tisic, mel ve srovnani s Kimberem spickovou spoust. Nikde ani naznak drhnuti, nebo schodu. Krasne hladka, plynula spoust. Mozna jsme ji v GC merili, uz nevim, je to prece jen 8 let zpet. Kimber mel z krabice, nebo spis z kufriku spoust tuhou, hrbatou se zretelnym schodem na konci. Gastly nakonec ladenim tripacky a lestenim spoustaku dostal odpor na 1,3 Kg. Zadna slava, a furt to byla horsi spoust, nez mel Ruger. Mozna jsem mel u Rugeru stesti na kus, co mel nahodou dobre nauhlovane soucasti spouste a dobrou tripacku. Lupoval jsem ho zde od uzivatele nicku Ctirad. Rikal, ze s pistoli nic nedelal a prodava ji tak, jak ji u Frybort zbrane koupil. A protoze jsme neustale v kontaktu, tak mel moznost vyzkouset i toho meho Kimbera a sam rekl, ze je to hrozna spoust ve srovnani s tim Rugerem. Ti bych to asi uzavrel.
- 4mike
Příspěvek#152 » pon 25. dub 2022, 17:48
Střelec píše:...... Já zkoušel o víkendu druhoválečnou M1911A1, podle majitele prý bez úprav a spoušť byla bodová, téměř bez odporu (taky subjektivně). Přitom to byl vojenský vergl pro masy s minimální výrobní cenou,......
Měl jsem v rukou Ithacu z válečný produkce, parádně vyrobeno i na dnešní poměry,
zdaleka ne všichni výrobci k tomu přistupovali jako k verglu za pár dolcků.
TomasFuk
Kimber prostě lip vypadá než funguje, ale aspoň je to základ z dobrý oceli s obvykle kvalitnim laufem.
O naladěný spouští se da mluvit u 0.7kg(1,5lb) a méně.
Obvyklý produkční standard masové produkovaných 1911 bude kolem 3,5lb (což neni žádný zazrak, na S&W625 jsem mival 4lb v DA)
Preferuje se 100% bezpečnost nad komfortem.
Kdo to chce lip, koupí si pořádný spoušťák (u AR flint je to podobný, na pultech je většina s millspec spoušťákem, který nemá smysl ladit)
- tomas fuk
Příspěvek#153 » pon 25. dub 2022, 20:19
4mike. Jasne. Jen jsem napsal mou zkusenost s Rugerem a Kimberem. Za me neni ani tak dulezity odpor spouste, jako spis jeji prubeh. Proste u Rugeru to kladivo padalo pri spousteni mnohem ladneji, nez u Kimberu, ktery byl uz ladeny. Bohuzel s Kimberem jsem nikdy nedosahl takoveho rozptylu, jako s Rugerem. Mozna to bylo tou spousti, kdy u Rugeru to bylo bez schodu na konci drahy a kazdy vystrel byl spis prekvapeni. A nebo to bylo tim, ze nejake PRASAEve zkusebne pri tormentaci byl zdechly sundat zaver a klepnout znacku na schovanou cast komory, tak jen sproste stahl zaver na zachyt zaveru a znacku klepl na obnazenou, tenkostennou hlaven. Hlaven v tom miste mohla mit deformaci, ale taky nemusela. Kazdopadne tenhle zpusob skryteho znaceni je prasarna. Ruger mel taky skryte znaceni, ale tam to delal normalni clovek, ktery rozebral pistoli a znacku klepl na skrytou cast komory.
- Héfaistos
Příspěvek#155 » čtv 17. říj 2024, 16:48
Tak jsem si také pořídil Rugera SR1911. V ráži 10 mm Auto, aby nebyla nuda.
No, když jsem ho doma rozebral na prvočinitele (není to moje první 1911) tak jsem byl celkem zklamán, vše MIM ap. navíc celé zpracování tak trochu dle přísloví navrch huj vespod fuj. Hezký zvenku ale vnitřek.... Škoda mluvit. Ale protože 1911 je, stejně jak AR15, taková stavebnice pro velký kluky a "tuningových" dílů je k dostání přehršel, začala přestavba na jejímž konci je (či spíše bude) z originálu pouze rám, závěr, hlaveň a pár dalších drobností.
Momentálně vypadá zhruba takto:
A seznam současných úprav je následující:
Spouť - Harrison Design & Consulting - Short trigger silver (mám krátký prsty)
Kohout - Harrison Design & Consulting - Extreme service hammer
Pojistka - EGW HD thumb safety (značně modifikovaná na minimalistickou verzi)
Záchyt - EGW HD .45 ACP, SS, .200"
Sear - EGW 1911 Hard sear
Destička zápalníku - EGW O/S firing pin stop S70 45 SS
Domeček bicí pružiny - ED BROWN SS/AR FITS GC - GROOVED (prostě se mi 1911 líp drží s arched domečkem než s flat... i přes ty moje krátký prsty)
Střenky - PEARCE GRIP 1911 AUTO GRIP PANELS (takový hybrid - něco mezi standard a slim střenkami, ale na standardní střenkové bushingy)
Muška - Novak 1911 LiteWave® Front Sight
Vratná pružina - Wolf Extra power (22 Lbs)
V plánu je ještě Ed Brown nerezová dlaňovka (jen kvůli optickému sladění, současná funguje OK) a možná nějaký HD vytahovač. Ale zatím jsem celkem spokojen, i když ty nové díly stály skoro jako celá původní pistole, ale kdo chce mít pěknou opici....
Zároveň, po zjištění jak zdechlý jsou originální 10 mm Sellier & Bellot 180 gr FMJ jsem se rozhodl si plnotučné střelivo nalaborovat (přebít) sám - více viz ve vláknu o přebíjení 10 mm Auto, které jsem po více jak 10 letech vykopal z hrobu:
https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=74&t=3431&p=315917#p315917
No, když jsem ho doma rozebral na prvočinitele (není to moje první 1911) tak jsem byl celkem zklamán, vše MIM ap. navíc celé zpracování tak trochu dle přísloví navrch huj vespod fuj. Hezký zvenku ale vnitřek.... Škoda mluvit. Ale protože 1911 je, stejně jak AR15, taková stavebnice pro velký kluky a "tuningových" dílů je k dostání přehršel, začala přestavba na jejímž konci je (či spíše bude) z originálu pouze rám, závěr, hlaveň a pár dalších drobností.
Momentálně vypadá zhruba takto:
IMG_20241017_164427_4.jpg
A seznam současných úprav je následující:
Spouť - Harrison Design & Consulting - Short trigger silver (mám krátký prsty)
Kohout - Harrison Design & Consulting - Extreme service hammer
Pojistka - EGW HD thumb safety (značně modifikovaná na minimalistickou verzi)
Záchyt - EGW HD .45 ACP, SS, .200"
Sear - EGW 1911 Hard sear
Destička zápalníku - EGW O/S firing pin stop S70 45 SS
Domeček bicí pružiny - ED BROWN SS/AR FITS GC - GROOVED (prostě se mi 1911 líp drží s arched domečkem než s flat... i přes ty moje krátký prsty)
Střenky - PEARCE GRIP 1911 AUTO GRIP PANELS (takový hybrid - něco mezi standard a slim střenkami, ale na standardní střenkové bushingy)
Muška - Novak 1911 LiteWave® Front Sight
Vratná pružina - Wolf Extra power (22 Lbs)
V plánu je ještě Ed Brown nerezová dlaňovka (jen kvůli optickému sladění, současná funguje OK) a možná nějaký HD vytahovač. Ale zatím jsem celkem spokojen, i když ty nové díly stály skoro jako celá původní pistole, ale kdo chce mít pěknou opici....
Zároveň, po zjištění jak zdechlý jsou originální 10 mm Sellier & Bellot 180 gr FMJ jsem se rozhodl si plnotučné střelivo nalaborovat (přebít) sám - více viz ve vláknu o přebíjení 10 mm Auto, které jsem po více jak 10 letech vykopal z hrobu:

https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=74&t=3431&p=315917#p315917
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Héfaistos
Příspěvek#157 » čtv 17. říj 2024, 20:58
Tajný to není, valnou většinu toho jsem kupoval na brownells.cz (takže si ty konkrétní ceny každého dílu může každý najít) a celkem to je za cca 24 000,- Kč Pár věcí ještě na pistoli není nainstalováno nebo je ještě nedovezli (ta dlaňovka, slim střenky Harrison Design & Consulting CARRY GROOVE GRIPS, GOVT, SLIM, slim bushingy Hogue nerez a zesílená bicí pružina Wolf 25 Lbs (3pcs pack).
Ale mám to pro radost na střelnici...
A pokud se někdo podivuje, proč jsem teda koupil Rugera a ne rovnou něco "lepšího" (Kimber ECLIPSE CUSTOM ap.) tak Ruger má celkem dobrou pověst ohledně výdrže s plnotučným (a i více jak plnotučným) střelivem, konstrukci má s feed ramp přímo na hlavni a celkem dobře podepřenou komoru, takže se nenafukují prdelky nábojnic ani u nuclear navážek ap...
A navíc si rád s 1911 hraju už od dob, kdy jsem koupil před mnoha a mnoha lety svoji první 1911 - číňana (Norinco) a prakticky jsem z něj postavil úplně jinou pistoli, za trojnásobek nákupní ceny zbraně... 
Ale mám to pro radost na střelnici...
A pokud se někdo podivuje, proč jsem teda koupil Rugera a ne rovnou něco "lepšího" (Kimber ECLIPSE CUSTOM ap.) tak Ruger má celkem dobrou pověst ohledně výdrže s plnotučným (a i více jak plnotučným) střelivem, konstrukci má s feed ramp přímo na hlavni a celkem dobře podepřenou komoru, takže se nenafukují prdelky nábojnic ani u nuclear navážek ap...

- Héfaistos
Příspěvek#158 » čtv 17. říj 2024, 22:42
Jo a ještě jsem zapomněl - taky má na rozdíl od jiných 1911 nebo na rozdíl od verze SR v 45 ACP bull barrel a full length guide rod, takže pistole je příjemně těžká na čumák a pocitově kope méně jak třeba Colt Delta Elite či jiné 10 mm 1911 s bushingem hlavně a "tenkostěnou" hlavní...
- Héfaistos
Příspěvek#159 » sob 7. pro 2024, 14:49
Tak konečně dorazila z Brownells poslední součástka - nerezový bobřák. Né, že by ten původní nefungoval, naopak, ale prostě jsem chtěl mít celou zbraň v jednotném designu nerezu. A tak jsem nelitoval vypláznout cca 3200,- peněz vlastně jen kvůli barvě bobřáku.
Nicméně za mě je teď zbran designově OK, což můžete posoudit:
Nicméně za mě je teď zbran designově OK, což můžete posoudit:
IMG_20241207_143435_069.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Héfaistos
Příspěvek#161 » ned 8. pro 2024, 10:31
Taky jsem měl Norka a zábavy jsem si s ním užil neskutečně. Nemůžu proti němu říct ani zbla - fungoval naprosto příkladně. Navíc mě prostě 1911 do ruky sedne jak ulitá, John Moses Browning prostě věděl, jak to udělat. Akorát 45 ACP je trošinku podvyživená - na stáří jsem prostě začal mít chutě na velkou ránu, a v 10mm Auto (což právě v této ráži toho Rugera mám) dává té střelbě z 1911 tu pravou šťávu. Navíc když si dělám plnotučné náboje dle skutečné specifikace původního návrhu 10mm Auto (prostě ne žádný chudokrevný 40 S&W). 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí