Walther PDP

Glock a spol.
Sobiho

Příspěvek#1081 » úte 14. kvě 2024, 10:58

Já jsem vyměnil jen mušku je to v pohodě, je kompatibilní s Glockem a DPM pružinu mám tu nejvtrdší a super, výrazně lepší chod zbraně, než s původní. Za sebe mohu doporučit užší mouchu a DPM, teď to mám už spíše jenom na blbnutí, ale pár tisíc z toho už vylítalo

Otik Platenik

Příspěvek#1082 » úte 14. kvě 2024, 16:15

Sobiho píše:Já jsem vyměnil jen mušku je to v pohodě, je kompatibilní s Glockem

Můžeš mi prosím hodit odkaz na tu mušku co si koupil, případně napsat typ.

Díky

Sobiho

Příspěvek#1083 » úte 14. kvě 2024, 16:50

Tuhle:
https://glockshop.cz/ameriglo/1017-musk ... nzova.html
standardní výška je tedy 4,1mm a tahle má 4,19 takže musí zadní mířidla trošinku nahoru, ale v kolimátoru Holosun HS507COMP pak jdou dole nouzově trochu vidět. Muška je i užší, takže lépe jdou vidět "světýlka".

kolombo

Příspěvek#1084 » pát 24. kvě 2024, 16:58

Kdo máte originál miřidla (hledí)?
V manuálu píšou něco o jednom kliku, ale mám pocit, že nic nekliká, i když se miřidla zřetelně pohnou.
A pokud jsem to správně pochopil, tak zadní šroub je výška, přední je do stran.

Aritma

Příspěvek#1085 » pát 24. kvě 2024, 17:18

Mě to taky neklikalo. Točil jsem a zkoušel jsem. Zadní je výška a predni je do strany.

kolombo

Příspěvek#1086 » ned 26. kvě 2024, 18:41

No, ono to fakt kliká, ale jen velmi neznatelně.
Nakonec jsem dal hledí úplně dolů, otestoval tři rány asi na 10 metrů a kupodivu to chodí výškově správně.

A z toho plyne další dotaz:
Kdo máte světlovodnou mušku v kombinaci se stavitelnými miřidly ?? A jaká je to muška a jaká to jsou miřidla ?

Sobiho

Příspěvek#1087 » pon 27. kvě 2024, 08:36

Kliká mi to taky jemně, ale kliká. Světlovod jsem chtěl od Zendla pro Glock, ale měl jen velký průměr, takže nakonec zvítězilo tritium.

kolombo

Příspěvek#1088 » úte 28. kvě 2024, 07:15

Já jsem zvyklý na kombinaci světlovod vpředu (1,5 mm) a normální hledí vzadu.
Vzhledem k dalším potřebám bych rád stavitelné.

A co vidím na webu je vysoká muška, co stejně není, a stavitelné hledí Zendl.
Ale ta muška je 8,2 m vysoká a raději bych měl nižší.

JYbour

Příspěvek#1089 » ned 16. čer 2024, 11:22

Dneska mi padlo ruky PDP FS 4,5" a musím říct, že jsem nečekal tak slastný pocity :) V ruce jsem nic lepšího ještě neměl, spoušť skvělá, chod závěru příjemný, vzhled, mířidla a překvapila i pocitově nízká hmotnost. Příště si z ní musím vystřelit, snad to nebude tak hrozný, jak někdo píše, protože PDP prostě musím mít.

Úderník

Příspěvek#1090 » ned 16. čer 2024, 13:54

Z PDP jsem měl kdysi taky takový pocity tak jsem si ho hned odnesl jako svou první. Jen jsem vyměnil pružinu za DPM. S 8,2 m vysokou muškou jako má Kolombo by se mi nevešel do gatí :lol: Není divu, že chce nižší. ;)

kolombo

Příspěvek#1091 » ned 16. čer 2024, 18:09

Zatím tam mám stále originál, v šuflíku mám pevná nízká Zendl, ale čekám, jak to půjde s těmi originál.

V pátek tu máme prezentaci Walther, tak zkusím zjistit, jaké varianty miřidel jsou ještě možné.

JYbour

Příspěvek#1092 » ned 16. čer 2024, 18:25

Je s těma původníma problém? Jestli třeba nedrží nástřel nebo tak něco, jinak na jejich čtení si oko časem určitě zvykne.

kolombo

Příspěvek#1093 » ned 16. čer 2024, 19:45

Nemají světlovodnou mušku:-)
Na to, jak drží nástřel ještě fakt neodpovím. V pátek jsem byl doladit nastavení, uvidíme na střelnici, jak to půjde. Jedny LOS závody už jsem odstřílel, uvidíme jak ty další.

risa2000

Příspěvek#1094 » ned 16. čer 2024, 21:32

JYBour: Jestli myslíš původní s bílou tečkou na mušce a na hledí, tak problém je ten, že, ač bílé, je to vidět špatně, protože ten černý plast se kolem těch teček leskne a ten kontrast tam není zdaleka takový, jak by se z kombinace černé a bílé zdálo.

Takže místo toho, abys jen sledoval buď ostré tvary mířidel, nebo ostré tvary teček, je z toho takový kontrastní maglajs, kde stejně musíš sledovat všechno, akorát to jde hůř. V důsledku mi přijde, že ty tečky kontrast mířidel spíš rozbíjí, než zlepšují.

Měl jsem možnost vidět světlovodná mířidla, kde je hned jasné, co je nosná vizuální informace, a je to nebe a dudy.

JYbour

Příspěvek#1095 » pon 17. čer 2024, 17:28

Tak jsem si dnes vystřelil a paráda. Uchop fakt super, ikdyž slabá ruka si bude muset najít správnou polohu. Spoušť řekl bych nejlepší z krabice u plasťáků vůbec. Skákání a kopání jsem neregistroval a mířidla taky v pohodě. Byla to FS 4,5. Ještě bych ale přece jen zkusil compact 4 pro srovnání. Vlastním p10c i g19, ale tohle PDP se mně fakt líbí nejvíc.

Zpět na