Řezání portů do hlavně
Původní i klony
-
Lukas.pajk - Příspěvky: 2
- Lukas.pajk
Příspěvek#1 » sob 21. pro 2024, 18:52
Znáte nějakého puškaře který to umí, věříte mu a nezničí u toho hlaveň? mám springfield armory ds prodigy 4,25" a přichází k nám nová kompenzovaná verze, nebudu si kupovat novou zbraň, ale kompenzovat bych ji chtěl a tohle vidím jako nejlepší cestu, jakékoli rady vítam. děkuji. 

- 4mike
Příspěvek#2 » sob 21. pro 2024, 19:42
Přiipadá Ti snad něco z výstupu jako důsledek řezání ?
(když už ho zmiňuješ)
https://www.outdoorlife.com/wp-content/ ... G_3737.jpg
https://www.outdoorlife.com/wp-content/ ... G_3732.jpg
Tohle zvládne každý puškař s frézkou, vývrt v ústí může protáhnout komorákem
(když už ho zmiňuješ)
https://www.outdoorlife.com/wp-content/ ... G_3737.jpg
https://www.outdoorlife.com/wp-content/ ... G_3732.jpg
Tohle zvládne každý puškař s frézkou, vývrt v ústí může protáhnout komorákem
- Gimpel
- Petzold
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1442
- Jarda.Jezek
Příspěvek#5 » ned 22. pro 2024, 15:49
Přijde mi lepší vhodně zvolit konfiguraci střeliva, než dělat do hlavně díry. I když uznávám, že zkrátit hlaveň a udělat na ní kompenzátor není asi v některých případech úplně hloupý nápad. Vždycky to chce hledět na účel a smysl úpravy, dělat díry jen tak, protože to dělají amíci na svých diskusních fórech, aby měli pocit, že to pak lépe plinká do želez, je podle mého víc hloupost než cokoliv jiného. Když už nic víc, tak bych se zamyslel, jestli mi nebude vadit, co bude z děr v hlavni lítat a kam to bude lítat. O hluku, špíně a tlakové vlně z výstřelu ani nemluvě. Potom také, jaké omezení z pohledu volby střeliva to přinese... Ale kdo chce kam... Viděl jsem třeba, že Kuba Dražan v Holešovicích takové úpravy zbraní dělá (www.nch.cz). Zkušenosti ale osobně s těmito jeho úpravami zbraní nemám.
- Erix
- Erix
Příspěvek#8 » pon 30. pro 2024, 22:38
Něco vzhledem výroby: https://youtu.be/B-3OzNe0Ark?si=Zg5FFjTOXXRAy5ch
a malé porovnání, zda se vyplatí:
https://youtube.com/shorts/r7lE5KK71Zo? ... EiRzB3d4VG
a malé porovnání, zda se vyplatí:
https://youtube.com/shorts/r7lE5KK71Zo? ... EiRzB3d4VG
- Petzold
- Erix
Příspěvek#10 » úte 31. pro 2024, 10:32
Vzorečkům ne, to první je spíš(primárně) kvůli tomu obrábění (taky to někdo dělá laserem). Nejlepší je. Měření "výkyvu" v praxi, za mě hmota-závaží na přídi vede a je nedestruktivní pro případ prodeje (ne každému díry navíc oku lahodí). Kdyby měl lauf přesah, podobně jako u automatu Beretta 93R, nebo Cz 75,tak třeba jo, ale zkracovat už tak krátký lauf, no nevím.
P. S. Někde bylo, že i třeba portovaný Glock nějak moc úspěch neměl, je to spíše o agresivním race designu.
P. S. Někde bylo, že i třeba portovaný Glock nějak moc úspěch neměl, je to spíše o agresivním race designu.
- Erix
Příspěvek#13 » úte 31. pro 2024, 14:51
Tak jasně, vydrbat jde se vším, mimo fyziky, ta jediná je neměnná.
Pokud chci menší reakci-zdvih, musím přidat hmotu, pozdržet hmotu nebo upravit proudění(změna směru), nebo laborovat s vlastní akcí-výstřelem(možné jsou i kombinace) . Energii nelze ani zničit, ani vyrobit, jen změnit.
Jelikož chceme ovlivnit hybnost, tak si musíme hrát s hmotností a rychlostí, sama hybnost má směr rychlosti. Tak trochu rozbor problému.
Rychlosti se řeší trochu blbě(výsledek je ovlivněn skládáním vektorů), opět jako u tlumičů je výpočet tvaru a velikostí portů přímo v hlavni docela makačka. Ono se řekne, vrtnu díru, kdyžtak se zvětší, přidá, upraví tvar,... No ono to taky koresponduje s celou geometrií té a oné zbraně, porty ovlivňují tlak a věřím, že blbé portování může rozhasit nejen přesnost, ale i třeba cyklování zbraně.
Proto více frčí externí compy, navíc přidáme hmotu.

Jelikož chceme ovlivnit hybnost, tak si musíme hrát s hmotností a rychlostí, sama hybnost má směr rychlosti. Tak trochu rozbor problému.
Rychlosti se řeší trochu blbě(výsledek je ovlivněn skládáním vektorů), opět jako u tlumičů je výpočet tvaru a velikostí portů přímo v hlavni docela makačka. Ono se řekne, vrtnu díru, kdyžtak se zvětší, přidá, upraví tvar,... No ono to taky koresponduje s celou geometrií té a oné zbraně, porty ovlivňují tlak a věřím, že blbé portování může rozhasit nejen přesnost, ale i třeba cyklování zbraně.

- Murphy
Příspěvek#14 » úte 31. pro 2024, 15:16
Ja vrtal soundport na kytare (nastesti jsem si to otestoval ne stare ponicene a na lepsi nepokracoval) a vice mene prestala hrat struna A. Vubec bych se nedivil, kdyby se tady taky projevily nejake uplne neocekavane vedlejsi ucinky.
Ale udelat takovy pokus na necem vylitanem, tesne pred smrti, to by mne asi lakalo.
Edit: pred smrti zbrane... ;-/
Ale udelat takovy pokus na necem vylitanem, tesne pred smrti, to by mne asi lakalo.
Edit: pred smrti zbrane... ;-/
- Erix
Příspěvek#15 » úte 20. kvě 2025, 16:13
Tak, kolik je tady majitelů, kteří porty mají (klidně i mimo 1911)? Výhody, poznatky? Koukal jsem teďka pořádně na videa a porty tedy trochu seberou na úsťovce, ale na výkyvu (na stolici) to dělá změny mezi 1-3 stupni celkem běžně, což dělá už na 10-15-20 teoreticky dost.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí