Walther PPQ

Glock a spol.
r626

Příspěvek#796 » úte 28. úno 2017, 09:25

Vubec ne :-))

dexter_kazmin

Příspěvek#797 » úte 28. úno 2017, 11:28

o.n.y.x. píše:Ale tak kluci :) Tak mě hned neukamenujte. Jen jsem se zeptal :)

Ja mam koupeno z listopadu 2016 (zbrane-doplnky.cz z Pribrami) v FDE provedeni, ser. cislo s FCD9XXX. Uz ma "nalitano" okolo 1500 vystrelu a hlaven furt jak zrcadlo a to ji ani nejak extra necistim - jen hned na strelnici boar-snake a trosku potahat tim provazem bez zeleza a promazat pastou aby lepe klouzalo a vse super.
Take jsem se toho bal zda W ci G, ale W FDE u me proste vyhralo. Ale bacha, jak bylo receno, bez s nema na strelnici a vyzkousej co ti sedi. Muzu klidne i poskytnout v Praze. Bracha treba s Waltherem vubec nedokaze strilet, furt mu to lita mimo a az treba po 100 vystrelech se to trosku ustrali a za tyden zas nanovo. Naopak, kdyz vzal G17, G19, CZ75, tak ma vsechno krasne na stred. Takze dost je to o uchopu a o sednuti. Me sedi super, vsechno lita krasne stred skoro od zacatku a nemenil bych.

panvlacek

Příspěvek#798 » úte 28. úno 2017, 19:24

Přidám se s doporučením na vyzkoušení a osahání (aspoň!) zbraně. Též jsem hledal nějakou zbraň v kompaktu a z favoritů získaných teoretickým studiem (PPQ, P30, G19) jsem všechny vyzkoušel (včetně některých dalších jako P99 nebo HK USP), než jsem se pro PPQ rozhodl. Jako vždy platí, že každá zbraň má něco: G19 je odolný, variabilní pracant, ovšem z mizernou ergonomií. P30 asi nejvyzrálejší pistole, etalon kvality, ale nechá se zaplatit. A konečně PPQ - který není ani tak kvalitní jako P30, ani nemá slibovanou záruku a plno příslušenství jako G19, ale směsicí vícero vlastností (ergonomie, přesnost, výhoz zásobníku na lučíku, spoušť v základu) jsem nakonec vzal ji.
Mám PPQ classic vyrobeno 2016, výr. č. FCD9xxx, střílí se z ní výborně, střelci G19, co ji vyzkoušeli, kritizovali především větší zpětné rázy (hlaveň PPQ je posazena o něco výše než u G19), ale všem se pozdává držení a spoušť. Co se týče vypadávání vývrtu hlavně - mám odstříleno necelých 200 nábojů, takže je zatím předčasné něco hodnotit (zvlášť, když jsem čištění moc nedal:-), ale kolem 500 sem hodím postřehy

Kodiak

Příspěvek#799 » sob 25. bře 2017, 16:13

Omlouvam se, vim, ze je tu kolem toho napsano moc, a prece bych moc rad slysel stanovisko postizenych, pripadne nejakeho odbornika zbrojare ci zkuseneho strelce. Vcera jsem poprve vystrilel z noveho PPQ CCA 100 ran. V hlavni na nabeznych plochach polygonu zjevne povrchove poskozeni. Podobnou zavadu jsem resil, neresil u Glocka19 1. gen. Pred cca 17? Lety. Je hanebny, ze se to deje. Chtel bych slyset prognozu teto zavady. Mam PPQ M2 NAVY SD. Dekuji za trpelivost a pripadne rady a namety. Zbran jsem koupil v Motole ve zbrane Lira. Ci jak se jmenuje ten obchod. Chci vedet, jak zavada zkrati zivotnost hlavne, a tak vubec. S uctou k panum strelcum a jejich zelezum. Josef Madl P. S. Strilim od roku 1966, muj stryc, znamy prazsky strelec Frantisek Madl ( memorial F. Madla pozdeji velkorazny revolver. Uvadim to jen proto, abych ozrejmil, ze se mi hodi zkusenosti zejmena tech zkusenejsich, nez jsem ja sam. Dekuji.

Jirik.fx

Příspěvek#800 » sob 25. bře 2017, 17:56

PPQ mám bez šupinek, ale tento problém se mi objevil u PPS po vystřílení pár stovek, možná i dřív, ale nevěděl jsem o tom. Od té doby jsem vystřílel hrubo přes tisíc, poškození se spíše zmenšuje než zvětšuje a navíc jsem si toho přestal všímat, protože to střílí pořád stejně dobře.. V Olomouci máme na střelnici výborného puškaře, říkal ať to neřeším.Nicméně jsem s ním dál teoretizoval na co by to mohlo mýt vliv. Říkal, že kdyby to bylo odstřelovačka s rychlostmi střel kolem 800 m/S, tak by se v místech poškození mohla při méně důkladném čištění usazovat měď a ta by následně snížila přesnost. Zhruba tak, že by puška místo 0,5 MOA střílela třeba 1,5 MOA - což je u pušky podstatné zhoršení. K pistoli mi řekl, že až budu střílet jednou dírou, tak že ta díra by byla kvůli tomuto poškození hlavně malinko větší, myšleno někdy v daleké budoucnosti. Tak asi tak.

notobi

Příspěvek#801 » sob 25. bře 2017, 18:42

je to hlavně o pořádným vyčištění. Za sebe říkám měl sem počáteční zděšení, ale je to tam čim dál tim míň a spíš je to blbě vyčištěný protože se s tim moc nepárám. Já osobně to neřešim a střílim PPQ NAVY

Honza544

Příspěvek#802 » sob 25. bře 2017, 18:47

moje PPQ4 m2, 300 ran, hlaveň čistá.

Kodiak

Příspěvek#803 » ned 26. bře 2017, 15:44

Diky, ale neni. Je to fakt hodne znatelne poruseni povrchu vnitrku hlavne. Cistil jsem to hodne peclive, i solventem od TTG a beriliovym kartackem a je to tam. Po 100 vystrelech ?! To fakt neni dobry. Prosim, kde je vyjadreni od Walthera, kde to najdu? Diky. K.

notobi

Příspěvek#804 » ned 26. bře 2017, 16:33

vyjádření který bylo na stránkách u dovozce zmizelo takže zkus reklamovat

paza

Příspěvek#805 » ned 26. bře 2017, 16:34

Mám to na PPS i na PPQ a je to úplně jedno, střílí to jako divé, je to kosmetická vada, tak to neřeším. Ptal jsem se na to v té prodejně co uvádíš (prodej-zbrani.cz), řekli mi, že je to běžné a něřeší se to, viz oficiální vyjádření od fy Walther, které zde i proběhlo.
Byla tady před časem sebetrýznitelská diskuse, ale asi to fakt nemá cenu řešit...

r626

Příspěvek#806 » ned 26. bře 2017, 16:38

Jo jo vyjadreni vyrobce bylo na strankach dovozce. Pokud zmizelo mohlo by to byt dobre znameni ze to treba zacli menit. Stejne jako jsem kdysi uvadel ze to zacli menit v USA.. kez by..

Mac.42

Příspěvek#807 » ned 26. bře 2017, 17:15

ne, dovozce jen změnil web (naneštěstí navíc k horšímu), tak tam holt lecos chybí

karnas

Příspěvek#808 » úte 4. dub 2017, 13:29

Mam na PPQ M2 nastrileno 300, hlaven zatim bez opotrebeni.

SansLogique

Příspěvek#809 » ned 16. dub 2017, 17:04

r626

Příspěvek#810 » ned 16. dub 2017, 18:41

Pravda jest

Zpět na