GP K100

Glock a spol.

Jarda89

Příspěvek#646 » čtv 22. čer 2017, 12:53

Nemyslím subsonic ty mají myslím kolem 140grs ;) Porovnával jsem to na stránkách S&B a ty lehčí jsou rychlejší, mají vyšší energii a mají menší pokles, tak asi vezmu ty.. Ale osobně si myslím, že osobně žádný rozdíly nepoznám :D

mihlit

Příspěvek#647 » čtv 22. čer 2017, 13:07

Je to i o střelci, protože je trochu jiný průběh zpětného rázu a může lépe vyhovovat jedno nebo druhé (na nevědomé úrovni), že pak budeš o trochu lépe střílet s jedním střelivem. Takže nejlepší je koupit krabičku od každého a vyzkoušet.

chrobák

Příspěvek#648 » čtv 22. čer 2017, 13:14

Jarda89 píše:Nemyslím subsonic ty mají myslím kolem 140grs ;)

Jo jasně, se mi to nějak popletlo. Prostě mi neseděly těžší střely...

Jarda89

Příspěvek#649 » čtv 22. čer 2017, 13:22

Tak jo, díky za rady :)

SC1

Příspěvek#650 » čtv 22. čer 2017, 21:31

Po čase navážu na svůj předchozí příspěvek. Opakovaná návštěva střelnice se ubírala ve znamení seřídit mířidla. Nutno uznat, že seřídit hledí není těžké. Ovšem nástřel z výroby si pochvalu fakt nezaslouží. Po soustavné střelbě na 10 hod., kde střed soustřelu byl vychýlen o skoro 12 cm stranově a 10 cm výškově oproti středu terče (z 25 m) se na dva pokusy podařilo dostat na střed terče. Ovšem hledí je teď rozhodně jinde, než bylo, když jsem pistoli koupil (mělo tam být od začátku). A muška seřídit nejde, takže mířím na dolní 6 a jde to na střed. Podle zkušených je to pro mířenku výhoda (promítám si obraz mířidel na kontrastní oblast), ale pro případné akčnější disciplíny je to otázka...

Jinak ale musím říct, že (vyjma prvotní chyby zmíněné v předchozím příspěvku) jsem po dalších 300 ranách s funkcí pistole zcela spokojen a ani čištění nebylo problémem. Po výše uvedeném seřízení a zvyknutí si jsem na výsledcích, které s jinými pistolemi dané kategorie nedosáhnu (mám-li s GP průměr soustřelu X, tak s ČZ mám 1,2X-1,5X a s Glockem 2-3X - moje specialita :-), podle mě to dělá ta spoušť). Takže jí zachovávám přízeň a sžívám se dál.

ggrandcz

Příspěvek#651 » pát 23. čer 2017, 05:21

SC1: A jak vypadá nástřelný list nebo jak se to jmenuje, co se dává společně s novou zbraní?

honzi

Příspěvek#652 » pát 23. čer 2017, 06:37

Já jsem k nové K100 v Qinsu dostal 3 nové mušky.Každá jinak vysoká.To by měla být cesta jak to dostat do středu.

lebi

Příspěvek#653 » pát 23. čer 2017, 07:15

Ja jsem teda zadny nastrelny list k pistoli nenasel a v krabici nasel pouze jednu musku, ale ta bych rekl, ze je nahradni, protoze je stejne vysoka jako ta nainstalovana.

honzi

Příspěvek#654 » pát 23. čer 2017, 07:47

Mě říkal že je každá jinak vysoká. Pro individualní nastřelení.Když tak je změřím-o víkendu.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#655 » pát 23. čer 2017, 09:14

Co se tyka pouziti strel, tak ja uz roky strilim jen 124 grs strely, a maximalni spokojenost. Asi mi trosku ta rana prijde tlumenejsi, nez se 115 grs, kde je ostrejsi. Hlavne mi strely 124 grs chodi kam mirim, takze neni duvod menit.

Ty mouchy jsou v origo baleni ruznych vysek, proto aby si to kazdy doladil dle sveho ;) Takze netreba merit, navic jsou na boku znacene, takze se staci jen podivat a je to.

SC1

Příspěvek#656 » pát 23. čer 2017, 21:31

ggrandcz píše:SC1: A jak vypadá nástřelný list nebo jak se to jmenuje, co se dává společně s novou zbraní?

Nástřelný list - terč F 67 (10 kruhů po 1 cm), vzdálenost 8 m, střelivo SB 124 grs. Zásahy 2x 10, 1x 9, 1x 8. Ta devítka je na 9 hod., osmička na 10 hod. - zhruba tím směrem, kde byl problém. Já střílel na terč 50/20, vzdálenost 25 m, střelivo SB 115 grs.

Co se týče mušky, tak jsem skutečně v balení objevil dvě náhradní (označené +1 a -1, na pistoli je 0). Předpokládám, že muška je uložená ve šlicu a stačí ji vytlačit dopředu a zpět natlačit novou. Zkusím zítra na střelnici.

Edit: Tak houby, koukám na to a je tam kolík na vyražení z boku..

SC1

Příspěvek#657 » sob 24. čer 2017, 21:50

Update: Muška vyměněna za +1, nástřel na 25 zkorigován, už je vše, jak má být. Pistole se chová skvěle, škoda jen, že ten nástřel už nebyl z fabriky. Takže dávám za pravdu, v určitém směru to určitě je DoDo.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#658 » ned 25. čer 2017, 08:57

Tohle bych zase nenazval DoDo. Proste z fabriky je to nastrelene tak, ze to chodi malinko nahoru. Me treba u obou zbrani nastreleni sedelo dobre. Slo me to tak 5cm nad zamernou, coz mi vyhovuje.

Ono trosku i zalezi, jake naboje pouzivas a jak tezkou strelu. Lehci strela obvykle lita o kousek nahoru :P

WMartin

Příspěvek#659 » pon 3. črc 2017, 04:53

Neděle 2.7. 200ks továrního střeliva
Pro K100 bez závady.

JirkaK

Příspěvek#660 » úte 4. črc 2017, 12:01

PosmrkanyKapesnik píše:WMartin: Prostě s prázdným zásobníkem to nejde a mělo by to tak být u každé zbraně ne.

:twisted: to jsou rady a uvahy hah. S prominutim, to je uplna blbost co pises, proste u Kaceny tady hraje podstatny fakt to, ze paka vypousteni zaveru je pomerne plocha a tak na ni nejde poradne zatlacit prstem, jak u jinych zbrani. Samosebou + to, ze jsou zasobniky nove a maji silne pruziny jak tu uz zaznelo.

Shodit pujde kazdy zaver, jen to chce ocividne vetsi silu na stisknuti a taky zabehnuti hran na zachytu a zaveru dost pomuze casem ;)

A to jak pises, ze jak bys jinak poznal ze nemas strelivo ??? No to je taky dobry vtip, treba tak, ze ti zustane zaver v pohotovosti = vzadu zachyceny ne :lol:

Sorry jako kapesníku ale tomu co tu píšeš vůbec nerozumím, jako vydávat za vadu věc která je asi tak zvláštní jako to, že zbraň při zmáčknutí spouště vystřelí ? Borec evidentně nemá se zbraní zkušenost, napíše, že neschazuje závěr s prázdným zásobníkem ani když opakovane zatáhne za závěr, ani slovo ze by vůbec zkusil zmáčknout páčku vypouštění, jen že když vyndá zásobník tak, že to tím potažením vypustí a ty z toho uděláš problém zbraně :) . Mimochodem když už kritizuješ vypouštění u kačeny, zkoušel jsi to někdy u Glocku?
Naposledy upravil(a) JirkaK dne úte 4. črc 2017, 12:10, celkem upraveno 1 x.

Zpět na